Forum

Gawędy o jedzeniu

Oponki

  • Autor: ReniaJ Data: 2011-02-25 17:05:02

    mam ochote zrobic w tlusty czwartek oponki,ale mam problem ,weszlam na W-Z,a tam tyle przepisow,ze trudno wybrac,a ja potrzebuje :prosty,szybki i smaczny,moze znacie jakis przepis na takie oponki,bede wdzieczna

  • Autor: Krystyna911 Data: 2011-02-25 17:14:34

    toż one wszystkie są tak proste jak i szybkie. A o smakach raczej się nie dyskutuje, bo każdemu smakuje coś innego. Ja zawsze wybieram wersję z ciasta drożdżowego, bez dodatków sera, bo takie w rodzinie właśnie smakują. Tych z serem nikt nie chce jeść :(

  • Autor: dajanka Data: 2011-02-25 19:13:04

    Ja polecam oponki, które ostatnio robiłam -z przepisu Makusi:) pyszne:):):)
    Niestety nie mogę wkleiić linka, nie wiem czemu:(:(:(

  • Autor: Olciaa Data: 2011-02-25 21:45:08

    Ja polecam oponki, które ostatnio robiłam -z przepisu Makusi:)
    pyszne:):):)Niestety nie mogę wkleiić linka, nie wiem czemu:(:(:(


    to ja pomoge...oponki makusi http://wielkiezarcie.com/recipe43166.html

  • Autor: makusia Data: 2011-02-25 22:59:26

    Dziękuję za pomoc, Olciaa :)

  • Autor: makusia Data: 2011-02-25 22:59:01

    Też będę je piekła na tł.czwartek:)

  • Autor: frankafiranka Data: 2011-02-26 12:51:08

    To ja polecę te: http://wielkiezarcie.com/recipe47305.html :)

  • Autor: krysia64 Data: 2011-02-26 17:29:02

    Witaj,
    Ja robię od niepamiętnych lat oponki w/g przepisu który mam zamieszczony w swoich zbiorach .
    Jest szybki i prosty w zrobieniu i jeszcze szybszy w konsumpcji :-))

    http://wielkiezarcie.com/recipe27136.html

  • Autor: aggusia35 Data: 2011-02-26 20:58:28

    Krysia po kij ciort pół opakowania proszku do pieczena w tym przepisie to nie wiem ?

  • Autor: krysia64 Data: 2011-02-26 22:40:22

    Agusia, pół paczki małego proszku to jest ok. 1 łyzeczki.

  • Autor: aggusia35 Data: 2011-02-26 22:44:45

    Krysia to napisz w przepisie, że to o małe opakowanie chodzi. Ja przyznam Ci sie nie widziałam takich u siebie w sklepie. Nigdy też nie dodawałam proszku do pieczenia do oponków :):)  Spróbuj zrobić bz zobaczysz że też będzie super :):)

  • Autor: krysia64 Data: 2011-02-26 22:53:42

    Masz rację co to wielkości paczki proszku.Trochę to mylnie brzmi.- poprawiłam.
    A co do dodawania proszku do oponek to mi nie przeszkadza i smakuje tak , jak lubie ;-)))
    Dla mnie oponki bez proszku to  takie "gnioty" ;-))

  • Autor: aggusia35 Data: 2011-02-27 14:13:47

    Hi Hi Hi nigdy nie robiłam z proszkiem to i nie wiem czy jem to gnioty czy nie :):):)

  • Autor: alidab Data: 2011-02-26 18:48:12

    A ja polecam te oponki - jak dla mnie niezawodne...:)
    http://wielkiezarcie.com/recipe21652.html

  • Autor: aggusia35 Data: 2011-02-26 20:55:32

    polecę ten przepis ja robie podobnie i wychodzą doskonałe ::)

  • Autor: aggusia35 Data: 2011-02-26 22:46:31

    no troche bez sensu zmienilas linka a moja wypowiedz do tego się nie tyczyła. Choć pewnie te oponki też są dskonałe ::)

  • Autor: makusia Data: 2011-02-26 22:54:13

    Link został uaktywniony, nie zmieniony:)

  • Autor: aggusia35 Data: 2011-02-27 14:15:01

     ja pod tym przepisem komentarz dalam i go nie widze hmm.. no pewnie coś mnie sie pokielbasiło :):)

Przejdź do pełnej wersji serwisu