Proszę o poradę. Mój synek 22 - go kończy 9 lat. Nie chciał zaprosić kolegów, ponieważ mamy małe mieszkanko, ale po długiej rozmowie stwiedził, że jednak chce zaprosić kolegów i wyprawić urodzinki. A ja powiem szczerze nie mam pojęcia jak to zorganizować, co przygotować na taką impreze. Zaprosi dwóch kolegów i będą dwie kuzynki czyli niewiele przyjdzie osób. Na pewno bedzie tort, napoje, paluszki, krakersy, owoce i ... czy powinnam jeszcze coś przygotować???
Ja popieram pomysł z pizzą -dzieci ją uwielbiają:-) Jeśli chciałabyś zrobić pizzę to Skopolendra pokazała w wątku o dekorowaniu potraw fajną pizzę-straszydło, albo... zrób ciasto, na miseczkach połóż dodatki i niech dzieciaki same coś ułożą... napewno będą zachwycone i zjedzą taką pizzę z apetytem.. Co do krakersów to fajnie jest posmarować je np twarożkiem, albo jakąś pastą -takie mini kanapeczki:)
Taak widziałam tą pizze straszydło. Faktycznie super. Dzięki za pomysły. Na pewno zamówie pizze i do tego zrobie mini kanapeczki na krakersikach. No może jeszcze coś wymyśłe żeby było weselej.
Nie skupiaj się aż tak bardzo na jedzeniu.Zorganizuj jakieś fajne zabawy , kup drobne nagrody to też się podoba ,no i dobre napoje . tylko nie gazowane.Dzieciaki nie mogą się nudzic .
Tak popieram, bo ostatnio byłam na paru imprezach urodzinowych dzieci i niestety jak dzieci nie miały organizowanych zabaw i konkursów szybo zaczynały sie nudzić. To naprawdę nie musza być wyszukane konkursy, albo chociażby jakies gry, zabawy.Kiedyś był taki link z zabawami , ale nie wiem pod jakim tytułem.
W sobotę były 10 urodziny mojej mojej chrześnicy.Chciałam pomóc siostrze w przygotowaniu imprezy. Tydzień wcześniej zaczęłam już piec ciasteczka.Tort był zamówiony w cukierni,a resztę zrobiłam sama. Pracy było co nie miara. Tak naprawdę to dzieci najbardziej były zainteresowane zabawami i konkursami z nagrodami,a nie jedzeniem.Tak więc,proponuję mało jedzenia a więcej zabaw i konkursów np. skrzynia skarbów,taniec z miotłą, taniec z balonikami,brakujące krzesło,kareta,zgadnij kto to? itd...
Świetnie przygotowane przyjęcie! Gratuluję pomysłów, a śledzę wątek, bo i mnie to czeka w tym tygodniu. Córka kończy 8 lat i wyprawiamy urodziny dla kilku dziewczynek. Będzie w sumie 6 dzieci. Podpatrzyłam co nieco w linku podanym wyżej. Skorzystam też z pomysłów Bronisławy. Będą konkursy ze słodkimi nagrodami,które będą odkładać do swoich specjalnych torebeczek,które potem zabiorą do domu. Będzie rozłożony namiot i tunel. M.in. zrobimy rewię mody, rysowanie portretów w parach i wystawa prac, zabawy z piłką, zgadywanki, opowiadanie wspólnej bajki "Pewnego dnia mała dziewczynka..."i tak każdy po kolei coś dopowiada...itp...Upiekę mini torcik lalkę,picolo, ciasteczka, deser w pucharku,lemoniada, nugetsy dla głodnych i inne smakołyki podpatrzone na WŻ oczywiście!!!
Proszę o poradę. Mój synek 22 - go kończy 9 lat. Nie chciał zaprosić kolegów, ponieważ mamy małe mieszkanko, ale po długiej rozmowie stwiedził, że jednak chce zaprosić kolegów i wyprawić urodzinki. A ja powiem szczerze nie mam pojęcia jak to zorganizować, co przygotować na taką impreze. Zaprosi dwóch kolegów i będą dwie kuzynki czyli niewiele przyjdzie osób. Na pewno bedzie tort, napoje, paluszki, krakersy, owoce i ... czy powinnam jeszcze coś przygotować???
brakuje czegoś konkretnego, może zrób im takie śmieszne kanapki np z oczkami, minkami itd :)
tak powinnaś :):) zrób albo zamów pizze :):)
Ja popieram pomysł z pizzą -dzieci ją uwielbiają:-) Jeśli chciałabyś zrobić pizzę to
Skopolendra pokazała w wątku o dekorowaniu potraw fajną pizzę-straszydło, albo... zrób ciasto, na miseczkach połóż dodatki i niech dzieciaki same coś ułożą... napewno będą zachwycone i zjedzą taką pizzę z apetytem.. Co do krakersów to fajnie jest posmarować je np twarożkiem, albo jakąś pastą -takie mini kanapeczki:)
Taak widziałam tą pizze straszydło. Faktycznie super. Dzięki za pomysły. Na pewno zamówie pizze i do tego zrobie mini kanapeczki na krakersikach. No może jeszcze coś wymyśłe żeby było weselej.
Może cos z tego Ci się przyda?: http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=243031&post=243031
Ale cudeńka, dzięki za linka
Nie skupiaj się aż tak bardzo na jedzeniu.Zorganizuj jakieś fajne zabawy , kup drobne nagrody to też się podoba ,no i dobre napoje . tylko nie gazowane.Dzieciaki nie mogą się nudzic .
Tak popieram, bo ostatnio byłam na paru imprezach urodzinowych dzieci i niestety jak dzieci nie miały organizowanych zabaw i konkursów szybo zaczynały sie nudzić. To naprawdę nie musza być wyszukane konkursy, albo chociażby jakies gry, zabawy.Kiedyś był taki link z zabawami , ale nie wiem pod jakim tytułem.
Może cos tu : http://www.gospodyni.nazwa.pl/gry_i_zabawy_dla_dzieci.html
Właśnie z tej stronki podebrałam pare pomysłów na zabawy, ale dzięki.
Ten link co ja podałam wyżej to też tam są różne zabawy i konkursy napisane.
Przegapiłam te konkursy a muszę przyznać że są wspaniałe. Napewno się przydadzą kolejne pomysły. Dziękuję
W sobotę były 10 urodziny mojej mojej chrześnicy.Chciałam pomóc siostrze w przygotowaniu imprezy. Tydzień wcześniej zaczęłam już piec ciasteczka.Tort był zamówiony w cukierni,a resztę zrobiłam sama.
Pracy było co nie miara. Tak naprawdę to dzieci najbardziej były zainteresowane zabawami i konkursami z nagrodami,a nie jedzeniem.Tak więc,proponuję mało jedzenia a więcej zabaw i konkursów np. skrzynia skarbów,taniec z miotłą, taniec z balonikami,brakujące krzesło,kareta,zgadnij kto to? itd...
Cudenka !!! mam nadzieje że u mnie też wyjdzie całkiem fajnie, bo zdoloności aż takich nie posiadam. Dziękuję za zdjęcia.
Wow!!! Nie mogę sięnapatrzeć na to jedzonko:))) Zdolne łapki:) Wszystko takie śliczne i kolorowe:)
Świetnie przygotowane przyjęcie! Gratuluję pomysłów, a śledzę wątek, bo i mnie to czeka w tym tygodniu. Córka kończy 8 lat i wyprawiamy urodziny dla kilku dziewczynek. Będzie w sumie 6 dzieci. Podpatrzyłam co nieco w linku podanym wyżej. Skorzystam też z pomysłów Bronisławy. Będą konkursy ze słodkimi nagrodami,które będą odkładać do swoich specjalnych torebeczek,które potem zabiorą do domu. Będzie rozłożony namiot i tunel. M.in. zrobimy rewię mody, rysowanie portretów w parach i wystawa prac, zabawy z piłką, zgadywanki, opowiadanie wspólnej bajki "Pewnego dnia mała dziewczynka..."i tak każdy po kolei coś dopowiada...itp...Upiekę mini torcik lalkę,picolo, ciasteczka, deser w pucharku,lemoniada, nugetsy dla głodnych i inne smakołyki podpatrzone na WŻ oczywiście!!!
Hej,
widziałam, że już jedna z dziewczyn podałan link do jednych urodzin moich synow, tu wkleję jeszcze z tamtego roku
http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=339944&post=339944
może coś Ci się przyda.
Dziękuje bardzo, macie wspaniałe pomysły aż nie mogę się nadziwić tym smakołykom. Coś fantastycznego !!! teraz to napewno coś wybiore.
Koleżanka w tym linku podała linki do innych cudów też. Poczytaj dokładnie
Czytałam, czytałam i to dokładnie.