Witam, czy ktoś może wie jak pofarbowac naturalnie mase do ciasta , myslalam o galaretce suchej wsypanej do masy maślanej z cukrem pudrem, ale nie wiem czy to dobry pomysł.
A jeśli chodzi o masy marcepanowe lub lukrowe do tortów też chętnie skorzystam z porad.
Do takich kremów też można dodawać płynów w rozsądnych ilościach i szybko zmiksować. Można dodać więcej płynu, ale trzeba również dodać rozpuszczonej żelatyny, żeby krem nie był zbyt lejący.
Witam, czy ktoś może wie jak pofarbowac naturalnie mase do ciasta , myslalam o galaretce suchej wsypanej do masy maślanej z cukrem pudrem, ale nie wiem czy to dobry pomysł. A jeśli chodzi o masy marcepanowe lub lukrowe do tortów też chętnie skorzystam z porad.
Sucha galaretka to na pewno nie jest dobry pomysl. Zelatyna nie rozpusci sie..i krem bedzie jak z piaskiem.. conajwyzej kolor z barwnika pusci... :))
Tak, wiem, jak zobaczyłam galaretkę :), a dawnno już nie używałam do niczego to zdalam sobie sprawe, że to pomysl żenujący wręcz hehe , ale użyłam jej i tak, tylko ją rozpuściłam w odrobinie wody i wyszło dobrze, a mianowicie różowo.
Witam, czy ktoś może wie jak pofarbowac naturalnie mase do ciasta , myslalam o galaretce suchej wsypanej do masy maślanej z cukrem pudrem, ale nie wiem czy to dobry pomysł.
A jeśli chodzi o masy marcepanowe lub lukrowe do tortów też chętnie skorzystam z porad.
masa marcepanowa i lukier:
1.brązowa-kakao
2.pomarańczowa-sok z marchewki
3.żółta-kurkuma
4.różowa-fioletowa-sok z buraka
5.zielona-sok ze szpinaku
Nic dodać, nic ująć :)
Dzieki.
A jeśli chodzi o kremy do ciast zawierające margarynę lub inne, do których płynów nie można uzywać?
Do takich kremów też można dodawać płynów w rozsądnych ilościach i szybko zmiksować. Można dodać więcej płynu, ale trzeba również dodać rozpuszczonej żelatyny, żeby krem nie był zbyt lejący.
Witam, czy ktoś może wie jak pofarbowac naturalnie mase do ciasta , myslalam
Sucha galaretka to na pewno nie jest dobry pomysl. Zelatyna nie rozpusci sie..i krem bedzie jak z piaskiem.. conajwyzej kolor z barwnika pusci...o galaretce suchej wsypanej do masy maślanej z cukrem pudrem, ale nie wiem
czy to dobry pomysł. A jeśli chodzi o masy marcepanowe lub lukrowe do
tortów też chętnie skorzystam z porad.
:))
Tak, wiem, jak zobaczyłam galaretkę :), a dawnno już nie używałam do niczego to zdalam sobie sprawe, że to pomysl żenujący wręcz hehe , ale użyłam jej i tak, tylko ją rozpuściłam w odrobinie wody i wyszło dobrze, a mianowicie różowo.
ja czasami do kremu dodaję tężejącą galaretkę i miksuję zanim stężeje do końca