niedawno znalazłam przepis na pierogi z nadzieniem ze słodkiej kapusty z boczkiem zapowiadał się tak pysznie że dodałam go do ulubionych i tu jakiś chochlik mi go gwizdnął szukam go dziś cały dzień i nic może ktoś pomoże mi go znaleźć lub zna coś podobnego - chodzi mi o sam farsz bo przepis na pierogi mam rewelacyjny
Powiem, co jest w środku moich pierogów. Może to coś podobnego do Twoich poszukiwanych ? ;),
Obgotowana na prawie miękko (w całości, tj. połówka lub ćwiartka, zależnie od tego ile będzie pierogów) i przestudzona kapusta. Dobrze odciśnięta i potem drobno przesiekana ostrym nożem. Na tłuszczu podsmażam cebulę pokrojoną drobno i obsmażam na rumiano. Dodaję kapustę i smażę. Doprawiam solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Odstawiam do wystudzenia. Nabieram farsz Kiedy dodawałam boczek, zaczynałam właśnie od jego podrumienienia, potem dodawałam cebulę i po jej zrumienieniu przesiekaną kapustę. Potem przyprawy.
dzięki właśnie o coś takiego mi chodziło bo zawsze drażni mnie jak mi zostaje kapusta po zrobieniu gołąbków i wymyśliłam sobie taki sposób na jej spożytkowanie do końca przedworaj robiłam właśnie gołąbki a tu znaleziony wcześniej przepi znikł
A ja czasem z cebulka podsmazam kawalek drobno pokrojonej kielbasy, moje dziewczynki z sama kapusta nie za bardzo chca takie pierogi jesc a jak juz poczuja kielbaske to jest juz inna sprawa :)
Ja robię pierożki z kapustą i grzybami. Ale w całkiem inny sposób. Ja kroję kapustę i podsmażam ją na oleju. Trzeba jedynie pilnować ,żeby się nie przypaliła za nadtto. Dodaję cebulę i grzyby .potem przprawy. Następnie nakrywam i wyłączam prąd lub gaz . W tym czasie robię ciasto. do mąki dodaję trochę gorącej wody i mieszam zagarniając nożem , dodaję jajko i sól i ewnwntualnie odrobinę letniej wody. Gdy ciasto odpoczywa nakryte. Mielę kapustę i ewetualnie doprawiam ją. Potem już sama przyjemnośc klejenia pierogów. Można tez robić uszki , są też efektowne a prostsze w robocie. Kroimy ciasto na kwadraty . Kładę farszu na środek i sklejam tworząc trójkąt . Potem sklejam przeciwległe końce i już. Powodzenia!!!
Właśnie chciałam podac zmodyfikowany przepis, otóż kapustę zamiast kroić tarkuję ją na tarce,Przez co nie muszę potem jej mielić. Ja bardzo lubię coś wymyslać nowego w kuchni. Dlatego może przedtem nikt się nie spotkał z tym przepisem. Mam wiele przepisów , które sama wymyśliłam i które są zawsze bardzo chwalone przez moich znajomych i rodzinę.Chwalipięta jedna!!!
niedawno znalazłam przepis na pierogi z nadzieniem ze słodkiej kapusty z boczkiem zapowiadał się tak pysznie że dodałam go do ulubionych i tu jakiś chochlik mi go gwizdnął szukam go dziś cały dzień i nic może ktoś pomoże mi go znaleźć lub zna coś podobnego - chodzi mi o sam farsz bo przepis na pierogi mam rewelacyjny
pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Powiem, co jest w środku moich pierogów. Może to coś podobnego do Twoich poszukiwanych ? ;),
Obgotowana na prawie miękko (w całości, tj. połówka lub ćwiartka, zależnie od tego ile będzie pierogów) i przestudzona kapusta. Dobrze odciśnięta i potem drobno przesiekana ostrym nożem.
Na tłuszczu podsmażam cebulę pokrojoną drobno i obsmażam na rumiano. Dodaję kapustę i smażę. Doprawiam solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Odstawiam do wystudzenia. Nabieram farsz
Kiedy dodawałam boczek, zaczynałam właśnie od jego podrumienienia, potem dodawałam cebulę i po jej zrumienieniu przesiekaną kapustę. Potem przyprawy.
ale to musi byc pyyyszne mniam, namowie meza aby mi takie zrobil :)))
dzięki właśnie o coś takiego mi chodziło bo zawsze drażni mnie jak mi zostaje kapusta po zrobieniu gołąbków i wymyśliłam sobie taki sposób na jej spożytkowanie do końca przedworaj robiłam właśnie gołąbki a tu znaleziony wcześniej przepi znikł
A ja czasem z cebulka podsmazam kawalek drobno pokrojonej kielbasy, moje dziewczynki z sama kapusta nie za bardzo chca takie pierogi jesc a jak juz poczuja kielbaske to jest juz inna sprawa :)
http://wielkiezarcie.com/recipe59724.html
Ja robię pierożki z kapustą i grzybami. Ale w całkiem inny sposób. Ja kroję kapustę i podsmażam ją na oleju. Trzeba jedynie pilnować ,żeby się nie przypaliła za nadtto. Dodaję cebulę i grzyby .potem przprawy. Następnie nakrywam i wyłączam prąd lub gaz . W tym czasie robię ciasto. do mąki dodaję trochę gorącej wody i mieszam zagarniając nożem , dodaję jajko i sól i ewnwntualnie odrobinę letniej wody. Gdy ciasto odpoczywa nakryte. Mielę kapustę i ewetualnie doprawiam ją. Potem już sama przyjemnośc klejenia pierogów. Można tez robić uszki , są też efektowne a prostsze w robocie. Kroimy ciasto na kwadraty . Kładę farszu na środek i sklejam tworząc trójkąt . Potem sklejam przeciwległe końce i już. Powodzenia!!!
Właśnie chciałam podac zmodyfikowany przepis, otóż kapustę zamiast kroić tarkuję ją na tarce,Przez co nie muszę potem jej mielić. Ja bardzo lubię coś wymyslać nowego w kuchni. Dlatego może przedtem nikt się nie spotkał z tym przepisem.
Mam wiele przepisów , które sama wymyśliłam i które są zawsze bardzo chwalone przez moich znajomych i rodzinę.Chwalipięta jedna!!!