Witam, Muszę przygotować koreczki na imprezę ok. 80 osób. Mają być z śledzi (na słono) ,pieczarek w zalewie, ogórek konserwowych i sera żółtego. W związku z tym że będą przygotowane jakiś czas przed ,to nie mogą wyschnąć - co proponujecie aby temu zaradzić - bo mi doradzono żeby zalać je tą wodą po ogórkach i grzybach ? można tak ? nie przejdzie ten ser jakoś nie ładnie ? i w jakiej kolejności układać? pozdrawiam.
Kolejność składników : ser żółty, pieczarka, śledź i ogórek . Ja nie ryzykowałabym polewania marynatą, raczej zrobiłabym galaretę na bazie wywaru z jarzyn i żelatyny, taką bardzo delikatną i w niej zanurzyłabym na moment koreczek.
Czyli jak koreczek będzie gotowy ,to ser ma być na górze ?tak? I ser pokroić w kostkę (nie zadużą ) ? Ogórek na grubsze plasterki , pieczarki wiadomo a filety śledziowe w takie kwadraty 2cm na 2cm nie ?
No to nie zalewam tego ,tylko dam do garnka i dobrze to owinę aby nic się nie wysłuszyło. . Bo mi się też nie za bardzo widziało to zamoczenie w tej wodzie bo ogórkach i pieczarkach .. dlatego wolałem się upewnić, bo musi wszystko wyjść dobrze. pozdrawiam.
Witam,
Muszę przygotować koreczki na imprezę ok. 80 osób.
Mają być z śledzi (na słono) ,pieczarek w zalewie, ogórek konserwowych i sera żółtego. W związku z tym że będą przygotowane jakiś czas przed ,to nie mogą wyschnąć - co proponujecie aby temu zaradzić - bo mi doradzono żeby zalać je tą wodą po ogórkach i grzybach ? można tak ? nie przejdzie ten ser jakoś nie ładnie ? i w jakiej kolejności układać?
pozdrawiam.
Kolejność składników : ser żółty, pieczarka, śledź i ogórek . Ja nie ryzykowałabym polewania marynatą, raczej zrobiłabym galaretę na bazie wywaru z jarzyn i żelatyny, taką bardzo delikatną i w niej zanurzyłabym na moment koreczek.
Albo spryskać oliwą... Tak robią Włosi.
Czyli jak koreczek będzie gotowy ,to ser ma być na górze ?tak?
I ser pokroić w kostkę (nie zadużą ) ? Ogórek na grubsze plasterki , pieczarki wiadomo a filety śledziowe w takie kwadraty 2cm na 2cm nie ?
No to nie zalewam tego ,tylko dam do garnka i dobrze to owinę aby nic się nie wysłuszyło. .
Bo mi się też nie za bardzo widziało to zamoczenie w tej wodzie bo ogórkach i pieczarkach .. dlatego wolałem się upewnić, bo musi wszystko wyjść dobrze.
pozdrawiam.
Ser ma być na dole jako podstawa koreczka. Wszystko powinno być mniej więcej tej samej wielkości.
Zawin szczelnie polmisek z koreczkami przezroczysta folia kuchenna.