Odlądałam kiedyś program E.Wachowicz która niepotrzebne białka do przepisu włożyła do zamrażalnika. Mam pytanie co można zrobić z takich zamrożonych białek?
Witam.Potrzebuje dużej ilości białek,więc chcę je zbierać i mrozić.Mam więc pytanie jak długo takie białka można mrozić? Czy można je mrozić w słoiku szklanym,czy lepiej w woreczkach do mrożenia?
Od ponad 5miesięcy mam zamrożone 18 białek, o których właśnie sobie przypomniałam.... Ze spożytkowaniem nie będzie kłopotu, ale zastanawiam się, czy nie za długo je trzymałam i czy lepiej ich nie wywalić. Proszę o podpowiedź, jeśli ktoś ma podobne doświadczenia i z góry dziękuję
Odlądałam kiedyś program E.Wachowicz która niepotrzebne białka do przepisu włożyła do zamrażalnika.
Mam pytanie co można zrobić z takich zamrożonych białek?
np. można zrobić sernik biały puch ja właśnie uzbierałam sobie odpowiednią ilość białek i jutro mam zamiar zrobić ten sernik
Albo pijaka do ktorego biszkopt robi sie własnie z samych białek
bezy
Trzeba odmrozić białka , a potem zrobić takie pyszne ciacho:)
http://wielkiezarcie.com/recipe41103.html
Pavlova- przepyszna beza z bitą śmietana i owocami
Dziękuję za podpowiedzi, jeśli chodzi o ciasta już sa w ulubionych i czekaja na pieczenie. Wiem ,że z białek można zrobić bezy ale akurat nie lubię.;)
Może taka podpowiedź, jak długo można przechowywać zamrożone białka?
Dziękuję wszystkim i pozdrawiam.
Witam.Potrzebuje dużej ilości białek,więc chcę je zbierać i mrozić.Mam więc pytanie jak długo takie białka można mrozić? Czy można je mrozić w słoiku szklanym,czy lepiej w woreczkach do mrożenia?
Nie wiem ile mozna przechowywac ale mysle ze do 3 miesiecy beda dobre,ja mroze wszklanym sloiku
To fajnie,aż tyle nie będe ich trzymać,tak do świąt,ale na przyszłość będą wiedziećDziękuję za odpowiedz :)
Podnoszę temat.
Od ponad 5miesięcy mam zamrożone 18 białek, o których właśnie sobie przypomniałam.... Ze spożytkowaniem nie będzie kłopotu, ale zastanawiam się, czy nie za długo je trzymałam i czy lepiej ich nie wywalić. Proszę o podpowiedź, jeśli ktoś ma podobne doświadczenia i z góry dziękuję