Witam, Mam nowe buty Puma - o takie http://allegro.pl/puma-buty-meskie-first-round-max-44-od-citysport-i1468521808.html no i byłem w nich raz tydzień temu w sobotę i pech chciał ,że mi na nie coś tłustego pyrskło - prawdopodobnie bogracz ;/ i mam na przodzie taką małą plamę - niby mała a mnie denerwuje bo jeszcze nigdzie praktycznie w nich nie byłem;/ No i nie mogę się tego dziadostwa pozbyć - zaraz jak to prysło to szybko przemyłem tam płynem do mycia naczyć i wodą ,ale nic nie dało - jedynie trochę tego czerwonego czegoś zeszło (tego co prysknęło), w necie wyczytałem ,że można to talkiem posypać i powinno zejść - nic nie dało. Dzisiaj kupiłem w CCC jakiś preparat do tego typu rzeczy ale też nic nie dało - została tłusta plama. Proszę ratujcie jak tego się pozbyć bo kupowałem je w normalnym sklepie i były dłużo droższe niż z allegro a już sobie zrobiłem defekt;/;/;/
nasącz wacik na patyczku benzyną ekstrakcyjną, najpierw sprawdź w niewidocznym miejscu czy po potarciu nie będzie zbierał barwnika. Jeśli próba koloru wyjdzie "czysta" możesz spróbować wywabić plamę. Najlepiej nasącz ją i zbierz papierowym ręcznikiem. I tak kilka razy. Benzyna szybko paruje i jest bardzo łatwopalna, więc ostrożnie z ogniem.
Witam,
Mam nowe buty Puma - o takie http://allegro.pl/puma-buty-meskie-first-round-max-44-od-citysport-i1468521808.html no i byłem w nich raz tydzień temu w sobotę i pech chciał ,że mi na nie coś tłustego pyrskło - prawdopodobnie bogracz ;/ i mam na przodzie taką małą plamę - niby mała a mnie denerwuje bo jeszcze nigdzie praktycznie w nich nie byłem;/ No i nie mogę się tego dziadostwa pozbyć - zaraz jak to prysło to szybko przemyłem tam płynem do mycia naczyć i wodą ,ale nic nie dało - jedynie trochę tego czerwonego czegoś zeszło (tego co prysknęło), w necie wyczytałem ,że można to talkiem posypać i powinno zejść - nic nie dało. Dzisiaj kupiłem w CCC jakiś preparat do tego typu rzeczy ale też nic nie dało - została tłusta plama. Proszę ratujcie jak tego się pozbyć bo kupowałem je w normalnym sklepie i były dłużo droższe niż z allegro a już sobie zrobiłem defekt;/;/;/
nasącz wacik na patyczku benzyną ekstrakcyjną, najpierw sprawdź w niewidocznym miejscu czy po potarciu nie będzie zbierał barwnika. Jeśli próba koloru wyjdzie "czysta" możesz spróbować wywabić plamę. Najlepiej nasącz ją i zbierz papierowym ręcznikiem. I tak kilka razy. Benzyna szybko paruje i jest bardzo łatwopalna, więc ostrożnie z ogniem.
Możesz napisać co to za preparat?
Coccine , Nubuck Cleaner Zamsz i nubuk Pianka czyszcząca.