Witam ;) Pytanie kieruję do osób które wiedzą, które mięso jest zdrowsze: kura czy indyk? Usłyszałam,że kurczakom podaje się w celu szybszego wzrostu hormony i antybiotyki przez co są mniej zdrowsze od mięsa z indyka. Jeśli ktoś z Was wie, ma znajomych pracujących na famach kurczaków lub indyków bardzo prosze o odpowiedź.
Jeśli fermowe,to rzeczywiście indyk.Już wiele lat temu czytałam na ten temat,a kilkorgu znajomym młodym mamom to samo mówili lekarze-pediatrzy odnośnie żywienia dzieci (ostatnio nawet -mijej córce).
Witam ;) Pytanie kieruję do osób które wiedzą, które mięso jest zdrowsze: kura czy indyk? Usłyszałam,że kurczakom podaje się w celu szybszego wzrostu hormony i antybiotyki przez co są mniej zdrowsze od mięsa z indyka.
Jeśli ktoś z Was wie, ma znajomych pracujących na famach kurczaków lub indyków bardzo prosze o odpowiedź.
Jeśli fermowe,to rzeczywiście indyk.Już wiele lat temu czytałam na ten temat,a kilkorgu znajomym młodym mamom to samo mówili lekarze-pediatrzy odnośnie żywienia dzieci (ostatnio nawet -mijej córce).
mi tez pediatra mowil zeby zaczynac od indyka bo zdrowszy :)
Ja również potwierdzam, indyk jest zdrowszy.