Forum

Rozmowy wolne i frywolne

zaproszenie na ślub i wesele

• Autor: jasia Data: 2011-03-10 01:15:50

Witam

czy macie jakies oryginalne i nie tuzinkowe zaproszenie na ślub i wesele...
    chodzi mi o formę zaproszenia i tekst .
    W necie jest wiele przykładów, ale jakieś takie... banalne
    Może ktoś dostał lub sam wymyślił fajne zaproszenie i zechce sie podzielić pomysłem....
    Z góry dziękuję

• Autor: kokarda Data: 2011-03-10 09:32:28

oj to i ja jestes zainteresowana wątkiem ;)

• Autor: anboku Data: 2011-03-10 10:09:24

Na allegro są różności http://allegro.pl/listing.php/search?string=zaproszenia&category=74169&sg=0

• Autor: as Data: 2011-03-10 10:19:12

Ja kupowała gotowe w sklepie tylko wpisywałam odpowiednie dane ręcznie. Szkoda czasu na zabawę.Takie jest moje zdane. 

• Autor: ania86 Data: 2011-03-10 10:27:59

Mam nadzieję, że nie będzie to niezgodne z regulaminem, na stronie www.kartkoland.pl sa bardzo fajne zaproszenia. My dla najblizszych zamowilismy wlasnie stamtad i żałowaliśmy, że reszty (dla znajomych i dalszej rodziny) nie zamówiliśmy z tej strony, bo w sumie wyszły nas taniej niż takie zwykłe zaproszenia ze sklepu. Do zaproszeń zamówiliśmy jeszcze takie zawieszki na butelki wódki i gościom tak się podobały, że zabierali je ze sobą do domu. Jako gratis dostaliśmy podziękowania dla rodziców z naszymi zdjęciami. Naprawdę polecam.

• Autor: ReniaJ Data: 2011-03-10 15:01:30

chcialam nawiazac co do tych prezentow dla gosci weselnych,to u mnie w Stanach nie ma wesela ,aby na nim nie bylo prezentow dla gosci,nie sa to jakies drogie prezenty,ale skromne podarunki z imienie i nazwiskiem pary mlodej i data slubu,jest to bardzo mile ,a w czasie pozniejszym wysyla sie podziekowanie dla gosci z wesela ze zdjeciem slubnym mozesz pomyslec o czym takim

• Autor: marikka23 Data: 2011-03-10 14:05:11

www.belkart.pl
    Fajne i ciekawe wzory i teksty
    polecam i pozdrawiam

• Autor: ReniaJ Data: 2011-03-10 15:06:37

moim zdaniem to szkoda czasu  i pieniedzy na szukanie "wymyslnych"zaproszen na slub i wesele,zaproszenie i tak wyladuje na pulce,a liczy sie pamiec i chec zaproszenia na tak wazny czas,gdyz czasami dostaja zaproszenie osoby ktore nie spodziewaja sie ,a sa zaproszeni ,oczywiscie mam osoby spoza kregu rodzinnego

• Autor: ella173 Data: 2011-03-10 20:34:41

Nasze zaproszenie miało formę otwieranej kartki z wewnętrzną wkładką, dzięki czemu mieliśmy aż trzy strony na umieszczenie tekstu, dzięki czemu wszystko co chcieliśmy znajdowało się na zaproszeniu, a sama forma była przejrzysta. Z takich mniej popularnych tekstów (przynajmniej u nas w regionie) na pierwszej stronie zamieściliśmy wiersz B. Ostrowskiej "Inwokacja", na drugiej stronie zamieściliśmy prośbę do gości, aby zamiast kwiatów podarowali nam przybory szkolne (które potem przekazaliśmy do świetlicy środowiskowej) oraz prośbę o potwierdzenie przybycia, a na trzeciej standardową formę kto i kogo zaprasza oraz informację o dacie i miejscu ślubu oraz wesela. Pozdrawiam

• Autor: Wróbelek Data: 2011-03-11 09:51:29

sobie też robiłam podobne, w formie kalendarza dzięki czemu miałam spore możliwości na wywnętrznianie się. 

Złota okładka z wyciętym okienkiem w którym było widać zdjęcie z pierwszej strony. Pod zdjęciem był jeszcze wierszyk bayrona. Na pierwszej stronie tekst zaproszenia (dość popularny z 3 aktami jak z teatru). Na następnej stronie był wierszyk o pieniążki. I teraz nie pamiętam czy to wszystko czy jeszcze umieszczałam kolejną z wierszykiem Wiesławy Szymborskiej.

To wszystko było wiązane u góry wstążką prze dziurki przeplataną.

• Autor: Wróbelek Data: 2011-03-11 09:45:51

ja robiłam bratu z takim tekstem:

4 lata temu rzecz się ta działa:

dziewczyna piękna

Anna kowalska

chłopca poznała.

Chłopak - przystojniak w nią zapatrzony

Janek nowak

Powiedział Sobie: „Chcę takiej żony!"

Chodził. przytulał, kwiatki kupował, kochał namiętnie, w rękę całował.

Dziewczyna dłużna nie zostawała, miłość do chłopca odwzajemniała.

Jak zwyczaj każe się zaręczyli, ślub i wesele w mig ustalili.

Teraz przed Bogiem ślubować będą

Miłość, wierność i uczciwość małżeńską!!!

A ceremonia miejsce mieć będzie

w Kościele św.....................w ..................

dnia ................... roku o godzinie ...............

by blasku dodać uroczystości

pragniemy widzieć wśród naszych gości?!

Sz. P...................................................................................

A tuż po ślubie już jako Wróblewscy

podejmiemy Was - Gości w restauracji „Katarzynka"

w Tychach

Upraszamy zatem o potwierdzenie przybycia

do dnia ............................ roku.

Bardzo liczymy, że przybędziecie i razem z nami się bawić będziecie!

Narzeczeni z Rodzicami

• Autor: ania86 Data: 2011-03-11 10:42:28

piękny tekst na zaproszenie:)

• Autor: MAGDAITYLE Data: 2011-03-11 10:59:28

Ja wysyłałam najpierw mailowo takie zaproszenie:

Krótko i konkretnie :) A potem zaproszenia robione ręcznie rozwoziłam. Nie znoszę takich przesłodzonych głupawych wierszyków. Jak już to jakiś mądry cytat.

• Autor: jasia Data: 2011-03-11 18:01:05

Wszystkim dziekuję za wypowiedzi.

Przejdź do pełnej wersji serwisu