Mam prośbę ,stoję przed wyborem zmywarki i niemogę się zdecydować.Wybieram między siemens model SF25M855EU lub SF25M856EU lub Bosch SRS55M78EU.Bardzo prosze o pinie i pomoc w wyborze,pozdrawiam.
To są dokładnie te same zmywarki - heheee. Z tej samej linii produkcyjnej Ja mam siemensa, siostra boscha - wnętrze, układ koszy i dodatków wygladają dokładnie tak samo
No właśnie to już wiem tylko ze co sprzedający to poleca inna,twierdzą ze siemens ma środek z blachy a bosch ma w srodku plastik.Czy ty masz któryś z tych modeli?
Też popatrzyłam, mój Siemens ma i boki, i dno metalowe, a wirnik plastikowy.No, ale mój ma już 5 lat.Co ma Bosch nie pamiętam, ale jego to nawet nie ma co porównywać, bo starutki,ale na pewno wirnik jest plastikowy, bo czasami rozkręcałam i myłam.
Dopisano 11-03-09 11:42:56:
Przypomniała mi się jedna sprawa.W moim starym Boschu, na pewno lepszy jest rozstaw na głębokie talerze, jest po prostu większa przerwa i talerze jakoś swobodniej się układa.Może na to zwróć uwagę, porównaj sobie kosze.
Tak się składa, że mam obie.Na pewno starsze modele, bo Bosch ma około 13 lat ,a siemens 5.Bosch został 5 lat temu wywieziony do domku nad jeziorem i z tej racji jest mniej eksploatowany.Pierwszą i jak dotąd jedyną awarię miał rok temu, ale pracuje nadal.Tu nie można mówić o wyborze, bo to są takie same zmywarki.Przynajmniej takie jest moje zdanie.
Tylko że ja nadal nie mogę się zdecydować ,od miesiąca porównuje wszystkie trzy i nic.Mąż mi zagroził że jak się nie zdecyduje to pojedzie i sam ją kupi.
O, to zachowuje się tak jak mój.Z reguły zawsze kończy się tym, że jedzie i kupuje i jak dotąd te decyzje są trafne.Dodam jeszcze, że awaria Boscha, była skutkiem własnie tego, że używam ją teraz tylko w sezonie letnim, więc coś jej pozatykało i wymagała profesjonalnego czyszczenia w warsztacie.W sumie koszt 100 zł, a działa nadal.Jeżeli zastanawiasz nad tymi dwoma modelami, to według mnie możesz zamknąć oczy i wskazać palcem którą bierzesz.Jak dla mnie, one są takie same.
To raczej nie nad wyborem modelu się powinaś zastanowić tylko nad wymiarem. Uważam, że 45-tka jest za mała. U mnie zmywarka (60-tka) pracuje czasami 2 razy dziennie. Do 45-tki wiele nie włożysz a chyba nie o to chodzi, żeby dalej myć ręcznie brrrrrrrrrrrr. Okropność - współczuję wszystkim, którzy to muszą robić.
Bez przesady, to wszystko zależy ile osób mamy w domu.Nas jest dwoje , bo córka tylko gościnnie i mam 45 cm.Na moje potrzeby wystarcza.Pewnie, że jak mam gości , to muszę coś umyć ręcznie , ale dla mnie to nie problem.
To raczej nie nad wyborem modelu się powinaś zastanowić tylko nad wymiarem.Uważam, że 45-tka jest za mała. U mnie zmywarka (60-tka) pracuje czasami 2 razy dziennie.Do 45-tki wiele nie włożysz a chyba nie o to chodzi, żeby dalej myć ręcznie brrrrrrrrrrrr.Okropność - współczuję wszystkim, którzy to muszą robić.
Niestety też chciałabym większą,ale niemam miejsca,musi 45.
Mam bosha. Prawda jest taka ze niczym sie nie różnią a cena w necie przemawiała za bosh. Jest niezła prosta w obsłudze.Zdejmuje się górny blat i można wsunąc pod szafkę. Zmywa dobrze ważne dokładnie przeczytać instrukcję ja tego nie zrobiłam i nie wiedziałam że zmywać mogę krócej a nie np 120 min.
Mam prośbę ,stoję przed wyborem zmywarki i niemogę się zdecydować.Wybieram między siemens model SF25M855EU lub SF25M856EU lub Bosch SRS55M78EU.Bardzo prosze o pinie i pomoc w wyborze,pozdrawiam.
Ja mam Boscha SMS58MO2EU/01/ 60 cm/ ponad dwa lata i jestem z niej bardzo zadowolona,a w szczegolności to ze posiada półke vario tzn.pólkę/wysuwana/ na sztućce co daje więcej miejsca w koszykach.Moj syn twierdzi ,ze jego Siemens głośniej pracuje niz moj Bosch.W srodku jest stal szlachetna a nie plastik jak wyżej ktos sugerował.
Ja tez stoje przed takim wyborem,w maju sie przeprowadzamy dlatego musimy zamowic wszystko,piec zmywarka,lodowka.Choc obecna lodowka ma niecale 3 lata,ale chce miec ja zabudowana,wiec inna potrzebuje,ta bedzie stala w piwnicy.Dzis bylismy zaplanowac kuchnie,to juz zreszta kolejny sklep,ale chyba zdecydujemy sie na ten plan ,ktory nam dzisiaj przedstawiono.Wszystkie sprzety beda firmy Gorenje,jedynie wlasnie zmywarka bedzie simensa,jak na razie ta mi odpowiada najbardziej,to moj wybrany model http://www.redcoon.pl/index.php/cmd/shop/a/ProductDetail/pid/B214627/cid/11005/Siemens_SN_56_M_584_EU/# .W sumie jestem zdziwiona bo u siebie place za nia 565€ czyli jednak taniej niz w Polsce.Ogolnie sprzety firmy simens polecam,mam pralke i suszarke tej firmy i dzialaja bez zarzutu,choc bardzo milo wspominam zmywarke z mojego wczesniejszego mieszkania firmy Privileg.
Ja mam krajalnicę firmy privileg. W tym roku będzie świetować 19 urodziny użytkowania.. Może nei wygląda za wyjściowo - bo plastiki zżółkły, ale działa bez zarzutów
To są dokładnie te same zmywarki - heheee. Z tej samej linii produkcyjnej
Ja mam siemensa, siostra boscha - wnętrze, układ koszy i dodatków wygladają dokładnie tak samo
No właśnie to już wiem tylko ze co sprzedający to poleca inna,twierdzą ze siemens ma środek z blachy a bosch ma w srodku plastik.Czy ty masz któryś z tych modeli?
Poszłam sprawdzić: wirnik plastikowy (to lepsza opcja - bo metalowy przy zderzeniu ze sporymi talerzami potrafi je wyszczerbić), dno plastikowe, boki metalowe.
Głowy nie dam -ale wydaje mi się, ze tak samo było u siostry - dlatego myślałam, że mamy te same zmywarki w pierwszym momencie.
Też popatrzyłam, mój Siemens ma i boki, i dno metalowe, a wirnik plastikowy.No, ale mój ma już 5 lat.Co ma Bosch nie pamiętam, ale jego to nawet nie ma co porównywać, bo starutki,ale na pewno wirnik jest plastikowy, bo czasami rozkręcałam i myłam.
Dopisano 11-03-09 11:42:56:
Przypomniała mi się jedna sprawa.W moim starym Boschu, na pewno lepszy jest rozstaw na głębokie talerze, jest po prostu większa przerwa i talerze jakoś swobodniej się układa.Może na to zwróć uwagę, porównaj sobie kosze.Tak się składa, że mam obie.Na pewno starsze modele, bo Bosch ma około 13 lat ,a siemens 5.Bosch został 5 lat temu wywieziony do domku nad jeziorem i z tej racji jest mniej eksploatowany.Pierwszą i jak dotąd jedyną awarię miał rok temu, ale pracuje nadal.Tu nie można mówić o wyborze, bo to są takie same zmywarki.Przynajmniej takie jest moje zdanie.
Tylko że ja nadal nie mogę się zdecydować ,od miesiąca porównuje wszystkie trzy i nic.Mąż mi zagroził że jak się nie zdecyduje to pojedzie i sam ją kupi.
O, to zachowuje się tak jak mój.Z reguły zawsze kończy się tym, że jedzie i kupuje i jak dotąd te decyzje są trafne.Dodam jeszcze, że awaria Boscha, była skutkiem własnie tego, że używam ją teraz tylko w sezonie letnim, więc coś jej pozatykało i wymagała profesjonalnego czyszczenia w warsztacie.W sumie koszt 100 zł, a działa nadal.Jeżeli zastanawiasz nad tymi dwoma modelami, to według mnie możesz zamknąć oczy i wskazać palcem którą bierzesz.Jak dla mnie, one są takie same.
To raczej nie nad wyborem modelu się powinaś zastanowić tylko nad wymiarem.
Uważam, że 45-tka jest za mała. U mnie zmywarka (60-tka) pracuje czasami 2 razy dziennie.
Do 45-tki wiele nie włożysz a chyba nie o to chodzi, żeby dalej myć ręcznie brrrrrrrrrrrr.
Okropność - współczuję wszystkim, którzy to muszą robić.
Bez przesady, to wszystko zależy ile osób mamy w domu.Nas jest dwoje , bo córka tylko gościnnie i mam 45 cm.Na moje potrzeby wystarcza.Pewnie, że jak mam gości , to muszę coś umyć ręcznie , ale dla mnie to nie problem.
ja mam siemensa i jestem zadowolona
ja mam siemensa i jestem zadowolona
a masz może któryś z tych modeli?nie ja mam coś 804 nie moge teraz zobaczyc bo pracuje. Jutro zobaczę dokładnie.
To raczej nie nad wyborem modelu się powinaś zastanowić tylko nad
Niestety też chciałabym większą,ale niemam miejsca,musi 45.wymiarem.Uważam, że 45-tka jest za mała. U mnie zmywarka (60-tka)
pracuje czasami 2 razy dziennie.Do 45-tki wiele nie włożysz a chyba
nie o to chodzi, żeby dalej myć ręcznie brrrrrrrrrrrr.Okropność -
współczuję wszystkim, którzy to muszą robić.
Mam bosha. Prawda jest taka ze niczym sie nie różnią a cena w necie przemawiała za bosh. Jest niezła prosta w obsłudze.Zdejmuje się górny blat i można wsunąc pod szafkę. Zmywa dobrze ważne dokładnie przeczytać instrukcję ja tego nie zrobiłam i nie wiedziałam że zmywać mogę krócej a nie np 120 min.
w prawie wszystkich zdejmuje się teraz górny blat. ja tak mam :):)
Mam prośbę ,stoję przed wyborem zmywarki i niemogę się
zdecydować.Wybieram między siemens model SF25M855EU lub SF25M856EU lub Bosch
SRS55M78EU.Bardzo prosze o pinie i pomoc w wyborze,pozdrawiam.
Ja mam Boscha SMS58MO2EU/01/ 60 cm/ ponad dwa lata i jestem z niej bardzo zadowolona,a w szczegolności to ze posiada półke vario tzn.pólkę/wysuwana/ na sztućce co daje więcej miejsca w koszykach.Moj syn twierdzi ,ze jego Siemens głośniej pracuje niz moj Bosch.W srodku jest stal szlachetna a nie plastik jak wyżej ktos sugerował.
Bardzo wszystkim dziękuje za pomoc.
Ja tez stoje przed takim wyborem,w maju sie przeprowadzamy dlatego musimy zamowic wszystko,piec zmywarka,lodowka.Choc obecna lodowka ma niecale 3 lata,ale chce miec ja zabudowana,wiec inna potrzebuje,ta bedzie stala w piwnicy.Dzis bylismy zaplanowac kuchnie,to juz zreszta kolejny sklep,ale chyba zdecydujemy sie na ten plan ,ktory nam dzisiaj przedstawiono.Wszystkie sprzety beda firmy Gorenje,jedynie wlasnie zmywarka bedzie simensa,jak na razie ta mi odpowiada najbardziej,to moj wybrany model http://www.redcoon.pl/index.php/cmd/shop/a/ProductDetail/pid/B214627/cid/11005/Siemens_SN_56_M_584_EU/# .W sumie jestem zdziwiona bo u siebie place za nia 565€ czyli jednak taniej niz w Polsce.Ogolnie sprzety firmy simens polecam,mam pralke i suszarke tej firmy i dzialaja bez zarzutu,choc bardzo milo wspominam zmywarke z mojego wczesniejszego mieszkania firmy Privileg.
Ja mam krajalnicę firmy privileg.
W tym roku będzie świetować 19 urodziny użytkowania..
Może nei wygląda za wyjściowo - bo plastiki zżółkły, ale działa bez zarzutów
Zmywareczka kupiona SF25M856EU Siemens,czeka na podłączenie.
Bosch i Siemens to te same firmy ,ta sama fabryka ,jednak Siemens jest ciut droższy od Boscha :)