Alu, ale policzyć trzeba chyba i wkład własny tj. pracę wykonaną i nie lekką nad taką dekoracją... Taki torcik to nie byle co.. u mnie w cukierni zwykły z bitą śmietaną i brzoskwiniami, udekorowany paroma owocami to koszt 28 zł za kg!!!
Alu, z całym szacynkiem, ale nie jesteś zorientowana w cenach takiego rodzaju tortu. Cena, którą Ty podajesz dotyczy tortów tzw.tradycyjnych udekorowanych kremem lub śmietaną czy owocami. Za tort pokryty masą cukrową, ozdobiony ręczniew wykonanymi ozdobami płaci się w cukierni od 50 zł/kg wzwyż. Przy czym tort jest z bitą śmietaną i owocami.
Cennik podany w innym poście jest normalnym cennikiem z cukierni i ceny, choć wydają się kosmiczne są cenami rzeczywistymi.
Może zauważyłaś że ten link to cukiernia warszawska "artystyczna" (cokolwiek to znaczy):)) a wiadomo że ceny tam wygórowane Minęły już czasy kiedy to Warszawa dyktowała ceny Zapewniam Cię że ceny podane w tym linku to nie wyrocznia , są jeszcze cukiernie gdzie takie torty można kupić znacznie taniej
Też uważam ,że te ceny są wygórowane!!!! I choć torty sa bardzo ładne, to idze zauważyć braki w "dopieszczeniu" tortu,ale wiedomo to cukiernia i idą przede wszystkim na ilość, a twarze ich figurek są przeważnie odpychające!~!! Takie moje zdanie!
Dziś miałam podobny dylemat.Pierwszy mój tort na zamówienie od obcej dla mnie osoby. Zrobiłam taki tort i nie wiedziałam ile mam policzyć. Za składniki wyszło 43zł a za całość Pani zapłaciła 100zł. W sumie to nie wiem czy mało czy dużo. Posiedziałam przy nim chyba w sumie z 12godz.
Dziękuje bardzo tak właśnie myślałam ale nie byłam pewna ,niestety ja muszę opuścić trochę z ceny bo mieszkam w małej miejscowości i tu tak drogo nie pójdzie.
Dziękuję bardzo wszystkim za podpowiedzi ja już wiem ile mam liczyc.Tak jeszcze raz bardzo dziękuję dziewczyny i niekłućcie się bo szkoda nerwów .Pozdrawiam wszystkich
Powiedzcie mi ile liczyc za taki tort
Nie mam pojęcia... ale podoba mi się strasznie, piękny;) Jakimi masami przełożony?
masa czekoladowa a i wiśniówka mojego przepisu
Musi być smaczny!!!. Śliczny!!
Dziekuje
Dużo zależy jaki to tort , masa czekoladowa , orzechowa czy inna
Mogę tylko tak ogólnie : nie mniej jak 30 zł za kg
Dziekuje masa czekoladowa
Jeśli czekoladowa to 28 - 30 zł za kg !!:)
Alu, ale policzyć trzeba chyba i wkład własny tj. pracę wykonaną i nie lekką nad taką dekoracją... Taki torcik to nie byle co.. u mnie w cukierni zwykły z bitą śmietaną i brzoskwiniami, udekorowany paroma owocami to koszt 28 zł za kg!!!
Gdybym nie była zorientowana w cenach nie wprowadzałabym w bład !!!
natomiast osobista interpretacja to już całkiem inna sprawa
Alu, z całym szacynkiem, ale nie jesteś zorientowana w cenach takiego rodzaju tortu. Cena, którą Ty podajesz dotyczy tortów tzw.tradycyjnych udekorowanych kremem lub śmietaną czy owocami. Za tort pokryty masą cukrową, ozdobiony ręczniew wykonanymi ozdobami płaci się w cukierni od 50 zł/kg wzwyż. Przy czym tort jest z bitą śmietaną i owocami.
Cennik podany w innym poście jest normalnym cennikiem z cukierni i ceny, choć wydają się kosmiczne są cenami rzeczywistymi.
Pozdrawiam!
Może zauważyłaś że ten link to cukiernia warszawska "artystyczna" (cokolwiek to znaczy):)) a wiadomo że ceny tam wygórowane
Minęły już czasy kiedy to Warszawa dyktowała ceny
Zapewniam Cię że ceny podane w tym linku to nie wyrocznia , są jeszcze cukiernie
gdzie takie torty można kupić znacznie taniej
Też uważam ,że te ceny są wygórowane!!!!
I choć torty sa bardzo ładne, to idze zauważyć braki w "dopieszczeniu" tortu,ale wiedomo to cukiernia i idą przede wszystkim na ilość, a twarze ich figurek są przeważnie odpychające!~!!
Takie moje zdanie!
zajefajny torcik :))
Dziś miałam podobny dylemat.Pierwszy mój tort na zamówienie od obcej dla mnie osoby. Zrobiłam taki tort i nie wiedziałam ile mam policzyć. Za składniki wyszło 43zł a za całość Pani zapłaciła 100zł. W sumie to nie wiem czy mało czy dużo. Posiedziałam przy nim chyba w sumie z 12godz.
Piękny!!!
http://kreatywnycukier.pl/cennik/ poczytaj jakie są ceny tortów
Jadziu z całym szacunkiem ,ale to ceny niebotycznie wygórowane !!!
Alu,ale takie właśnie ceny są w cukierniach.
W cukierniach ??? hmm , nie wszędzie!!!!! i całe szczęście :)
Dziękuje bardzo tak właśnie myślałam ale nie byłam pewna ,niestety ja muszę opuścić trochę z ceny bo mieszkam w małej miejscowości i tu tak drogo nie pójdzie.
Dziękuję bardzo wszystkim za podpowiedzi ja już wiem ile mam liczyc.Tak jeszcze raz bardzo dziękuję dziewczyny i niekłućcie się bo szkoda nerwów .Pozdrawiam wszystkich
Ładny torcik.
minimum 50zł za kg. Ja tak biorę
Dziekuje i ja juz teraz tesz tak biore.