Słuchajcie.Zależało mi na tym, żeby upiec torcik z bitą śmietaną, który to chciałam pokryć ozdobami z masy cukrowej.Tyle, że tak nie można (wyczytałam na WŻ) i przyszło mi do głowy, żeby ozdobę z cukru przykleić np. do listka z czekolady (taka ozdoba na tort), a wtedy śmietana się nie będzie stykać z masą lecz z czekoladą i będzie git. Kurcze ja się tu produkuje a to pewnie żadna nowość Oto dowód:
Słuchajcie.Zależało mi na tym, żeby upiec torcik z bitą śmietaną, który to chciałam pokryć ozdobami z masy cukrowej.Tyle, że tak nie można (wyczytałam na WŻ
) i przyszło mi do głowy, żeby ozdobę z cukru przykleić np. do listka z czekolady (taka ozdoba na tort), a wtedy śmietana się nie będzie stykać z masą lecz z czekoladą i będzie git. Kurcze ja się tu produkuje a to pewnie żadna nowość
Oto dowód:
Pięny a motylki to git śliczniutkie ja też wpadlam na ten pomysł . rozyczka jest z masy cukrowej i lezy na podstawce z czekolady
To też poszalałam
, hihihi
Właśnie się zastanawiałam czym masz obłożony tort, teraz już wiem, pozdrawiam.
Ja smaruję ozdoby od spodu tężejąca żelatyną i jak wyschną układam na torcie. Robię warstwę izolacyjną.
A może ten przepis ułatwiłby pracę z ozdbami http://wielkiezarcie.com/recipe65697.html