Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Body sushi - co o tym sądzicie? brzydzi Was to czy nie?

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-03-26 15:27:14

Jesteście zaproszeni na kolację, przyjmujecie zaproszenie :) Nie wiecie jednak jaka to będzie kolacja.
    Wchodzicie, a tam zamiast stołu i tradycyjnych nakryć leży naga modelka i zastępuje stół,.
    Na jej ciele ułożone są potrawy typu sushi, jak reagujecie a tak podaną kolacje?

Zapraszam do dyskusji:)

• Autor: mahika Data: 2011-03-26 15:33:45

Grzecznie odmawiam, bo nie lubię ryb i owoców morza (o czym znajomi wiedzą) :P

Częstuję się czymś co jest dostępne poza stołem - ciałem (jeśli jest) :)

Wcale mi się to nie podoba, jednak z uwagi na uczucia gospodarza, starałabym się nie okazywać tego :)
    Aczkolwiek, mogę jedynie gdybać bo na żywo nie widziałam.
    Chciałabym poznać opinię osób, które spotkały się z tym na prawdę.

A Ty co o tym myślisz?

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-03-26 15:42:16

Z tego co wiem są w Warszawie tego typu restauracje:)

Osobiście w takiej nie byłam i jedno mogę powiedzieć, że ludziom się już w d........ poprzewracało :)
    Na pewno nic bym z takiego stołu nie zjadła, bo mnie to po prostu brzydzi.

• Autor: mamusia_muminka Data: 2011-03-26 15:42:04

Powiem szczerze - twardy orzech do zgryzienia (wg mnie) Nie wiem jak bym się zachowała. Na pewno była bym skrępowana ( nie wiem jak mój małżonek hihi).To raczej pasuje na jakiś wieczór kawalerski...??? Chyba jednak podziękowała bym i pożegnała się.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-03-26 15:48:34

Mamusiu kochana, czytałam że facetom się to bardzo podoba:) Podejrzewam że nasi panowie byliby przy nas bardzo skrępowani. Ale bez nas, na pewno by zajadali ze smakiem:))

• Autor: mamusia_muminka Data: 2011-03-26 15:57:14

Owszem panowie byli by w sióbmym niebie ( może nie wszyscy nie chcę broń Boże generalizować, ale myślę, że jednak ich przeważająca część....... Mnie osobiście to brzydzi. Takie jest moje zdanie.Pozdrawiam.

• Autor: mahika Data: 2011-03-26 15:58:14

Chyba nie wszyscy. Są też mężczyźni brzydliwi.
    Są też tacy, że popatrzeć tak - dotykać, w tym wypadkujeść coś z ciała obcej baby - nie bardzo
    Z tego co ja czytałam, to kobiety też preferują taki rodzaj rozrywki.
    Wydaje mi się że z prostego powodu, żeby udowodnić komuś (światu) że są bezpruderyjne, wyzwolone.
    Ale czy to własciwa droga?

• Autor: mamusia_muminka Data: 2011-03-26 16:00:09

Dlatego napisałam, że może nie wszyscy.....

• Autor: mahika Data: 2011-03-26 16:08:31

Napisałyśmy prawie w jednym czasie :)

• Autor: hope30 Data: 2011-03-26 17:31:32

Mamusiu kochana, czytałam że facetom się to bardzo podoba:) Podejrzewam że
    nasi panowie byliby przy nas bardzo skrępowani. Ale bez nas, na pewno by
    zajadali ze smakiem:))

MR- z tego co  się orientuję-na takie proszone kolacje/degustacje/jak zwał,tak zwał..są zazwyczaj proszeni panowie...
    Miałam sposobność poznać te zwyczaje zajmując dosyć ważne stanowisko w dużej korporacji...
    Panowie zapraszali innych panów na tzw.kolacje biznesowe.Podobno podziwiając wdzięki "stołu" można przeforsować ważne kontrakty podczas biesiady:)
    Ogólnie było przyjęte,że na takie imprezy pań się nie zaprasza....
    To tak z mojego doświadczenia:)

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-03-26 17:45:53

Nie tylko panowie, pary też bywają na takich imprezach. Widziałam w internecie niedawno zdjęcie Frytki jak na swoich urodzinach, zlizywała sushi z jakiegoś owłosionego faceta, który robił jako stół:))

• Autor: hope30 Data: 2011-03-26 17:51:37

Nie tylko panowie, pary też bywają na takich imprezach. Widziałam w
    internecie niedawno zdjęcie Frytki jak na swoich urodzinach, zlizywała sushi
    z jakiegoś owłosionego faceta, który robił jako stół:))

MR- a któż to jest FRYTKA?
    Nie wydaje mi się,żeby pani o takiej reputacji była dla nas wzorcem....Pewnie zgodzisz się ze mną,że to raczej kiepski przykład...
    Podejrzewam,że znów zrobiło się o niej cicho na plotkarkich portalach,że szuka sensacji aby znów "zabłysnąć"...wątpliwie oczywiście i kiepskim blaskiem...

Nie zauważyłam jednak żadnych zdjęć Pani Tyszkiewicz,czy nie wiem,np.Krystyny Jandy na takiej kolacji....
    Otóż wiem na pewno,że żadna kobieta z klasą nie pojawia się na tego typu imprezach

• Autor: mahika Data: 2011-03-26 17:54:21

nikt nie mówił o "wzorcach" tylko o paniach, kobietach ogólnie na takich przyjęciach, że występują.
    O nowobogackich, o lansiarskich, z kasą :)

• Autor: jolka60 Data: 2011-03-27 07:51:35

Wiesz,MR.Fryyyyta...to swego rodzaju "kobita"
    Im jest jej mniej,tym będzie wiecej dzieki takim "doniosłym"wydarzeniom-"Tonący brzytwy się chwyta".

• Autor: mahika Data: 2011-03-26 17:53:11

pozwoliłam sobie poszperać w necie, z tej okazji, z ciekawości.
    Znalazłam min to http://warsztatysushi.pl/wp-content/uploads/2010/12/bodysushipl.jpg
    na przyjęciu są też panie, nie wspomnę już o niejakiej Frytce, która publicznie i w blasku fleszy zjadała sushi z bardzo owłosionego pana :D

poszło na przód ;)

• Autor: hope30 Data: 2011-03-26 18:05:26

pozwoliłam sobie poszperać w necie, z tej okazji, z ciekawości.Znalazłam
    min to http://warsztatysushi.pl/wp-content/uploads/2010/12/bodysushipl.jpgna
    przyjęciu są też panie, nie wspomnę już o niejakiej Frytce, która
    publicznie i w blasku fleszy zjadała sushi z bardzo owłosionego pana
    :Dposzło na przód ;)

Mahiko- z tego co pamętam Frytka robiła publicznie też inne rzeczy......no comments....

MR założyła wątek,więc chciałam się do niego ustosunkować według swojego doświadczenia.A z niego wynikało jasno,że żadna szanująca się pani nie pokazuje się na tego typu imprezach...Ale oglądając Twoje zdjęcie( link,jaki wkleiłaś) dochodzę do wniosku,że to chyba ja mawia mój najstarszy syn-lansiary...Bo cóż innego mogłoby cisnąć się na usta?

Moi drodzy:) wydaje mi się,że żadne z nas raczej by się na takiej kolacji nie pojawiło/czyżbym przemawiała zdaniem ogółu?
    Więc ja luzuję....mnie na takich fotach w necie na pewno nie znajdziecie:)

• Autor: mahika Data: 2011-03-27 10:12:56

Ja myślę że nawet żaden szanujący się pan nie pojawi się na takiej imprezie.
    Weźmy pod uwagę chociaż naszego Jarka, który wypowiedział się wyżej :)

• Autor: agafi9 Data: 2011-03-26 15:49:54

Szczerze mówiąc, dla mnie to obrzydliwe z dwóch powodów. Po pierwsze to średnio higieniczne jest (to tak jak komuś obcemu jeść z ręki). A po drugie i znacznie gorsze - obrzydliwe jest takie przedmiotowe traktowanie człowieka. Więc bez znaczenia czy bedzie leżała kobieta czy super zbudowany facet - nie zjem.

• Autor: mahika Data: 2011-03-26 15:54:38

Teraz jest taka moda, na uprzedmiotowienie człowieka.
    Niegdyś, jeśli już, taka "zabawa" odbywała się między dwiema bardzo bliskimi osobami, kochankami, małżonkami. Teraz publicznie i z byle kim.
    Seksualnośc, sprowadzona jest do poziomu bułki z masłem - w tym wypadku sushi.

• Autor: agafi9 Data: 2011-03-26 16:30:26

Dokładnie tak.

A poza tym - "body sushi" to też rodzaj takiej ekstrawagancji dla pewnej klasy - albo "klaski" - ludzi, którzy mają kasę i chcą , żeby tę kase było widać (albo tez wcale jej za dużo nie mają, a chca żeby było widać), lansują się w modnych clubach, trendy miejscach, noszą markowe ciuchy i lubią się tym chwalić. 
    To trochę rodzaj snobizmu - oczywiście w złym znaczeniu tego słowa.

• Autor: jareksz Data: 2011-03-26 15:52:39

Nie, nie mogłoby mnie obrzydzić, gdyż nie wyobrażam sobie zaproszenia bez uprzedzenia o takim charakterze przyjęcia. To jest dla ludzi, którzy się doskonale znają i wiedzą, że nikt nie będzie zniesmaczony. Takich zaprasza się na inne przyjęcia albo rezygnuje się z ekstrawagancji. Podsumowując: nie widzę żadnego problemu, każdy się bawi jak lubi. Nie ma przymusu. Znajomi to też nie rodzina, wybiera się samemu i samemu jest się sobie winnym.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-03-26 16:30:48

Czytałam że ludzie chodzą do takich restauracji z ciekawości.
    Zastanawiam  się też, skąd się biorą takie idiotyczne pomysły i co ludzie jeszcze wymyślą ohydnego, żeby jak najwięcej zarobić.

• Autor: agafi9 Data: 2011-03-26 16:36:49

Z nudy, Mamo Różyczki, z nudy. Znaczna część współczesnych ludzi jest bardzo konsumpcyjnie nastawiona do życia: chce zarabiać pieniądze, dobrze zjeść, wyjechać na modne wakacje i bawić się w knajpach, klubach, nie zatrzymując sie w zyciu nad głębszymi wartościami. A to, co materialne, szybko się nudzi i czuje się niedosyt, chce się mieć jeszcze lepsze ciuchy, jeszcze lepszą furę i bawić się jeszcze lepiej, mocniej. Co tam drogie drinki w modnym klubie - lepiej drogie narkotyki w modnym klubie! Co tam zwykła restauracja sushi - lepiej "body sushi"!

• Autor: mahika Data: 2011-03-26 16:41:22

co będzie następne??
    sushi ---> "body sushi"---> ???

Ogólnie to bardziej mnie smuci sprzedawanie ciała, wynajmowanie ciała, niż obrzydza.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-03-26 16:45:26

Masz rację mahiko:) Neron z nudów  spalił Rzym.

• Autor: mahika Data: 2011-03-26 16:49:18

Agafi ma rację :)
    Ale może to i znudów...

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-03-26 17:31:39

Agafi przepraszam, to co napisałam do mahiki miało by do Ciebie:) to z pośpiechu bo  bałam się że mi się mielone spalą na patelni:)

• Autor: agafi9 Data: 2011-03-26 18:00:35

Spoko, ale mielone się udały?

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-03-26 18:23:13

Udały, właśnie zjadłam teraz jednego:)

• Autor: jareksz Data: 2011-03-26 18:33:45

Czytałam że ludzie chodzą do takich restauracji z
    ciekawości.

To niech chodzą. Dlaczego ma mnie to brzydzić?

• Autor: agafi9 Data: 2011-03-26 19:07:36

Jarek, no wiadomo, że nie ma co demonizować. Body sushi to jeszcze ani koniec świata ani jakaś rozwiązła jaskinia wszelkiej rozpusty i - jak to mawiała moja babcia - "sodomji i gomorji" (chociaż to by dopiero było ciekawe). Jesli ktoś ma ochotę i taka rozrywka sprawia mu przyjemność - to pewnie, niech zlizuje surową rybkę z owłosionego torsu. Jego sprawa.
    Ja, gdybym przez przypadek (choć to pewnie, jaki pisałeś, mało prawdopodobne) znalazła się na takiej imprezie - nie zrobiłabym sceny, nie wyszła ostentacyjnie, ale po prostu zmyłabym się dyskretnie, a już na pewno nie pożarłabym niczego z gołego ciała obcej osoby.
    Kogoś, kto by jednak to zrobił, nie osądziłabym wcale od czci i wiary, nie powiedziałabym, że to z pewnością kobieta źle się prowadząca albo facet napalnony na każdą d...
    Ich sprawa, jak się bawią. Choć przyznać musisz, że wybór rozrywek też świadczy o człowieku.

• Autor: jareksz Data: 2011-03-26 19:09:26

I znajomych.

• Autor: mahika Data: 2011-03-27 10:15:45

Wiesz, mam znajomych od lat, przyjaźnimy się, dużo czasu spędzamy razem, czasem jednak zaskakują mnie swoimi pomysłami.
    Nie uważam że źle dobrałam znajomych, nie powiesiłabym na nich psów, gdyby im nagle wpadł do głowy taki pomysł, bo np. ponieśli się modzie.

• Autor: aggusia35 Data: 2011-03-26 17:11:00

MR wyjełaś mi ten temat z ust. Ostatnio dyskutowałam o tym z mężem.
    Dla jasnści powiem, że nie tylko z pań można zjeśc sushi panowie tez robią za talerze. Dla mnei jak wspomniały dziewczyny to przedmitowe traktowanie człwieka. Osobiście wyszla bym z takiego przyjęcia i nie chciała bym w nim uczestniczyć.  Mnie to się kojarzy z niewolnictwem nie widzę w tym piekna.
    Masz rację MR ludzią się w "d" poprzewracało. jeśli do tego dążą ludzie w dzisiejszym świecie to ja wysiadam i nie chce wśród nich być.

• Autor: wita Data: 2011-03-27 00:23:45

Dziewczyny, a co Wy tak powaznie. 
    Oczywiscie, ze wstretne, niehigieniczne i w ogole brr.., ale nie bardziej prostackie niz atrakcje na wieczorach
    kawalerskich i panienskich. Osobiscie to mnie sie wydaje, ze zdjecia pochodza wlasnie z takich imprez, a nie
    z restauracji, chyba ze macie informacje jakie restauracje takowe atrakcje proponuja.
    Ubolewac nalezy nad prostactwem, przed ktorym nie tak trudno sie obronic, lepiej chyba bic na larum w sprawie
    bardzo zlego gustu nizli podpierac sie amoralnoscia.
    Cos mi sie wydaje, ze taka edukacja przynioslaby lepsze rezultaty, niz zwalczanie nieobyczajnosci.
    A z drugiej strony po co zwalczac jesli komus bardziej  smakuja sushi spod przepoconych pach.
    Nie uwazacie?

• Autor: onlyred Data: 2011-03-27 10:37:52

No z tym niewolnictwem to poważne nadużycie. Te "stoły" nie zostały pejczem zmuszone do usługi. Mało tego są zapewne sowicie wynagradzane. A może po prostu to lubią?

• Autor: aggusia35 Data: 2011-03-27 15:57:15

tak mi sie kjarzy nic na to nie poradzę :)

• Autor: aggusia35 Data: 2011-03-26 18:21:19

Jakbym miała coś zjeść z takiego patafiana to bym wolała umrzeć śmiercią głodową

• Autor: jareksz Data: 2011-03-26 18:24:47

A nie sądzisz, że to ktoś dla jaj takie zdjęcie zrobił? Parodia super.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-03-26 18:34:14

Aggusiu a z Tego byś zjadła? sam widok jego nóg zniewala

• Autor: jareksz Data: 2011-03-26 18:36:13

Czy was to rajcuje? Siedzicie i wyszukujecie w necie takie zdjęcia?

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-03-26 18:42:59

Jakie?  przecież to tylko stół:)
    Zobacz jakie sushi apetyczne na tym stole:))

Szkoda że ten stół nie jest przykryty obrusem.

• Autor: aggusia35 Data: 2011-03-26 18:44:36

Jarek zajrzałam żeby zgłebić temat  :):)

• Autor: aggusia35 Data: 2011-03-26 18:40:55

Jarek proszę Cię bleee

• Autor: aggusia35 Data: 2011-03-26 18:45:31

i ten uśmiech bezcenny :)

• Autor: mamusia_muminka Data: 2011-03-26 20:54:40

Mmmm... delicjoso.... Fuj!

• Autor: mysha2006 Data: 2011-03-26 23:34:06

Ale mógłby przynajmniej nogi ogolić :):):)

• Autor: jolka60 Data: 2011-03-27 07:46:01

Wiecie,gdybym trafiła na taki "półmisek",nie zjadłabym niczego,a pewnie dostałabym...czkawki ze śmiechu.Ciekawe,czy wystawiliby mnie za próg jako osobę niezrównoważoną i "nieobytą"we współczesnym świecie?

• Autor: mamusia_muminka Data: 2011-03-26 20:50:43

hhhhłłłłłłeee....kłaczek? Fajnie to napisałaś

• Autor: krysia64 Data: 2011-03-26 22:40:59

Nie lubię sushi ..to raz.
    Nie poszałbym na takie przyjęcie to dwa.
    A gdybym już tam jakimś cudem sie znalazła oooo zgrozo to wolę jak Ty Agusia umrzec z głodu.
    Bo na widok tego "stołu" z mopami pod pachami to aż kolacja mi się cofnęła...bleeee

• Autor: joannaantoni Data: 2011-03-26 18:30:24

Zwyczajnie nie miałabym ochoty na jedzenie. Chyba to dla mnie krępujące. Osobiście czułabym, że obdzieram kogoś z godności. A już z listka to nie ma mowy, żeby zjeść, ani z piersi, w ogóle. :/

• Autor: peggy83 Data: 2011-03-26 20:49:01

Ja to bym nawet zjadła

Ale nie owoce morza...

I nie z jakiejś tam pani, ani jakiegoś pana. Jedzenie z obcego człowieka to zaraz przywodzi mi na mśl różne pasożyty... grzybice i duuużo róznych bakteryj...i wogóle...

Ale jakby tak Małżon wskoczył na stół...bita śmietana, truskawki Przyjemność obopólna

E, uciekam!

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-03-26 21:26:06

• Autor: vikunia Data: 2011-03-26 21:44:54

Biedna ta modelka. Musi wcale nie miec łaskotek. I jak dlugo można leżeć na twardym stole :(

• Autor: jolka60 Data: 2011-03-27 07:43:11

Vikunia,nie taka ona biedna.Za darmo tego nie robi.

• Autor: onlyred Data: 2011-03-27 10:44:24

Każdy jada jak lubi. Jedni używają rąk, inni sztućców..... Ja osobiście nie skusiłabym się na taki stolik, choć ciało ludzkie jest piękne, skoro stworzone na podobieństwo Boga. Wszystko jest kwestią gustu. Mnie bardziej brzydzą zboczone torty.

• Autor: kaśka.k Data: 2011-03-27 10:53:26

To nie jest współczesny wymysł. To stara tradycja z Japonii. Nazywa się nyotaimori.

• Autor: mint Data: 2011-03-27 18:18:03

Ogladam od czasu do czasu show "The Doctors" i kiedys byl taki epizod :
    http://www.youtube.com/watch?v=8FcHtvAnqBs

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-03-27 19:04:11

Tak tylko na tym stole leżą najpierw liście, a na nich sushi:)

• Autor: Satina Data: 2011-03-28 16:36:14

No więszości przypadów w Japonii, powinno sushi znaleść się na liściach, a liście na gołym ciele. Dla mnie taka wersja jest okey. 

• Autor: daga26 Data: 2011-03-28 19:10:05

fajna niespodzianka dla ukochanego lub ukochanej hehe

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-03-28 19:20:37

Rzeczywiście i bardzo apetyczna:))))

Przejdź do pełnej wersji serwisu