Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Pobieraczek, miał ktoś wezwanie do sądu???

• Autor: morisek11 Data: 2011-03-05 21:08:49

Witam! Zarejestrowałam się słuchajcie na Pobieraczku.Piasało  na stronie pobieraczka ,że 10 dni darmowego korzystania,więc skorzystałam. Nie przeczytałam regulaminu i teraz ślą mi meile z pogróżkami,że teraz jak nie zapłacę to grozi mi sprawa w sądzie.Mieliście też taki problem? Czy zapłaciliście? Mieliście sprawę w sądzie?Czekam na Wasze odpowiedzi.Poradzcie co byście zrobiły na moim miejscu.Pozdrawiam!!!

• Autor: makusia Data: 2011-03-05 21:12:59

Spokojnie, nic Ci nie zrobią;)
    Poczytaj http://wielkiezarcie.com/search.php?query=pobieraczek&search=Szukaj
    Sądem, to Ty ich postrasz, głowa do góry:)

• Autor: makusia Data: 2011-03-05 21:16:45

Tutaj podsyłam Ci formularz, odstapienia od umowy

Imię I nazwisko poszkodowanego Miasto, dn. …................... 2009r

Adres

Eller Service S.C.

80-350 Gdańsk

ul. Chłopska 72

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość

Oświadczam, że zgodnie z art. 10 ust. 2 o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U. Nr 22, poz. 271) odstępuję od umowy z portalem www.pobieraczek.pl (którego właścicielem jest firma Eller Service S.C. Mieszcząca się pod adresem 80-350 Gdańsk, ul. Chłopska 72) z dnia …...................

…............................................

Podpis poszkodowanego

• Autor: morisek11 Data: 2011-03-05 21:26:31

makusiu czy wg.Ciebie mam im taki formularz wysłać i będę miała święty spokój?Odp.prosze.

• Autor: makusia Data: 2011-03-05 22:05:20

Tak, musisz zmienic datę;)

W tvn ostatnio dużo na ten temat mówili, zerknij http://dziendobrytvn.plejada.pl/szukaj.html?q=pobieraczek&sb=&qt=0&c=1

Nie bój się, mnie tez wystraszyli okrutnie, ale oni to potrafią, ja nie miałam wtedy takiego formularza, napisałam do nich jednego e-maila, między innymi żeby się odwalili bo podam ich do sądu.

• Autor: anboku Data: 2011-03-05 21:51:32

Tylko roku nie zapomnij zmienić :)

• Autor: jaska2503 Data: 2011-03-06 13:51:13

I po co wysyłać jakieś rezygnacje z umów?? Wystarczy te maile ignorować (ew. dodać pobieraczek jako spam w skrzynce) i po 2-3 miesiącach się odczepią bo dopiero wtedy widzą że nie trafili na kogoś naiwnego...

http://www.se.pl/technologie/internet/pobieraczekpl-zaplaci-240-tysiecy-zl-kary-uokik-uz_135666.html

PS. do syna też to przysyłali, ale już się "odczepili"

• Autor: anboku Data: 2011-03-05 21:50:38

Nie miałam "przyjemności" się tam logować, ale kuknij tutaj

• Autor: pralina Data: 2011-03-05 22:11:25

Ostatnio mówili o tym w "Dzień Dobry...". Był tam prawnik który wypowiadał sie w tej sprawie. Mówił że napisane przez regulaminy są tak zagmatwane że ocierają się o oszustwo wiec nikt z tej firmy nie odważy się iść do sądu. Spróbuj poszukać w historii tego programu taki artykuł.:)

• Autor: majolika Data: 2011-03-06 08:31:22

Po prostu ich -kolokwialnie mówiąc- olej.Nie odważa się podać do sadu, bo przegrają. Bazują na tym, że to ludzie się przestraszą i zapłacą. 

• Autor: mamapati Data: 2011-03-06 11:11:03

Mialam rowniez wezwanie do sadu ale posiedzialam troche na forum pobieraczka i poczytalam wiadomosci od ludzi,ktorych ta firma probuje naciagnac.Poczytaj sobie na ten temat sa tam tez artykuly prawne z ktorych osobiscie skorzystalam.Do dnia dzisiejszego firma ta nie odpowiedziala na moj zarzut wyludzenia lecz rowniez przestala mnie nekac.Zycze pozytywnego zalatwienia sprawy.

• Autor: macha17 Data: 2011-03-06 14:48:12

radze nic do nich nie pisac, mnie tez straszyli zignorowalam to po 3 mailach dali sobie spokoj, nic Ci nie zrobia szukaja naiwniakow ktorzy zaplaca, poprostu olej ich maile

• Autor: lucyna1 Data: 2011-03-07 00:33:21

Radze nic nie robic, po kilku meilach dadza spokoj.

Przejdź do pełnej wersji serwisu