Forum

Zdrowie i uroda

Plamka na oku

• Autor: reniapos Data: 2011-02-11 15:58:07

Dziś rano mąż zauwazył u mnie czerwona plamę na oku. Ja nie wiedziałam o jej istnieniu, ponieważ jest w zewnętrznym kąciku oka. Po mojemu pekło naczynie krwionośne. Niewiem kiedy. Wczoraj w pracy piekło mnie oko. Pomyslałam ze to od światła. Dzis myślę, że to może wtedy. Niewiem od czego to się stało, ani jak to leczyć. Czy smarować? Licżę na Was.

• Autor: jolka60 Data: 2011-02-11 16:09:21

Reniu,nie licz na nas w temacie "domowych porad".Idż do lekarza.Mój mąż miał wiele lat temu taką mała plamkę,która póżniej sama zniknęła-właśnie był to mały krwiaczek,jednak zasięgnął porady lekarza.Sądzę,że nawet lekarz nie wypowiedziałby sie na odległość.

• Autor: caroline1983 Data: 2011-02-11 16:39:41

Jeśli to zwykły krwiak to sam zniknie (miałam po porodzie tak popekane naczynka że prawie całe białka były czerwone). Na wszelki wypadek dobrze byłoby pokazac to lekarzowi. Wtedy bedziesz pewna że to nic groźnego.

• Autor: as Data: 2011-02-11 16:53:46

Powinnaś iść do okulisty. Może potrzebna jest jakaś maść lub krople. Sama w aptece prawie nic nie kupisz bo wiekszość jest na receptę. Zresztą z okiem bym nie eksperymentowała na własną rękę.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-02-11 17:15:19

Mój mąż też miał taki wylew w oku, za 3 dni mu to zeszło, ale poszedł do okulisty i dostał kropelki.

• Autor: as Data: 2011-02-11 17:18:08

koleżance jak pękła żyłka to nic nie widziała na oko i była w szpitalu. Teraz jest wszystko dobrze ale chwile leczenie trwało.

• Autor: peggy83 Data: 2011-02-11 18:17:14

Jeśli to pęknięta żyłka, to zadbaj o odpowiednią ilośc wit. C w diecie. Wskazany rutinoscorbin, albo owoce kiwi, sok z cytryny :)

Mam nadzieję, że to nic poważnego :) Pozdrawiam!

• Autor: reniapos Data: 2011-02-12 09:14:19

Dziękuję za porady. Łykam rutinoscorbin od wczoraj. Dziś plamka zbledła ale jeste tak jakby troszkę większa. Poczekam jeszcze trochę i jak bedzie jakaś powtórka to pójdę do okulisty.

Przejdź do pełnej wersji serwisu