Zakupiłam to "urządzenie" ale niestety bez książki z przepisami, czy używacie go również? co i jak można w nim gotować piec?? pozdrawiam i z góry dziękuję:)
U nas w domu od dawna rodzice używają, ale bardziej na wyczucie. Na początku piekli w nim dużo, ale wrócili do korzystania z piekarnika. Szału nie ma :) Czasem kurczaka pieką, jakieś inne miesko, frytki... To dość długo trwa, pobiera dużo prądu. Ciekawe czy jeszcze jest ksiązeczka od niego. To życze dużo pomysłów w przekonywaniu rodziny do tego sprzętu ;)
Kupowałam kombiwar halogenowy na prezent znajomym. Nie ten rozreklamowany Halogen Oven ale normalny. Posiada specjalna wkładkę do gotowania na parze (wlewa się troche wody i wkłada specjalna siatkę-podstawkę) i te funkcje można tez użyc do wyparzania smoczków i butelek dla niemowlat. Oprócz tego można w nim piec tak jak w prodiżu - mięso, ciasta, warzywa.
Hej. Mam to urządzenie. Powiem tak - do pieczenia mięsa i grillowania - super (normalnie jak w zwykły piekarniku z termoobiegiem) natomiast mi nie wypieka ciast - zawsze od spodu surowe , np. pizzy nie moge zrobić. Piekłam cała kaczkę, kurczaka, wołowinę, karkówkę, grillowalam również szaszłyki, skrzydełka, rybę - zawsze wychodzi super soczyste mięso. Jest blog kulinarny z przepisami z halogen oven jednak nie mogę z oczywistych względów podać linka. Poszukaj w necie. Pozdrawiam
to ja jeszcze tajemniczo podpowiem, że jest też duże forum halogen oven poświęcone tylko temu urządzeniu, wystarczy tylko poszukać w google i łatwo się trafi ;)
używam od przeszło roku próbowałam różnych rzeczy ale piekę tylko mięsa i pod koniec ostatnie 10 minut polewam lekko wodą wytworzona para powoduje że mięso nie jest suche, ziemniaki tylko w folii alu bo inaczej możesz natychmiast po upieczeniu wyrzucić do śmietnika i zapomnij o jakichkolwiek daniach w pojemnikach typu ciasta czy zapiekanki od spodu będą surowe fajnie też robi sę grznki zdecydowanie szybciej niż w piekarniku
i dobrze jest włączyć halogen po kupieniu na pusto inaczej pierwsz potrawa będzie miała dziwny posmak nie pomaga tu mycie jedynie wygrzanie
Zakupiłam to "urządzenie" ale niestety bez książki z przepisami, czy używacie go również? co i jak można w nim gotować piec?? pozdrawiam i z góry dziękuję:)
Wpisz w wyszukiwarkę kombiwar. Coś znajdziesz
wpisywałam, coś tam znalazłam, ale może ktos z tego juz korzysta i ma doświadczenie, narazie mam w domu tylko marudzenie za "nowe koromysło":))
U nas w domu od dawna rodzice używają, ale bardziej na wyczucie.
Na początku piekli w nim dużo, ale wrócili do korzystania z piekarnika.
Szału nie ma :)
Czasem kurczaka pieką, jakieś inne miesko, frytki... To dość długo trwa, pobiera dużo prądu.
Ciekawe czy jeszcze jest ksiązeczka od niego.
To życze dużo pomysłów w przekonywaniu rodziny do tego sprzętu ;)
Kupowałam kombiwar halogenowy na prezent znajomym. Nie ten rozreklamowany Halogen Oven ale normalny. Posiada specjalna wkładkę do gotowania na parze (wlewa się troche wody i wkłada specjalna siatkę-podstawkę) i te funkcje można tez użyc do wyparzania smoczków i butelek dla niemowlat. Oprócz tego można w nim piec tak jak w prodiżu - mięso, ciasta, warzywa.
Hej. Mam to urządzenie. Powiem tak - do pieczenia mięsa i grillowania - super (normalnie jak w zwykły piekarniku z termoobiegiem) natomiast mi nie wypieka ciast - zawsze od spodu surowe , np. pizzy nie moge zrobić. Piekłam cała kaczkę, kurczaka, wołowinę, karkówkę, grillowalam również szaszłyki, skrzydełka, rybę - zawsze wychodzi super soczyste mięso. Jest blog kulinarny z przepisami z halogen oven jednak nie mogę z oczywistych względów podać linka. Poszukaj w necie. Pozdrawiam
dzięki bardzo za informację o blogu:) a tak na marginesie dlaczego nie mozesz podac linka??
znalazłam:)
to ja jeszcze tajemniczo podpowiem, że jest też duże forum halogen oven poświęcone tylko temu urządzeniu, wystarczy tylko poszukać w google i łatwo się trafi ;)
używam od przeszło roku próbowałam różnych rzeczy ale piekę tylko mięsa i pod koniec ostatnie 10 minut polewam lekko wodą wytworzona para powoduje że mięso nie jest suche, ziemniaki tylko w folii alu bo inaczej możesz natychmiast po upieczeniu wyrzucić do śmietnika i zapomnij o jakichkolwiek daniach w pojemnikach typu ciasta czy zapiekanki od spodu będą surowe fajnie też robi sę grznki zdecydowanie szybciej niż w piekarniku
i dobrze jest włączyć halogen po kupieniu na pusto inaczej pierwsz potrawa będzie miała dziwny posmak nie pomaga tu mycie jedynie wygrzanie