Szczerze to nigdy jeszcze nie bylam w N.Y. Moj kuzyn jest w USA od dwoch lat i jakos tak wyszlo ze jeszcze ich nie odwiedzilismy i oni tez jeszcze do mnie nie dojechali. Mam obiecane ze w tym roku moze sie u mnie pojawia. Z tego co wiem to oni mieszkaja na Manhatanie, maja mieszkanie ale dokladnie to nie wiem gdzie.
No to pewnie nie ma tam za duzo ludzi, ale w vermont tez mam dobrych znajomych , no ale nie ma kosciolow i sklepow. Dla Ciebie to pewnie Boston najblizej , zeby znalezc polskie zakatki.
Ja mieszkalam ponad 2 lata w Bostonie. Tam jest dosc duzo Polakow, w samym Bostonie jak i okolicach. Pracuje w Nowym Jorku i ciagle tesknie za Bostonem, za Polakami niekoniecznie :)
czy jest tu ktos z USA
Np ja :)
zalezy gdzie w USA,bo ja rowniez jestem
Ja mieszkam w okolicach Detroit.
hm,ja w okolicach Nowego Yorku
Spory kawalek ode mnie. W Nowym Yorku mieszka moj kuzyn z rodzina
tak to prawda,Detroit nie jest tak blisko, piszesz ,ze masz tu kuzyna,to znaczy,ze czasami N.Y.odwiedzasz?
a konkretnie gdzie mieszka,jesli moge wiedziec
Szczerze to nigdy jeszcze nie bylam w N.Y. Moj kuzyn jest w USA od dwoch lat i jakos tak wyszlo ze jeszcze ich nie odwiedzilismy i oni tez jeszcze do mnie nie dojechali. Mam obiecane ze w tym roku moze sie u mnie pojawia. Z tego co wiem to oni mieszkaja na Manhatanie, maja mieszkanie ale dokladnie to nie wiem gdzie.
ja jesstem
a ktorym stanie?
Tak, mieszkam w New Jersey.
Ja tez mieszkam w NJ
A gdzie, bo ja pol godziny na poludnie od Trenton.
A ja pol godziny na polnoc od Princeton
a no to jestesmy jakas godzinke od siebie, no to serdecznie pozdrawiam
Ja jestem mieszkam w NY na Brooklyn:-)
no w koncu ktos napisal,kto mieszka w moich okolicach,ja mieszkam na wyspie-Staten Island
Ja tez mieszkam w Usa/ IL
ja tez jestem, PA
Ja teraz mieszkam w okolicach Bostonu , i nie znam tu zadnych polakow
No moze tam to akurat nie ma nas strasznie duzo, ale wiem ze jest POlonia, bo kolezanka ma tam rodzine, jest polska parafia w Boston. Pozdrawiam.
Wystarczy poszukac w internecie ja sprobowalam i znalazlam szkoly,sklepy,koscioly itp.
wiec napewno sa polacy. Dlugo mieszkasz w Bostonie?
mieszkam na pograniczu massachusett i vermont
No to pewnie nie ma tam za duzo ludzi, ale w vermont tez mam dobrych znajomych , no ale nie ma kosciolow i sklepow. Dla Ciebie to pewnie Boston najblizej , zeby znalezc polskie zakatki.
Ja mieszkam w NY, ale bylam pozwiedzac Boston i zobaczyc wieloryby. Bardzo ladne miasto:)
Ja mieszkalam ponad 2 lata w Bostonie. Tam jest dosc duzo Polakow, w samym Bostonie jak i okolicach.
Pracuje w Nowym Jorku i ciagle tesknie za Bostonem, za Polakami niekoniecznie :)