Forum

Kuchenne porady

przygotowanie gołąbków

  • Autor: aventia Data: 2011-03-06 15:54:09

    Naszła mnie wielka ochota na gołabki, ale w tygodniu po pracy nie mam zbyt wiele czasu na przygotowanie obiadu. Czy można przygotować gołąbki dzień wcześniej (zawinąc farsz w liście, poukładać w naczyniu i trzymać w lodówce) i następnego dnia tylko zapiec w piekarniku? Czy może lepiej odłożyć robienie gołąbków do następnego weekendu?
    Mam jeszcze drugie pytanie - chciałabym podać do tych gołąbków jeszcze jakąś surówkę, ale nie przychodzi mi do głowy nic odpowiedniego. Może macie jakieś pomysły?
    Liczę na pomoc :)

  • Autor: Bodek Data: 2011-03-06 17:40:55

    od momentu ugotowania miesa mozesz przechowywac w lodowce przez 4 dni :)

  • Autor: Kluko Data: 2011-03-07 11:26:53

    Myślisz o surowych gołąbkach? Wydaje mi się, że nie powinno się nic stać, pod warunkiem, że będą trzymane w lodówce i faktycznie następnego dnia będą przygotowane. A co do surówki, to może marchew na słodko z sezamem?

  • Autor: Kluko Data: 2011-03-07 11:30:02

    A jak nie masz czasu na przygotowywanie gołąbków to możesz wypróbować mój przepis :) Można go zmodyfikować i dodać koncentratu pomidorowego lub pomidorów z puszki :)http://wielkiezarcie.com/recipe23835.html

Przejdź do pełnej wersji serwisu