Ja, jak dotąd wielka przeciwniczka zmywarek, zdecydowałam się na jej zakup ;))))) Chciałabym kupic coś niedrogiego, bez zbędnych bajerów, no i wpadła mi w oko zmywarka CANDY CSF 4575 EX - nie jest to jeszcze ostateczna decyzja.
W związku z tym mam pytanie do Was - czy ktoś z Was posiada zmywarkę tej firmy? Jak się sprawuje? Opinie w internecie ma racej dobre, jednak chciałam zapytac na forum, bo wiadomo jak to jest z opiniami na Ceneo itd...
Z góry dziękuję za wszystkie, bardzo cenne dla mnie, porady.
Ja miałam sporo lat...Chyba 9 lat. W zeszłym roku zakończyła żywot - bo zaczęła przeciekać. Byłam bardzo zadowolona. Nawet myślałam o zakupie nowej tej samej marki - ale nie była dostępna na miejscu - a wymiana okazała się koniecznością z dnia na dzień (hhehe- nikt nie chciał zmywać ręcznie w oczekiwaniu na dostawę, a trafiła się promocja z tych prawdziwych) Czy 45 cm to warunek miejsca? Bo z tego co wiem - ci co decydują się na początku na 45 - szybko żałują, że wydawało im się iz nie mają tyle naczyń.. No chyba, że szersza się nie zmieści.
W zmywarce tak naprawdę używa się jednego programu - reszta to tylko zawracanie głowy, zabawka na początku, potem już tylko program podstawowy...
Ja mam zmywarkę Candy, mamy ją ponad 10 lat i powiem, że bardzo jestem zadowolona z niej. Bardzo dobrze myje, oczywiście jeśli dbasz o nią dobrze to ona odpłaci Ci się tym samym:) Wiadomo co jakiś czas trzeba kupić specjalny płyn do czyszczenia zmywarek (ja używam somat) i w sumie nie mam z nią żadnych problemów. Polecam ci kupować żele do zmywarek, a nie proszki i kostki, ponieważ po dłuższym czasie mycia w proszkach widać na szklankach, sztucach itp. zarysowania, akurat mi to przeszkadzało więc zmieniłam. Żel (tez firma somat) sobie chwalę, bo nie kupuję osobno: soli, proszku i nabłyszczacza, tylko mam wszystko w jednym opakowaniu:) Pozdrawiam gorąco. Mam nadzieję, że Ci pomogłam. Znam parę osób co też mają różne zmywarki z tej firmy i również są zadowolone.
Też mam zmywarkę Candy i w sumie też jestem zadowolona tylko czasem naczynia są niedomyte ale to chyba kwestia złego poustawiania lub gdy coś mocno zaschło i też używam żelu Somat faktycznie najlepszy.
Ja też mam zmywarkę tej firmy i sprawuje się jak najbardziej prawidłowo! Moja zmywarka ma 45 cm szerokośći i jak na naszą 3 osobową rodzinę to takiej wielkości zmywarka jest wystarczająca.
Ja trochę z innej beczki.... bo chodzi o pralkę, ale właśnie firmy candy. Kupiłam tydzień temu pralkę tejże marki( 7kg wsadu ), naprawdę super( prawdziwy kombajn, dopiera ekstra nawet największe narzy narzuty), myślę ,że to marka godna polecenia. Pozdrawiam Mariola
czyli tzw automatyka doboru parametrów - strasznie się tego obawiam. Takie zautomatyzowane maszyny jakoś do mnie nie przemawiają - jak sie psuje to od razu całość, a naprawa kosztowna. Mam jeszcze trochę czasu do namysłu...
Ja też mam Candy już parę lat, jestem bardzo zadowolona. Czasem coś tam nie domyje, ale to pewnie dlatego że jak uważa mój mąż, źle poustawiam naczynia. No i od środka do mycia też sporo zależy. Ważne żeby ją czyścić. Mój mąż robi to octem i ładnie się tym czyści.
Witam!
Ja, jak dotąd wielka przeciwniczka zmywarek, zdecydowałam się na jej zakup ;)))))
Chciałabym kupic coś niedrogiego, bez zbędnych bajerów, no i wpadła mi w oko zmywarka CANDY CSF 4575 EX - nie jest to jeszcze ostateczna decyzja.
W związku z tym mam pytanie do Was - czy ktoś z Was posiada zmywarkę tej firmy? Jak się sprawuje?
Opinie w internecie ma racej dobre, jednak chciałam zapytac na forum, bo wiadomo jak to jest z opiniami na Ceneo itd...
Z góry dziękuję za wszystkie, bardzo cenne dla mnie, porady.
Ja miałam sporo lat...Chyba 9 lat.
W zeszłym roku zakończyła żywot - bo zaczęła przeciekać.
Byłam bardzo zadowolona. Nawet myślałam o zakupie nowej tej samej marki - ale nie była dostępna na miejscu - a wymiana okazała się koniecznością z dnia na dzień (hhehe- nikt nie chciał zmywać ręcznie w oczekiwaniu na dostawę, a trafiła się promocja z tych prawdziwych)
Czy 45 cm to warunek miejsca?
Bo z tego co wiem - ci co decydują się na początku na 45 - szybko żałują, że wydawało im się iz nie mają tyle naczyń..
No chyba, że szersza się nie zmieści.
W zmywarce tak naprawdę używa się jednego programu - reszta to tylko zawracanie głowy, zabawka na początku, potem już tylko program podstawowy...
Ja mam zmywarkę Candy, mamy ją ponad 10 lat i powiem, że bardzo jestem zadowolona z niej. Bardzo dobrze myje, oczywiście jeśli dbasz o nią dobrze to ona odpłaci Ci się tym samym:)
Wiadomo co jakiś czas trzeba kupić specjalny płyn do czyszczenia zmywarek (ja używam somat) i w sumie nie mam z nią żadnych problemów. Polecam ci kupować żele do zmywarek, a nie proszki i kostki, ponieważ po dłuższym czasie mycia w proszkach widać na szklankach, sztucach itp. zarysowania, akurat mi to przeszkadzało więc zmieniłam. Żel (tez firma somat) sobie chwalę, bo nie kupuję osobno: soli, proszku i nabłyszczacza, tylko mam wszystko w jednym opakowaniu:)
Pozdrawiam gorąco. Mam nadzieję, że Ci pomogłam. Znam parę osób co też mają różne zmywarki z tej firmy i również są zadowolone.
Też mam zmywarkę Candy i w sumie też jestem zadowolona tylko czasem naczynia są niedomyte ale to chyba kwestia złego poustawiania lub gdy coś mocno zaschło i też używam żelu Somat faktycznie najlepszy.
Ja też mam zmywarkę tej firmy i sprawuje się jak najbardziej prawidłowo! Moja zmywarka ma 45 cm szerokośći i jak na naszą 3 osobową rodzinę to takiej wielkości zmywarka jest wystarczająca.
Ja trochę z innej beczki.... bo chodzi o pralkę, ale właśnie firmy candy. Kupiłam tydzień temu pralkę tejże marki( 7kg wsadu ), naprawdę super( prawdziwy kombajn, dopiera ekstra nawet największe narzy
narzuty), myślę ,że to marka godna polecenia. Pozdrawiam Mariola
a jak masz mniej prania?
W mojej rodzinie to nie grozi hehe (7osób), ale każdy program dostosowuje sobie pobieranie wody do ilości wsadu.
czyli tzw automatyka doboru parametrów - strasznie się tego obawiam.
Takie zautomatyzowane maszyny jakoś do mnie nie przemawiają - jak sie psuje to od razu całość, a naprawa kosztowna.
Mam jeszcze trochę czasu do namysłu...
Ja też mam Candy już parę lat, jestem bardzo zadowolona. Czasem coś tam nie domyje, ale to pewnie dlatego że jak uważa mój mąż, źle poustawiam naczynia. No i od środka do mycia też sporo zależy. Ważne żeby ją czyścić. Mój mąż robi to octem i ładnie się tym czyści.
Bardzo dziękuję wszystkim za pomocne opinie.
Zdecydowalismy się na zakup tego modelu ;)
Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz bardzo dziękuję
Nie ma problemu:) Po to tu jesteśmy:) Pozdrawiam.