Forum

Rozmowy wolne i frywolne

40 na karku:):):)

• Autor: wiolka110471 Data: 2011-03-09 18:51:13

Witam przedewszystkim panie ,mój mąż wiedząc ,że mam niedługo urodziny 40-tewciąż w żartach delikatnie mówiąc nabija się ze mnie,a ja jak ta głupia zaczynam wpadać w lekką depresję.Mam wrażenie ,że zamyka się za mną pewien etap ,że mija coś bezpowrotnie,ze nie zdążę zrobić pewnych rzeczy,że czegoś już nie wypada.Pytanie do was czy wam również się zdażyło ,że mijając te symboliczne 30-,40-,50- miałyście wrażenie ,że coś straciłyście?

• Autor: ewka63 Data: 2011-03-09 19:01:16

Witaj, nic nie stracisz, ze wszystkim zdążysz. Jesteś kobietą w wieku balzakowskim, a więc kwintesencja kobiecości :))))

• Autor: wiolka110471 Data: 2011-03-09 19:08:33

Właśnie kiedy tak słyszę w,, wieku balzakowskim" przypominam sobie jak śmiała się nauczycielka z tego a nam młodzieży wydawało się ,że to jeszcze tak daleko .A jednak teraz jak widze w jakim tempie to życie ucieka to aż szkoda gadać

• Autor: jareksz Data: 2011-03-09 19:11:38

Kryzys wieku średniego? Myślałem, że tylko facetów to dotyka. Rzucają wtedy żony, szukają kochanki...

• Autor: ciastojad Data: 2011-03-09 19:13:12

Miałam dokładnie to samo 11 grudnia. Myślałam,że już nigdy nie będzie samo, że pewne dolegliwości zdowotne się nasiliły i że będzie już tylko gorzej, że nie chcę, aby czas tak szybko leciał i długo nie trwało moje użalanie się nad sobą, bo los( Bóg) zdecydował, że koniec biadolenia i zobaczyłam 2 kreski na teście ciążowym.Ponoć odmłodniałam, wyładniałam, a dolegliwości ...cóż one teraz nie są najważniejsze. I tak oto pozbyłam się 40- stkowej depresji.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-03-09 19:35:37

Też masz problem:) Taka jest kolej życia, my się starzejemy , dzieci rosną ! i bardzo dobrze.Potem będą wnuki i prawnuki.
    Jedni dożyją, inni nie ! więc cieszmy się z życia i nie lamentujmy nad swoim wiekiem:)

• Autor: ReniaJ Data: 2011-03-09 20:00:43

no coz 40-ka ,witaj w klubie,kazdy rok mija bezpowrotnie i w kazdym roku cos nie zdazymy zrobic ,wiec sie nie martw ,a 40-ka to ponoc piekny wiek,tak jak 18-ka,a z tego co slyszalam to po 40-ce ma sie "troche z byka,troche z lwa"mam nadzieje,ze nie pomieszalam ,wiec dobra rada ,nie wpadaj w depresje tylo idz do przodu z podniesiona glowa do gory i nigdy nie pacz w stecz,bo sie bedziesz tylko zadreczac-Pozdrawiam

• Autor: megi65 Data: 2011-03-09 20:01:42

Kochana ... powinnaś z szelmowskim , filuternym uśmiechem na twarzy oświadzczyć .. ze dopiero teraz przed Tobą rozpoczyna się praaaaaaawdziwe zycie ... Drżyj Chłopie ..!!
    Zamiast wpadać w nedzne nastroje i obawy .. nałoż fajną maseczke na bużke .. lub odwiedz kosmetyczke i fryzjera .. Strzel nową fryzurkę na .. '' nową wspaniałą , niepowtarzalną drogę życia ''
    Wiem co mówie ... mam pare roków wiecej niż TY !!

• Autor: noclegi2008 Data: 2011-03-09 21:44:19

Moim zdaniem,życie zaczyna się po piędziesiątce.Przekonałam się osobiście.Dzieci odchowane ,cieszę sie wnukami.Korzystam z życia,basen,spacery,czas na koleżanki.Najważniejsze jest to że zmieniłam stosunek do życia,kiedyś jak byłam młoda i zdrowa ,wszystko musiało być być zapięte na ostatni guzik a teraz  mam poprzestawiane i pewne sprawy np.odkurzanie nie musi być codzienne bo mi nikt nie brudzi.Dopiero teraz mam czas na przemyślenia.Życie jest piękne,nawet po i po i po.Wrzuć na luz.Życzę Ci byś zyskiwała  a nie traciła.

• Autor: nadia Data: 2011-03-09 23:30:50

Kiedy ma 5 lat:
    Ogląda się w lustrze i widzi księżniczkę.

Kiedy ma 10 lat:
    Ogląda się w lustrze i widzi Kopciuszka.

Kiedy ma 15 lat:
    Ogląda się w lustrze i widzi obrzydliwą siostrę przyrodnią Kopciuszka:
    "Mamo, przecież tak nie mogę pójść do szkoły!"

Kiedy ma 20 lat:
    Ogląda się w lustrze i widzi się "za gruba, za chuda, za niska, za
    wysoka, włosy za bardzo kręcone albo za proste", ale mimo wszystko
    wychodzi z domu.

Kiedy ma 30 lat:
    wysoka, włosy za bardzo kręcone albo za proste", ale uważa, że
    teraz nie ma czasu, żeby się o to troszczyć i mimo wszystko wychodzi z
    domu.

Kiedy ma 40 lat:
    wysoka, włosy za bardzo kręcone albo za proste", ale mówi, że jest
    przynajmniej czysta i mimo wszystko wychodzi z domu.

Kiedy ma 50 lat:
    Ogląda się w lustrze i mówi: "Jestem sobą" i idzie wszędzie.

Kiedy ma 60 lat:
    Patrzy na siebie i wspomina wszystkich ludzi, którzy już nie mogą na
    siebie spoglądać w lustrze. Wychodzi z domu i zdobywa świat.

Kiedy ma 70 lat:
    Patrzy na siebie i widzi mądrość, radość i umiejętności. Wychodzi z domu
    i cieszy się życiem.

Kiedy ma 80 lat:
    Nie troszczy się o patrzenie w lustro. Po prostu zakłada liliowy
    kapelusz i wychodzi z domu, żeby czerpać radość i przyjemność ze świata.
    :-))))

• Autor: ewka63 Data: 2011-03-10 08:24:32

śliczne to :)))

• Autor: makusia Data: 2011-03-10 12:08:58

Mądre:) dobrze że to przeczytałam po 40stce;))

• Autor: ekkore Data: 2011-03-10 12:30:31

A mnie od razu przypomniała się piosenka Maryli Rodowicz "Eh mała"..

Najpierw nic ci nie wolno, nie szalej, a gdy osiagasz wiek - nic nie pozostało - tylko zaszalej, bo zycie za krótkei - ehehee.

Po 40 nie jest strasznie. Generalnie tak samo jak przed...
    Może tylko troche żal, że dzieci na ciebei spogladaja z góry, a co niektre, aby ucałować i uściskać muszą uklęknąć

• Autor: jolka60 Data: 2011-03-16 07:00:13

• Autor: bahus Data: 2011-03-16 19:54:40

... Kiedy ma 70 lat: Patrzy na siebie i widzi mądrość, radość i
    umiejętności. Wychodzi z domu i cieszy się życiem. Kiedy ma 80
    lat: Nie troszczy się o patrzenie w lustro. Po prostu zakłada
    liliowy kapelusz i wychodzi z domu, żeby czerpać radość i przyjemność
    ze świata. :-))))

Albo zakłada beret...

• Autor: Glumanda Data: 2011-03-10 08:48:51

Lepiej pikantna 40-tka niz...
    zjelczala 20-tka ;))))

Taki T-shirt dostalam swego czasu... ale kiedy to bylo :)))

Najlepsze przed Toba!!! Zyj!!!!!!!!!!

• Autor: makusia Data: 2011-03-10 12:10:40

Zaśpiewaj mężowi tak : http://www.youtube.com/watch?v=zdwl7iIk80g

• Autor: ReniaJ Data: 2011-03-10 14:55:30

piosenke ta znam,ale teledysk pierwszy raz mialam okazje zobaczyc -Nie zly jest

• Autor: bytomianka Data: 2011-03-10 16:32:21

Dziewczyno!!! ciesz się, że masz  40 lat. Ja mam 45 lat.... ale po ślubie!! Przez głowę mi nie przechodzi , ze coś nie zdązę zrobić, ze zdrowiem jest róznie. Młodzi ludzie też chorują nie tylko w starszym wieku.Mam dwie wnuczki 20 lat i 18 lat i wnuka 12 lat. Bardzo się cieszę  tym co mam.Powodzenia i patrz przed siebie.;))

• Autor: heiworth Data: 2011-03-16 07:50:02

Witam ...
    Jestem po 4o urodzinach już parę lat ....I nie uważam abym coś straciła ...... głowa do góry ....!!!Życie mija ....a ile jeszcze przed Tobą ....!....przed nami ....!
    Pozdrawiam ....

Przejdź do pełnej wersji serwisu