Trampeczki są perfekcyjne, uwzględniłaś wszystkie detale, jeśli można zapytać to masz do nich jakieś foremki czy szablon? I jeszcze jedno, z czego robiłaś obrączki?
Aniu, trampki robiłam z szablonu, który mam ściągnięty na kompie, podaj adres, to Ci wyślę. Obrączki są plastikowe, kupiłam w skepiku papierniczym z życzeniami i ozdobami ślubnymi. za 30 gr za sztukę. Pozdrawiam
Ogląda się je z prawdziwą przyjemnością. Dla mnie pomysł z lego jest bardzo ciekawy. Mnie zainteresowało prawdziwe serce - czy wiesz może kto i na jaką okazję zamówił taki organ?
Serce jest ozdobą z masy cukrowej, nie tortem.Było nieco większe od rozłożonych (moich) dłoni, i zamówione na tort, na otwarcie oddziału kardiologicznego w szpitalu. A lego dla mojego synka,,, Dziękuję za miłe słowa .... Pozdrawiam.
Śliczne są te Twoje torty, zwłaszcza sersa i trampeczki, poprostu miodzio :) Czy jest jakaś specjalna forma na te trampki? Dodatkowo chciałabym się dowiedzieć jaka jest najlepsza masa na takie marszczenia na sercu? Lepsza masa marcepanowa tzn. sztuczna masa marcepanowa czy masa lukrowa z żelatyną i glukozą? pzdr
Obkładam torty i robię dekoracje z "domowej" masy cukrowej, według przepisu Dorotax - Biała masa cukrowa. Aby uzyskać "materiał" należy cienko rozwałkować masę cukrową. Sądzę, że sztuczny marcepan by się do tego nie nadawał, choć nie próbowałam.
Piekne a powiedz mi ta masa marcepanowa towg jakiego przepisu i czy da sie kroic bo jak ja ostatnio robiłam sztuczny marcepan to stwardniały rozyczki jak kamienie.
Już wiem, komu Bozia dała te wszystkie zdolności manualne, ktorych nie posiadam - 99% poszło na rzecz użytkowniczek Wż Kopara opada, niektóre wyglądają jakby były zrobione z tkaniny!
Dziękuję bardzo, ale mnie rozbawił Twój komentarz!!!
Widzę ,że "podpięłaś" się do pierwszej galeri z 11.02.18, poniżej są dwie dodatkowe wrzutki zdjęć pod numerem wpisu 53 z 11.11.13 i numerem 64 z 11.12.17. Zapraszam, do zaglądnięcia, pozdrawiam.
torty są przecudne !!!!!!!!!! :) mam pytanie z jakiej formy robiłaś te piękne buciki na tort na chcrzciny i czy można to zrobić ze zwykłej masy cukrowej? z góry dzięki za odpowiedz.
Wielkie dzięki za podpowiedz :) a mam pytanie czy mogła byś mi przesłać taki szblon bo nigdzie nie mogę znaleść była bym bardzo wdzięczna (jesli by ła by taka możliwość to czy mogła byś na adres mejlowy ewawalach@o2.pl )
Masz niesamowity talent, torty sa przecudne i bardzo pomyslowe. Gratulacje
Dzieki!!! Większość pomysłów pochodzi z internetu, lub z połączenia wielu różnych podpatrzonych tortów.
To naprawdę niesamowite ,gratuluję talentu i szczerze podziwiam wszystkie torty
to prawdziwe dzieła sztuki.Pozdrawiam
Dzięki bardzo! Nigdy nie wiadomo, jakie umiejętności w nas drzemią....
Jezu....jakie piekne...To prawdziwe mistrzostwo_).Gratuluje talentu
Dziękuję , dziękuję!!!
zgadzam sie z poprzednimi opiniami,ale nie wszystkie mi sie podobaja
Dzięki bardzo!!!
Jakie nie przypadły Ci do gustu?
zachwycajace !!!!
Eeeee, bez przesady!!! Są fajne!
Poproszę o jeden ! Upiecz mi jakiś proszę !!!!!!!!!!!!!!!! :)
Już się robi!!!!
Mów tylko jaki, i na kiedy!!!
Śliczne!!!
Ślicznie dziękuję!!!
Czapki z głów!!! Poprostu cuda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cudne:):):)
Lepiej czapek nie ściągać, bo zima...
dzieki bardzo!!!
Świetne torciki, bardzo podoba mi sie ten Noworoczny
Aniu, Twoja opinia mnie zawsze zaskakuje......
Dzięki i pozdrawiam bardzo!!!
Cudne! To są prawdziwe dzieła sztuki!! Gratuluję Ci takiego talentu. Pozdrawiam serdecznie.
Dziękuję bardzo!!!
Co jeden to ładniejszy:)) Cudne, a te z różowymi bucikami, takie milusie;)) Gratuluję talentu:)
No nie?? Trampeczki wymiatają-takie słodkie...
cudne:)) a ten z sukieneczką do Chrztu... nie mogę się napatrzec;)
Szczerze, to na żywo, ten torcik wyglądał ładniej, delikatniej niż na zdjęciu, no i sukieneczka była śnieżno-biała.!!
Dzięki, mnie też te trampeczki rozbrajają...
Trampeczki są perfekcyjne, uwzględniłaś wszystkie detale, jeśli można zapytać to masz do nich jakieś foremki czy szablon?
I jeszcze jedno, z czego robiłaś obrączki?
Aniu, trampki robiłam z szablonu, który mam ściągnięty na kompie, podaj adres, to Ci wyślę.
Obrączki są plastikowe, kupiłam w skepiku papierniczym z życzeniami i ozdobami ślubnymi. za 30 gr za sztukę. Pozdrawiam
witam,twoje figurki są takie dopracowane,że brak mi słów.....,a trampki wymiatają ,proszą prześlij mi szablon..
Czy ja takze bym mogła poprosic taki szablon? Mój synek ma w piatek roczek, moze za pomocą szablonu udałoby mi sie zrobic takie butki.
Powodzenia.
Pięknie dziękuję.
zrobiłam trampeczki z czekolady plastycznej i wyszły może nie takie jak twoje śliczne ,ale na początek...zobacz sama.
Są niesamowite!!!!!
Nie wiem, czy bym umiała z czekolady!!!
I na pewno są smaczniejsze!!!
Rewelacja!
Ogląda się je z prawdziwą przyjemnością.
Dla mnie pomysł z lego jest bardzo ciekawy.
Mnie zainteresowało prawdziwe serce - czy wiesz może kto i na jaką okazję zamówił taki organ?
Piękne - mało powiedziane brak mi słów gratuluję talentu:)
Dzięki bardzo!!!!!!
Serce jest ozdobą z masy cukrowej, nie tortem.Było nieco większe od rozłożonych (moich) dłoni, i zamówione na tort, na otwarcie oddziału kardiologicznego w szpitalu.
A lego dla mojego synka,,,
Dziękuję za miłe słowa .... Pozdrawiam.
Torty są prześliczne :)
Przepiękne torty! Wszystkie.
Bardzo podobają mi się cyferki z tymi wywiniętymi końcówkami. No a trampeczki wymiatają! Śliczne.
Dziękuję!!!
(zajrzyj na pw)
Co to takiego pw...pozdrawiam
pw to prywatna wiadomość
dzięki ...
Zajrzałam, oczywiście :) Bardzo dziękuję!
Śliczne są te Twoje torty, zwłaszcza sersa i trampeczki, poprostu miodzio :)
Czy jest jakaś specjalna forma na te trampki? Dodatkowo chciałabym się dowiedzieć jaka jest najlepsza masa na takie marszczenia na sercu? Lepsza masa marcepanowa tzn. sztuczna masa marcepanowa czy masa lukrowa z żelatyną i glukozą? pzdr
Obkładam torty i robię dekoracje z "domowej" masy cukrowej, według przepisu Dorotax - Biała masa cukrowa. Aby uzyskać "materiał" należy cienko rozwałkować masę cukrową. Sądzę, że sztuczny marcepan by się do tego nie nadawał, choć nie próbowałam.
czy ta masa jest plastyczna ?
Rozwałkowana i pozostawiona traci plastyczność, Gdy lepię figurki, podgrzewa kilka sekund w mikrofali , dodaję planty i wytabiam.
DZIĘKI..))POZDRAWIAM
Piękne wszystkie, miałabym ogromny problem wybrać najładniejszy.Gratuluje talentu i cierpliwosci;)
Śliczne:)
Twoje torty to prawie dzieło sztuki- naprawdę zapiera dech w piersaich :) Gratuluję talentu :)
Dzięki bardzo!!!
Wesołych Świąt!!!
Piękne są te torty
Piekne a powiedz mi ta masa marcepanowa towg jakiego przepisu i czy da sie kroic bo jak ja ostatnio robiłam sztuczny marcepan to stwardniały rozyczki jak kamienie.
Witaj, Wszystkie torty obłożone są masą cukrową z przepisu Doroty. "Dototax" - Biała masa cukrowa. Mi ona zawsze twardnieje... Pozdrawiam.
Dzieki no ale jak potem idzie kroic tego torta czy ta masa sie nie łamie.
Idzie kroić, oczywiście, ale masa domowa nie jest tak miękka, jak kupna.
Dzieki
Dla mnie najładniejszy torcik to ten dla Klaudii i dla hospiscjum. Zrobiłaś je mega profesjonalnie. Mucha nie siada ;))))
Szukam tortu dla Klaudii i nie mogę znaleźć.... zajrzałam wyżej - to torty z "pierwszego rzutu".
Dziekuje i pozdrawiam.
Nowe:
P R Z E P I Ę K N E! ! ! A róże mistrzowstwo świata!
Możesz napisać, czym malujesz figurki z masy, te w rodzaju Scoobie Doo? Barwnikami czy pisakami?
Dziękuję, kwiaty to moja pięta Achillesa... ich robienie trwa mi wieeki!!!
A te płaskie ozdoby maluję barwnikami czy też żelowymi czy proszkowymi, oczywiście rozcieńczonymi, tylko kontury pisakiem spożywczym.
Pozdrawiam.
Niezła pięta :) Może długo ale efekt wspaniały!
Dziękują za odpowiedź.
Przepiękne te torty! Gratuluję
dziękuję!!!
Już wiem, komu Bozia dała te wszystkie zdolności manualne, ktorych nie posiadam - 99% poszło na rzecz użytkowniczek Wż
Kopara opada, niektóre wyglądają jakby były zrobione z tkaniny!
Dziękuję bardzo, ale mnie rozbawił Twój komentarz!!!
Widzę ,że "podpięłaś" się do pierwszej galeri z 11.02.18, poniżej są dwie dodatkowe wrzutki zdjęć pod numerem wpisu 53 z 11.11.13 i numerem 64 z 11.12.17. Zapraszam, do zaglądnięcia, pozdrawiam.
torty są przecudne !!!!!!!!!! :) mam pytanie z jakiej formy robiłaś te piękne buciki na tort na chcrzciny i czy można to zrobić ze zwykłej masy cukrowej? z góry dzięki za odpowiedz.
Dziękuję!!!
Wszystkie dekoracje wykonuję z domowej masy cukrowej z przepisu "Dorotax".
A odnoście wzoru na trampki czy kapciuszki, to znalazłam formy w necie.
Pozdrawiam i wesołych świąt!!!
Wielkie dzięki za podpowiedz :) a mam pytanie czy mogła byś mi przesłać taki szblon bo nigdzie nie mogę znaleść była bym bardzo wdzięczna (jesli by ła by taka możliwość to czy mogła byś na adres mejlowy ewawalach@o2.pl )
Pozdrawiam i również WESOŁYCH ŚWIĄT
Szablony wysłane, pozdrawiam
Piękne te torty:)
super torciki az szkoda je jesc