Dość często piekę pizzę i dodaję ser jaki aktualnie mam w lodówce, ale zawsze ten z pizzerni wydaje mi się smaczniejszy.Wiem, że najlepiej stosować jakąś mozzarellę, ale jakie sery wy stosujecie, jakie są najsmaczniejsze, ciągnące itd..
My kupujemy raczej w blokach. Tylko, że taka mozarella podejrzanie tania jest. Tańsza niż dobry żółty ser. Czasami kupujemy jeszcze pizzarellę, droższa ale nasze domowe pizze są tak "napakowane" dodatkami, że chyba nie ma sensu przepłacać za ser.
Również kupuję w bloku, z Makro, niestety nie pamiętam nazwy ;/ Zdecydowanie nie polecam mozarelli z Biedronki - w wiórkach. Bez smaku, słabo się ciągnie a cenowo wychodzi dośc drogo.
na sery trzeba uwazac bo moze byc nie prawdziwy u mnie ser musi byc na pizzy moze nie byc innych dodatkow ale rsr musi byc ale ostatnio zadko jadam pizze
Witam.W Italii do pizzy dodaje sie mozzarelle ale taką w blokach,jest ona suchsza ,te w zalewie zawierają za dużo wilgoci,ser jest zawsze krojony w kosteczkę lub w większe grudki co powoduje wolniejsze topienie i zapobiega przypalaniu sera.Daje sie na surowe ciasto i piecze 300-350st.Najlepiej kupić kamień do pizzy wtedy to jest idealna.
Ja mam specjala maszyne do pizzy 450st.ferrari forno elettrico pizza espres napoli 101 ml. Znalazłam go w internecie ala nie mogę wkleić adresu bo ''błąd strony'' Jak nie można kupić tej maszynki to super są kamienie do pizzy .
Dość często piekę pizzę i dodaję ser jaki aktualnie mam w lodówce, ale zawsze ten z pizzerni wydaje mi się smaczniejszy.Wiem, że najlepiej stosować jakąś mozzarellę, ale jakie sery wy stosujecie, jakie są najsmaczniejsze, ciągnące itd..
ja stosuje mozzarele , swietnie sie roztapia, i tak samo smakuje
ja różnie ale smakuje nam Gołda z Moniek
A z jakiej firmy mozzarela najlepsza???? O ile można zapytac o producenta.
ja stosuje mozzarelle i goude :) u mnie kochaja ser
ale mozarelle taką w zalewie w woreczkach czy inną?
My kupujemy raczej w blokach. Tylko, że taka mozarella podejrzanie tania jest. Tańsza niż dobry żółty ser. Czasami kupujemy jeszcze pizzarellę, droższa ale nasze domowe pizze są tak "napakowane" dodatkami, że chyba nie ma sensu przepłacać za ser.
Również kupuję w bloku, z Makro, niestety nie pamiętam nazwy ;/
Zdecydowanie nie polecam mozarelli z Biedronki - w wiórkach.
Bez smaku, słabo się ciągnie a cenowo wychodzi dośc drogo.
to i ja nie polecę do pizzy gołdy z Lidla wogóle się nie ciągnie :):)
To mnie zaskoczyłaś informacją na temat sera z biedronki. My bardzo go lubimy i świetnie się topi.Jest super.
Zgadzam się z lalasek. Ten ser nadaje się w zasadzie hmm...do niczego. Bezsmakowy, nafaszerowany konserwantami fuj fuj
na sery trzeba uwazac bo moze byc nie prawdziwy u mnie ser musi byc na pizzy moze nie byc innych dodatkow ale rsr musi byc
ale ostatnio zadko jadam pizze
Tylko nie taką - taka w bloku twardą, którą można tarkować
ja uzywam taka i krije na plastry i kalde na pizze pycha hehe
ja uzywam taka z woreczka
Witam.W Italii do pizzy dodaje sie mozzarelle ale taką w blokach,jest ona suchsza ,te w zalewie zawierają za dużo wilgoci,ser jest zawsze krojony w kosteczkę lub w większe grudki co powoduje wolniejsze topienie i zapobiega przypalaniu sera.Daje sie na surowe ciasto i piecze 300-350st.Najlepiej kupić kamień do pizzy wtedy to jest idealna.
Masz piekarnik, który piecze w 350 stopni? Mój max 250, a u bratowej nawet tyle nie.
Ja mam specjala maszyne do pizzy 450st.ferrari forno elettrico pizza espres napoli 101 ml. Znalazłam go w internecie ala nie mogę wkleić adresu bo ''błąd strony'' Jak nie można kupić tej maszynki to super są kamienie do pizzy .