planuje wiosenny wyjazd na weekend (za jakiś miesiąć lub dwa jak już będzie w miarę ciepło) z małymi dzieć mi 4 i 2 latka i tak się zastanawiam gdzie, w grę wchodzą woj lubuskie, dolnośląskie i opolskie, chodzi mi o takie miejsce żeby można było coś tam zwiedzić ciekawego, zobaczyć jakieś wodospady, pomniki, atrakcje dla dzieci. Znacie i polecicie moze jakieś ciekawe miejsce, takie żeby przez te 2 dni było co zobaczyć
Sztolnie Walimskie i tajemnicze miasto Osówka-to bardziej dla dorosłych, super wycieczka, ale z dzieciaczkami tez tam jeżdżą
Szczeliniec i błędne skały- przy ładnej pogodzie(ale 2-latka trzeba będzie chyba wnosić, chociaz jak byłam na wycieczce to maluszki tam super wchodza po tych schodkach)
Muzeum Wsi Opolskiej- mój 4-letni synek był tam dwa razy cały czas pyta kiedy tam pojedziemy
Zamek w miejscowości Moszna (to mozna zwiedzic przy okazji Muzeum Wsi Op.) wpisz sobie w wyszukiwarce jest prześliczny
Dolny Śląsk - okolice Jeleniej Góry. Możesz pojechać do Muzeum Miniatur - jest super - dzieci "zdobędą" Śniezkę. Obok są sztolnie kowarskie - ale dosyć droga impreza. Niedaleko westernowe miasteczko. W samym Karpaczu tor saneczkowy kolorowa. Wjazd kolejką - w Karpaczu pod Śniezkę oraz w Szklarskiej Porębie na Szrenicę. Ewentualnie od czeskiej strony z Pecu na sam szczyt Śnieżki. Tam też jest tor sanczkowy - taki jak w Karpaczu a takze park linowy (Zresztą po polskiej stronie w Szklarskiej też) - ale to chyba nie dla takich całkiem maluchów W Szklarskiej wodospad Szklarki i Kamieńczyka. Po drodze do Szklarskiej z Jeleniej (wydaje mi się, że przed Szklarską Porębą) jest jeszcze jakieś muzeum dinozaurów - widziałam drogowskaz.
Oczywiście zobaczyć można więcej - ale wybrałam takie atrakcje, które są interesujace dla dzieciaków.
planuje wiosenny wyjazd na weekend (za jakiś miesiąć lub dwa jak już będzie w miarę ciepło) z małymi dzieć mi 4 i 2 latka i tak się zastanawiam gdzie, w grę wchodzą woj lubuskie, dolnośląskie i opolskie, chodzi mi o takie miejsce żeby można było coś tam zwiedzić ciekawego, zobaczyć jakieś wodospady, pomniki, atrakcje dla dzieci. Znacie i polecicie moze jakieś ciekawe miejsce, takie żeby przez te 2 dni było co zobaczyć
Kopalnia złota ,,Złoty Stok''
Sztolnie Walimskie i tajemnicze miasto Osówka-to bardziej dla dorosłych, super wycieczka, ale z dzieciaczkami tez tam jeżdżą
Szczeliniec i błędne skały- przy ładnej pogodzie(ale 2-latka trzeba będzie chyba wnosić, chociaz jak byłam na wycieczce to maluszki tam super wchodza po tych schodkach)
Muzeum Wsi Opolskiej- mój 4-letni synek był tam dwa razy cały czas pyta kiedy tam pojedziemy
Zamek w miejscowości Moszna (to mozna zwiedzic przy okazji Muzeum Wsi Op.) wpisz sobie w wyszukiwarce jest prześliczny
Jaskinia Niedźwiedzia itd...
najpiekniejszy Dolny Śląsk strona dla turysty http://www.turystyka.dolnyslask.pl/content/view/162/157/lang,polish/
Ja też dawałam ostatnio takie zapytanie, tylko że wyjazd z maluchem: http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=406263&post=406263
Podobne, ale nie takie samo:)
agnieszka_sn6 pyta o woj. lubuskie, dolnośląskie i opolskie.
W dzisiejszych czasach to rzut beretem :):)
Moze tu cos znajdziesz http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=254296&post=338256
Dolny Śląsk - okolice Jeleniej Góry. Możesz pojechać do Muzeum Miniatur - jest super - dzieci "zdobędą" Śniezkę.
Obok są sztolnie kowarskie - ale dosyć droga impreza.
Niedaleko westernowe miasteczko.
W samym Karpaczu tor saneczkowy kolorowa.
Wjazd kolejką - w Karpaczu pod Śniezkę oraz w Szklarskiej Porębie na Szrenicę. Ewentualnie od czeskiej strony z Pecu na sam szczyt Śnieżki. Tam też jest tor sanczkowy - taki jak w Karpaczu a takze park linowy (Zresztą po polskiej stronie w Szklarskiej też) - ale to chyba nie dla takich całkiem maluchów
W Szklarskiej wodospad Szklarki i Kamieńczyka.
Po drodze do Szklarskiej z Jeleniej (wydaje mi się, że przed Szklarską Porębą) jest jeszcze jakieś muzeum dinozaurów - widziałam drogowskaz.
Oczywiście zobaczyć można więcej - ale wybrałam takie atrakcje, które są interesujace dla dzieciaków.
wielkie dzieki :*