Forum

Rozmowy wolne i frywolne

kamera cyfrowa-zakup

• Autor: monika_70 Data: 2011-02-27 16:41:06

witam, możecie mi poradzić jaką kupić kamerę cyfrową? czytałam trochę o parametrach tych kamer ale powiem szczerze że nie mam pojęcia o tych rzeczach.Potrzebuję kamery do nagrywania dzieci, rodzinnych imprez,wypadów rodzinnych.Więc chodzi o to by bateria długo trzymała,itd.Może podpowiecie jakimi kamerami się posługujecie i czy jestescie zadowoleni z niej.Dziękuję,pozdrawiam,monika

• Autor: lexi27 Data: 2011-02-27 19:33:20

Przy zakupie należy zwrócić uwagę, aby kamera miała jak najwiekszą rozdzielczość czyli Full HD. Im ta rozdzielczość jest wyższa, tym potem lepszy obraz i jakość filmu. No i jaki ma nośnik zapisu danych, czy wbudowany dysk, a jesli tak to jaki duzy, czy karty SD lub inne. Bateria powinna byc wymienna, a nie wbudowana na stałe do kamery. Jesli jest wymienna, wówczas można sobie potem dokupić dodatkową o wiekszej pojemności.
    Generalnie nie polecam kupowania najtańszych kamer, bo potem, człowiek szybko rozczaruje się jakością ich obrazu i dzwięku. Myslę, że na rynku jest teraz tego tyle, ze spokojnie cos wybierzesz, byle bez pośpiechu. Pośpiech to zły doradca, tym bardziej, ze promocyjne ceny kuszą.
    Kamery Panasonica są bardzo dobre, mam takową i jestem bardzo z niej zadowolona. Możesz sobie popatrzeć i porównać ich możliwości na www.panasonic.pl

• Autor: monika_70 Data: 2011-02-28 19:41:23

dziękuję.Czy moze mi Pani powiedzieć jaką ma Pani Kamerę?

Przejdź do pełnej wersji serwisu