Forum

Kuchenne porady

Jaki ser do pizzy?

  • Autor: domino29 Data: 2011-02-17 19:01:39

    Dość często piekę pizzę i dodaję ser jaki aktualnie mam w lodówce, ale zawsze ten z pizzerni wydaje mi się smaczniejszy.Wiem, że najlepiej stosować jakąś mozzarellę, ale jakie sery wy stosujecie, jakie są najsmaczniejsze, ciągnące itd..

  • Autor: ewa7 Data: 2011-02-17 19:08:32

    ja stosuje mozzarele , swietnie sie roztapia, i tak samo smakuje

  • Autor: aggusia35 Data: 2011-02-17 19:19:54

    ja różnie ale smakuje nam Gołda z Moniek

  • Autor: Optyczka Data: 2011-02-17 19:49:51

    A  z jakiej firmy mozzarela najlepsza???? O ile można zapytac o producenta.

  • Autor: daga26 Data: 2011-02-17 20:43:55

    ja stosuje mozzarelle i goude :)  u mnie kochaja ser

  • Autor: domino29 Data: 2011-02-17 20:57:54

    ale mozarelle taką w zalewie w woreczkach czy inną?

  • Autor: jareksz Data: 2011-02-17 21:45:48

    My kupujemy raczej w blokach. Tylko, że taka mozarella podejrzanie tania jest. Tańsza niż dobry żółty ser. Czasami kupujemy jeszcze pizzarellę, droższa ale nasze domowe pizze są tak "napakowane" dodatkami, że chyba nie ma sensu przepłacać za ser.

  • Autor: lalasek Data: 2011-02-17 21:54:50

    Również kupuję w bloku, z Makro, niestety nie pamiętam nazwy ;/
    Zdecydowanie nie polecam mozarelli z Biedronki - w wiórkach.
    Bez smaku, słabo się ciągnie a cenowo wychodzi dośc drogo.

  • Autor: aggusia35 Data: 2011-02-17 22:46:58

    to i ja nie polecę do pizzy gołdy z Lidla wogóle się nie ciągnie :):)

  • Autor: as Data: 2011-02-18 09:17:00

    To mnie zaskoczyłaś informacją na temat sera z biedronki. My bardzo go lubimy i świetnie się topi.Jest super.

  • Autor: wiszedi Data: 2011-02-18 09:28:28

    Zgadzam się z lalasek. Ten ser nadaje się w zasadzie hmm...do niczego. Bezsmakowy, nafaszerowany konserwantami fuj fuj

  • Autor: daga26 Data: 2011-02-18 18:17:59

    na sery trzeba uwazac bo moze byc nie prawdziwy u mnie ser musi byc na pizzy moze nie byc innych dodatkow ale rsr musi byc ale ostatnio zadko jadam pizze

  • Autor: emeska1974 Data: 2011-02-18 08:11:25

    Tylko nie taką - taka w bloku twardą, którą można tarkować

  • Autor: daga26 Data: 2011-02-18 18:19:16

    ja uzywam taka i krije na plastry i kalde na pizze pycha hehe

  • Autor: daga26 Data: 2011-02-18 18:15:31

    ja uzywam taka z woreczka

  • Autor: belkot68 Data: 2011-02-18 18:49:49


    Witam.W Italii do pizzy dodaje sie mozzarelle ale taką  w blokach,jest ona suchsza ,te w zalewie zawierają za dużo wilgoci,ser jest zawsze krojony w kosteczkę lub w większe grudki co powoduje wolniejsze topienie i zapobiega przypalaniu sera.Daje sie na surowe ciasto i piecze 300-350st.Najlepiej kupić kamień do pizzy wtedy to jest idealna.

  • Autor: as Data: 2011-02-18 18:51:53

    Masz piekarnik, który piecze w 350 stopni? Mój max 250, a u bratowej nawet tyle nie.

  • Autor: belkot68 Data: 2011-02-18 19:19:58

    Ja mam specjala maszyne do pizzy 450st.ferrari forno elettrico pizza espres  napoli 101 ml. Znalazłam go w internecie ala nie mogę wkleić adresu bo ''błąd strony'' Jak nie można kupić tej maszynki to super są kamienie do pizzy .

Przejdź do pełnej wersji serwisu