Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Pilnie poszukuje

• Autor: andzia005 Data: 2011-03-15 12:18:51

Witajcie
    Tak jak w temacie pilnie poszukuje najchętniej chaułpiczej  pracy.Mam 30 lat jestem na wychowawczym , mieszkam w Katowicach .Szukam pracy najchętniej chaułpiczej może ktoś z was ma jakieś namiary albo oferty będę wdzieczna.
    Pozdrawiam
    andzia005

• Autor: vikunia Data: 2011-03-15 12:38:32

Jeśli umiesz haftować i robic na szydełku to w Katowicach była firma zlecajaca takie prace. Dawali do upiekszania kostiumy kapielowe itp. Mieściła sie przy wejściu z ul. 3go maja na Plac Andrzeja. Jeśli mieszkasz niedaleko to mozesz podejśc i sprawdzic czy jeszcze istnieje.

• Autor: andzia005 Data: 2011-03-15 13:48:07

Witaj,
    Umię haftować i robić na drutach ,na szydełku to jak kot z kulawa nogą.Mieszkam przy spodku więc mam blisko na 3 go Maja a nie  wiesz jak ta firma sie nazywa??
    Pozdrawiam
    Andzia005

• Autor: vikunia Data: 2011-03-15 18:58:49

Zapomnialam jak sie ta firma nazywa. Nie jeżdżę też w tamta strone tramwajem to nie moge sprawdzic.

• Autor: andzia005 Data: 2011-03-16 10:02:41

ok wybiore sie tam może prawie coś wypali

• Autor: andzia005 Data: 2011-03-16 10:05:44

Witam ponownie znalazlam cos takiego niewim czy to legalne  www.londonay.com/ETYW może ktoś z was spotkałsie już z tym

• Autor: vikunia Data: 2011-03-16 10:32:53

tu masz odpowiedź http://www.goldenline.pl/forum/2189558/londonay-na-spokojnie

• Autor: jareksz Data: 2011-03-16 10:40:31

Ciekawe, że strona jest tylko po polsku i angielsku. Reszta linków nie działa. Mają przedstawicielstwo w japonii a po japońsku też nie ma. Mi to wygląda albo na ordynarne oszustwo albo piramidę, co na jedno wychodzi.

• Autor: caroline1983 Data: 2011-03-16 13:32:25

Z tego co wyczytałam na
    www.wiadomosci24.pl/artykul/przelom_w_swiecie_internetu_projekt_londonay_181587-1--1-d.html
    oraz
    www.wiadomosci24.pl/artykul/pracuj_w_angielskiej_firmie_tylko_uwazaj_183297-1--1-d.html

To jest to co najmniej grube naciaganie, a nawet powiedziałabym że żerowanie na naiwnych. Zamiast wpłacać im pieniadze to można za nie kupić towar i samemu wystawic np. na Allegro.

• Autor: caroline1983 Data: 2011-03-16 13:43:43

Też swego czasu poszukiwałam chałupnictwa i muszę Cie rozczarować że 99% ofert to jest zwykłe oszustwo. Jak piszą że masz wpłacic jakieś wpisowe, nawet 10zł to daj sobie spokój bo nie bedziesz miała ani kasy ani pracy.

Niektórzy zajmuja sie sprzedażą kosmetyków Avon czy Oriflame. Tam Cie nie oszukaja ale zarobki zależą od sprzedaży i jest to raczej pomysł na dorobienie do kieszonkowego dla np. studentki bo duże pieniadze zarabiaja nieliczni.

Nie wiem jakie masz warunki i czy Cie by to interesowało ale skoro siedzisz i tak z dzieckiem to możesz zaopiekować się jakimś maluchem. Niekoniecznie niania musi jeździć do dziecka, również dziecko może przyjeżdżać do niani :)

• Autor: jareksz Data: 2011-03-16 13:46:12

Rząd ostatnio jakieś ułatwienia miał wprowadzić, nawet płacenie ZUS'u dla takich mini przedszkoli. Warto się tym zainteresować.

• Autor: andzia005 Data: 2011-03-17 10:36:05

Uważam że jak ktoś każe płacić wpisowe to naciągacz a nie pracodawca. Co do pilnowania jeszcze jednego dziecka tpo niebardzo wiem czy mam warunki ( pokój z kuchnią ) ale ostatnio bylo ogłoszenie ze ktos szuka matki która jest na wychowawczym aby zajęła sie  jej maluchem pomomo iz wysłałam zgłoszenie do dzis zero odpowiedzi.
    Najbardziej to mnie denerwuje ze wychowawczy bezpłatny a żeby nawet dać dziecko do żłobka choć jestem przeciwniczka to miejsc brak.
    Mimo wszystko czekam na wasze pomysły i porady .Mam działalność gospodarcza zawieszona myślałam już nawet żeby coś w tym kierunku pomyslec ale skąd finanse na rozkręcenie czego kolwiek jak tu ledwie na życie starcza a jeszcze wszystko tak drozeje.
    Przepraszam za błedy ale pisze z Oliwką na reku
    Pozdrawiam

• Autor: caroline1983 Data: 2011-03-17 14:14:09

Jeśli możesz to napisz w jakim kierunku prowadziłaś działalność lub co potrafisz robic to może coś wspólnie wymyślimy.

• Autor: andzia005 Data: 2011-03-18 08:55:35

Od zawsze pracuje a handlu.Działalność miałam otwarta żeby mieć zatrudnienie , tzn pracowalam w sklepie ale na działalność

• Autor: caroline1983 Data: 2011-03-18 13:20:00

Nie wiem jak to jest w sytuacji kiedy ktoś ma zawieszona działalność, ale dla tych co dopiero zaczynaja są dotacje z Urzędu Pracy, UE. Może tam popytaj, oczywiście o ile masz możliwość zacząć znowu pracować bo wiadomo że jak masz dziecko to może być z tym problem. No i musiałabyś zastanowić się czy zmienić branżę czy zostać przy obecnej.

• Autor: andzia005 Data: 2011-03-22 10:50:46

na dotacje nie ma szans , są one tylko dla nowo powstajacycg firm.Ale wymysliłam żeby znalezc firmę z odzieżą uzywana oferującą frasching, sa takie firmy w ktorych nie trezba inwestowac ani zlotowki.Tylko ze narazie udalo mi sie znalezc jedna wyslalam zgloszenie  zobaczymy co z tego wyjdzie.Gdybyscie jednak mialy jakies pomysly czekam na propozycje
    Pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu