Niedługo przeprowadzam się do nowego mieszkania, gdzie jest bardzo mała kuchnia a w niej tyko kuchenka do gotowania. Z racj tego, że bardzo lubie piec, nie wyobrażam sobie życia bez piekarnika. Macie może jakies sprawdzone modele małych piekarników elektrycznych? Planuje taki kupić, ale nie wiem jak się one sprawują. Chodzi mi głównie o pieczenie ciast. Będę wdzieczna za pomoc.
Takie rozwiazanie odpada, za mało miejsca. Muszę zdecydować sie na taki mały wolnostojący piekarnik, żeby móc go schować po uzyciu. Szukam takiego w miare niedrogiego i spełniającego jak najlepiej funkcje normalnego piekarnika. Ale dzięki za rade :)
Bardzo długo korzystałam z takiego piekarnika.. Taki mały, metalowy w sam raz na jedną dużą blaszkę, lub dwie keksówki. Najpierw dobre 10 lat, albo i więcej służył mi taki ze spiralą grzejną, ale z nim było trochę kłopotu, bo od czasu do czasu zdarzało się, że spirala się przepaliła, często w najmniej odpowiednim momencie:( Jakieś trzy lata temu kupiłam piekarnik , który zamiast spirali miał płytę grzewczą. Kosztował max 50 zł, i bardzo fajnie się sprawował -żadnych awarii. Taki piekarnik nie ma regulacji temperatury i niestety nie wiem do ilu się nagrzewa, ale piekłam w nim bez problemu wszystko -począwszy od mięs najróżniejszych, po biszkopty, serniki, czy bezy. Byłam z niego baaaardzo zadowolona i gdyby nie to, że potrzebowałam nowej kuchenki pewnie nadal bym w nim piekła:):):) Aha, taki drobiazg, warto w piekarniku nawiercić malutką dziurkę wiertarką, przez którą wylatywałaby para, inaczej będzie osiadać na ściankach piekarnika i z czasem zardzewiekje...:):):)
Ja osobiście polecam opiekacz halogenowy z mango "halogen oven" testuje go od kilku miesięcy i nie zawiodłam się. Piekę w nim dosłownie wszystko od ciast i ciasteczek po mieso, ziemniaki, warzywa, zapiekanki i inne cuda. cena ok. 250 zł ja kupiłam w promocji dwie sztuki i wtedy wyszło mi 169 zł za sztuke a drugi podarowałam koleżance w prezencie na parapetówkę.
Niedługo przeprowadzam się do nowego mieszkania, gdzie jest bardzo mała kuchnia a w niej tyko kuchenka do gotowania. Z racj tego, że bardzo lubie piec, nie wyobrażam sobie życia bez piekarnika. Macie może jakies sprawdzone modele małych piekarników elektrycznych? Planuje taki kupić, ale nie wiem jak się one sprawują. Chodzi mi głównie o pieczenie ciast. Będę wdzieczna za pomoc.
Pozdrawiam :)
Pomyśl nad tzw.słupkiem-na dole masz szafkę lub szuflady,a wyżej montujesz piekarnik
Takie rozwiazanie odpada, za mało miejsca. Muszę zdecydować sie na taki mały wolnostojący piekarnik, żeby móc go schować po uzyciu. Szukam takiego w miare niedrogiego i spełniającego jak najlepiej funkcje normalnego piekarnika. Ale dzięki za rade :)
Bardzo długo korzystałam z takiego piekarnika.. Taki mały, metalowy w sam raz na jedną dużą blaszkę, lub dwie keksówki. Najpierw dobre 10 lat, albo i więcej służył mi taki ze spiralą grzejną, ale z nim było trochę kłopotu, bo od czasu do czasu zdarzało się, że spirala się przepaliła, często w najmniej odpowiednim momencie:( Jakieś trzy lata temu kupiłam piekarnik , który zamiast spirali miał płytę grzewczą. Kosztował max 50 zł, i bardzo fajnie się sprawował -żadnych awarii.
Taki piekarnik nie ma regulacji temperatury i niestety nie wiem do ilu się nagrzewa, ale piekłam w nim bez problemu wszystko -począwszy od mięs najróżniejszych, po biszkopty, serniki, czy bezy.
Byłam z niego baaaardzo zadowolona i gdyby nie to, że potrzebowałam nowej kuchenki pewnie nadal bym w nim piekła:):):)
Aha, taki drobiazg, warto w piekarniku nawiercić malutką dziurkę wiertarką, przez którą wylatywałaby para, inaczej będzie osiadać na ściankach piekarnika i z czasem zardzewiekje...:):):)
my mamy taki mały z lidla, mieści się w nim blaszka do 28 cm, używamy go częściej niż dużego bo jakoś lepiej się mi w nim piecze
Może prodiż?
Ja osobiście polecam opiekacz halogenowy z mango "halogen oven" testuje go od kilku miesięcy i nie zawiodłam się. Piekę w nim dosłownie wszystko od ciast i ciasteczek po mieso, ziemniaki, warzywa, zapiekanki i inne cuda. cena ok. 250 zł ja kupiłam w promocji dwie sztuki i wtedy wyszło mi 169 zł za sztuke a drugi podarowałam koleżance w prezencie na parapetówkę.