Forum

Gawędy o jedzeniu

Przepisy - co muszą mieć w sobie?

• Autor: jannaj Data: 2011-03-26 17:27:34

Co muszą mieć w sobie, żebyśmy się nimi zainteresowali?

Do rozpoczęcia tego wątku zainspirował mnie przepis na pizzę oweninho.

Słowotok koszmarny - ale te głębokie przemyślenia....
    Cytuję:
    "oliwa - nie tam olej"
    "mieszamy najlepiej lyzka a potem trzeba pazury ubrudzic i reczna robotka czeka :)"
    "wiec juz mamy ciasto trzeba teraz dodatki wziasc w obroty wiadomo pieczary"
    "na to dajemy skladniki kazdy co lubi byle nie przesadzic bo co za duzo to nie zdrowo :)"

W każdym razie pizza oweninho - wiadomo - w piekarniku siedzi. Pierwszy raz zdradziłam cisto na pizzę wkn.
    Oweninho - pozdrawiam i wiadomo - z niecierpliwością czekam na następne przepisy.

• Autor: aggusia35 Data: 2011-03-26 17:44:15

yow, yow ja też czekam :):) na cd.

• Autor: jannaj Data: 2011-03-26 17:48:41

http://wielkiezarcie.com/recipe65779.html

Zapomniałam wkleić linka.

• Autor: jolka60 Data: 2011-03-26 18:04:43

Jakoś przebrnęłam.Z jednym się zgodzę-"Co za dużo,to niezdrowo".
    Może to jednak jakiś żart???W profilu również jako płeć widnieje "kobieta",co nie pasuje absolutnie do odmiany czasowników używanych w tekście.

• Autor: joannaantoni Data: 2011-03-26 18:26:47

Może zapomniał zaznaczyć płci. Przepis ciężko się czyta, ale jest radośnie napisany. Myślę, że z niekłamanym poczuciem humoru... :)

• Autor: jolka60 Data: 2011-03-26 18:42:45

Ciekawe,a może tak ktoś stworzy wersję "ekranową"???Przy odrobinie talentu wykonawcy mógłby zostać hitem.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-03-26 19:18:15

Dla mnie ten przepis jest napisany bardzo żartobliwie. Widać że osoba która go napisała zna się na żartach i na pewno  by chciała żeby ludzie to tak odebrali.
    Mnie absolutnie nie przeszkadza taki styl pisma(jest dla mnie jak najbardziej zrozumiały) przy okazji wykonywania przepisu można się pośmiac.
    Zdjęcia pizzy rewelacyjne , więc nie ma się czego obawiać  że się coś nie uda.

Przejdź do pełnej wersji serwisu