Forum

Kuchenne porady

Przechowywanie pączków

  • Autor: irenab Data: 2011-03-01 20:09:24

    Witam.Proszę pomóżcie mi jak przechowywać pączki aby na drugi dzień po upieczeniu nie straciły świeżości????

    Dopisano 11-03-01 20:43:52:

    I jeszcze jedno pytanko kiedy lepiej nadziać pączki przed smażeniem czy  i jeśli po smażeniu to jeżeli nie mam odpowiedniego sprzętu czy uda mi sie nadziać pączki strzykawką???

  • Autor: Rzymianka Data: 2011-03-01 20:19:35

    Jadłam kiedyś smaczne pączki po tygodniu, ale na 1 kg mąki dawało się 30 żółtek.

  • Autor: irenab Data: 2011-03-01 20:27:49

    Zamierzam smażyć pączki z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe15423.html tam są jak dobrze pamiętam trzy jajka na 1 kg mąki.

  • Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-03-01 20:48:16

    Do pączków nie daje się całych jajek, bo będą na drugi dzień twarde. Polukrowane pączki najlepiej zawinąc z talerzem w reklamówkę i wstawić do lodówki.
    Na drugi dzień wyjąc i niech postoją z 40 min w temperaturze pokojowej.
    Potem kawusia lub herbatka i jemy z apetytem.

  • Autor: irenab Data: 2011-03-01 21:35:16

    Mamo Różyczki tylko ja zdecydowałam sie na ten przepis,ponieważ nie jest czasochłonny i pracochłonny co przy 2,5 letnim dziecku jest dosyć istotne...zrobić szybko i żeby były smaczne,zobaczymy co wyjdzie.Jeżeli pączusie zostaną to spróbuję je dać do lodówki tak jak piszesz...co będzie to będzie,jak nie spróbuję to nie będę wiedziała Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za podpowiedzi!!!

  • Autor: Alicja9 Data: 2011-03-02 08:10:56

    Ja nadziewam pączki w ten sposób: wykrawam szklanką koła na koło nakładam powidło przykrywam drugim kołem sklejam jak pierogi i oboma rękoma robię kulke i gotowe. Nigdy mi się żaden pączek nie odkleił i były śliczne  :-)               

  • Autor: as Data: 2011-03-02 10:51:18

    Moja mama tez tak robiła albo tzw róże: wykrawała 2 kółka- większe i mniejsze, każde nadcinała promieniście, kładła jedno na drugim przyklejając je do siebie, smażyła i po usmażeniu na środek kładła odrobinę dżemu.

  • Autor: as Data: 2011-03-02 10:48:46

    Przed zjedzeniem delikatnie podgrzać w kuchence mikrofalowej i są jak świeże. 

Przejdź do pełnej wersji serwisu