zrób nalewkę i będziesz miała jedno i drugie, chyba że potrzebujesz natychmiast.......ktoś kiedyś podawał nawet przepis na nalewkę z wiśni mrożonych, chyba na forum
Na pewno można. Ja robię wiśniówkę z mrożonych wiśni i potem używam je do wypieków i do podjadania solo :))) Jeśli chcesz na szybko, trzeba rozmrozić wisienki i odlać sok. Odsączone wiśnie zalewasz alkoholem. Potem ten alkohol wlewasz do soku, mozna dosłodzić i ostawić na jakieś dwa - trzy tygodnie.
Czy pijane wiśne można zrobić z wiśni mrozonych? To absurd, ale nie mogę dostać w okolicy wiśni w kompocie, które chciałabym namoczyć w alkoholu.
Ja bym te wiśnie wydrylowała , pogotowała w syropie z cukru żeby nie były kwaśne, wystudziła i później zalała alkoholem .
zrób nalewkę i będziesz miała jedno i drugie, chyba że potrzebujesz natychmiast.......ktoś kiedyś podawał nawet przepis na nalewkę z wiśni mrożonych, chyba na forum
Wiśnie wydrylowane w soku chyba własnym widziałam w Lidl-u. Na allegro można kupić wiśnie suszone. Pozdrawiam
Na pewno można. Ja robię wiśniówkę z mrożonych wiśni i potem używam je do wypieków i do podjadania solo :)))
Jeśli chcesz na szybko, trzeba rozmrozić wisienki i odlać sok. Odsączone wiśnie zalewasz alkoholem. Potem ten alkohol wlewasz do soku, mozna dosłodzić i ostawić na jakieś dwa - trzy tygodnie.