Moi Drodzy. Błagam o pomoc!!! Jadłam ostatnio na weselu i na wigilii pracowniczej ciasto i nie mam pojęcia jak się nazywa a jest pyszne. Podam z czego się składało to ciasto może ktoś mi pomoze.
Ciasto składało się tak od góry : galaretka anasowa i ananasy, w środku biały jakiś krem [chyba masa tortowa] A Na spodzie były jakby takie chrupki [jak w niektórych batonach] w masie czekoladowej i karmelu, to była taka masa. Wiecej nie pamiętam. Wiem, że to mało , ale bardzo Was proszę o pomoc!!!!!!!!!
Suchary zmielić i wymieszać z Nutellą (może być inny krem o takiej konsystencji). Wyłożyć na blachę i ugnieść łyżką.
Masa:
4 serki naturalne "Twój Smak";
1/2 litra kremówki 30%;
1 cukier waniliowy;
1 łyżka cukru pudru;
2 śmietany fixy ;
płatki migdałów;
2 galaretki;
Wszystko wrzucić do jednej miski i wymieszać. Wyłożyć na spód z sucharów. Posypać płatkami migdałów, ułożyć wiśnie i zalać 2 galaretkami. W przepisie nie ma ananasów,ale pewnie mogą być.
Moi Drodzy. Błagam o pomoc!!! Jadłam ostatnio na weselu i na wigilii pracowniczej ciasto i nie mam pojęcia jak się nazywa a jest pyszne. Podam z czego się składało to ciasto może ktoś mi pomoze.
Ciasto składało się tak od góry : galaretka anasowa i ananasy, w środku biały jakiś krem [chyba masa tortowa]
A Na spodzie były jakby takie chrupki [jak w niektórych batonach] w masie czekoladowej i karmelu, to była taka masa.
Wiecej nie pamiętam.
Wiem, że to mało , ale bardzo Was proszę o pomoc!!!!!!!!!
z tego co piszesz to dla mnie jest to ciasto Ambasador
Dziękuje :)
mam pytanko,czy dobre ciasto podalam?
Tez stawiałabym na ambasadora
a ten spód to niby jak?
Może to to ciasto:
Ciasto z sucharków .
Spód:
Suchary zmielić i wymieszać z Nutellą (może być inny krem o takiej konsystencji). Wyłożyć na blachę i ugnieść łyżką.
Masa:
Wszystko wrzucić do jednej miski i wymieszać. Wyłożyć na spód z sucharów. Posypać płatkami migdałów, ułożyć wiśnie i zalać 2 galaretkami. W przepisie nie ma ananasów,ale pewnie mogą być.