Witam :-) Czy ktoś z Was piekł takie naprawdę zwykłe ciasto z różnymi owocami zalanymi galaretką, jednak nie na biszkopcie, lecz spodzie kruchym lub półkruchym? Jadłam takie pyszne z cukierni, ale nie potrafie rozgryźć tego tajemnicy tego spodu. Bardzo proszę o pomoc :-)
jesli sie martwisz,ze owoce opadna w czasie pieczenia na spod,posyp ciasto solidnie kasza manna ,a nastepnie poloz owoce ,jakie chcesz,a gwarantowane,ze owoce nie opadna ,ja uzywam kaszy manny-waniliowej
Owoce w cieście o którym myślę są świeże, więc muszęupiec tylko spód. Liczyłąm na jakiś "cud" przepis, który komponowałby się z owocami i galaretką :-) I tak bardzo dziękuję!
Witam :-) Czy ktoś z Was piekł takie naprawdę zwykłe ciasto z różnymi owocami zalanymi galaretką, jednak nie na biszkopcie, lecz spodzie kruchym lub półkruchym? Jadłam takie pyszne z cukierni, ale nie potrafie rozgryźć tego tajemnicy tego spodu. Bardzo proszę o pomoc :-)
upiekłabym kruchy spód jak np. do mazurka, na to owoce i galaretka
chyba tez bym tak zrobila,tzn.upieklabym spod z owocami ,a po upieczeniu zalala galaretka
jesli sie martwisz,ze owoce opadna w czasie pieczenia na spod,posyp ciasto solidnie kasza manna ,a nastepnie poloz owoce ,jakie chcesz,a gwarantowane,ze owoce nie opadna ,ja uzywam kaszy manny-waniliowej
Owoce w cieście o którym myślę są świeże, więc muszęupiec tylko spód. Liczyłąm na jakiś "cud" przepis, który komponowałby się z owocami i galaretką :-) I tak bardzo dziękuję!