Forum

Kuchenne porady

szukam pierogów z nadzieniem z kapusty

• Autor: anqe Data: 2011-03-04 19:08:50

niedawno znalazłam przepis na pierogi z nadzieniem ze słodkiej kapusty z boczkiem zapowiadał się tak pysznie że dodałam go do ulubionych i tu jakiś chochlik mi go gwizdnął szukam go dziś cały dzień i nic może ktoś pomoże mi go znaleźć lub zna coś podobnego - chodzi mi o sam farsz bo przepis na pierogi mam rewelacyjny

pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc

• Autor: Paola_r Data: 2011-03-05 18:28:50

Powiem, co jest w środku moich pierogów. Może to coś podobnego do Twoich poszukiwanych ? ;),

Obgotowana na prawie miękko (w całości, tj. połówka lub ćwiartka, zależnie od tego ile będzie pierogów)  i przestudzona kapusta. Dobrze odciśnięta i potem drobno przesiekana ostrym nożem.
    Na tłuszczu podsmażam cebulę pokrojoną drobno i obsmażam na rumiano. Dodaję kapustę i smażę. Doprawiam solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Odstawiam do wystudzenia. Nabieram farsz
    Kiedy dodawałam boczek, zaczynałam właśnie od jego podrumienienia, potem dodawałam cebulę i po jej zrumienieniu przesiekaną kapustę. Potem przyprawy.

• Autor: piszczalka Data: 2011-03-05 19:21:53

ale to musi byc pyyyszne mniam, namowie meza aby mi takie zrobil :)))

• Autor: anqe Data: 2011-03-05 21:08:42

dzięki właśnie o coś takiego mi chodziło bo zawsze drażni mnie jak mi zostaje kapusta po zrobieniu gołąbków i wymyśliłam sobie taki sposób na jej spożytkowanie do końca przedworaj robiłam właśnie gołąbki a tu znaleziony wcześniej przepi znikł

• Autor: gosiekb Data: 2011-03-06 04:11:35

A ja czasem z cebulka podsmazam kawalek drobno pokrojonej kielbasy, moje dziewczynki z sama kapusta nie za bardzo chca takie pierogi jesc a jak juz poczuja kielbaske to jest juz inna sprawa :)

• Autor: as Data: 2011-03-05 18:30:46

http://wielkiezarcie.com/recipe59724.html

• Autor: Laugasel Data: 2011-03-08 14:08:17

Ja robię pierożki z kapustą i grzybami. Ale w całkiem inny sposób. Ja kroję kapustę i podsmażam ją na oleju. Trzeba jedynie pilnować ,żeby się nie przypaliła za nadtto. Dodaję cebulę i grzyby .potem przprawy. Następnie nakrywam i wyłączam prąd lub gaz . W tym czasie robię ciasto. do mąki dodaję trochę gorącej wody i mieszam zagarniając nożem , dodaję jajko i sól i ewnwntualnie odrobinę letniej wody. Gdy ciasto odpoczywa nakryte. Mielę kapustę i ewetualnie doprawiam ją. Potem już sama przyjemnośc klejenia pierogów. Można tez robić uszki , są też efektowne a prostsze w robocie. Kroimy ciasto na kwadraty . Kładę farszu na środek i sklejam tworząc trójkąt . Potem sklejam przeciwległe końce i już. Powodzenia!!!

• Autor: Laugasel Data: 2011-03-24 10:06:39

Właśnie chciałam podac zmodyfikowany przepis, otóż kapustę zamiast kroić tarkuję ją na tarce,Przez co nie muszę potem jej mielić. Ja bardzo lubię coś wymyslać nowego w kuchni. Dlatego może przedtem nikt się nie spotkał z tym przepisem.
    Mam wiele przepisów , które sama wymyśliłam i które są zawsze bardzo chwalone przez moich znajomych i rodzinę.Chwalipięta jedna!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu