Mam maly problem odnosnie zelatyny... Chce upiec rolade z owocami i w przepisie sa podane 3 lyzki zelatyny. Kupilam dzis Zelatyna fix- myslalam ze bedzie to lepsze rozwiazanie (mylilam sie). Na opakowaniu zelatyny fix jets przelicznik- ilosc torebek zelatyny fix do ilosci listkow zelatyny...
Moje pytanie brzmi: 3 lyzki zelatyny to ile tych listkow??
Jestem poczatkujaca kuchareczka i probuje tez troche piec, no ale jak widzicie pojawiaja sie na tej drodze male zawilosci...
Na 0.5 l plynu potrzeba 9g zelatyny..(takie sa u mnie paczuszki z zelatyna) W platkach jest 6 platkow na 0.5l plynu. Te 9g to na moje oko odpowiada ew, jednej lyzce ..przelicz ile masz plynu na krem.. i powinno byc ok.
Mam maly problem odnosnie zelatyny... Chce upiec rolade z owocami i w przepisie sa podane 3 lyzki zelatyny. Kupilam dzis Zelatyna fix- myslalam ze bedzie to lepsze rozwiazanie (mylilam sie).
Na opakowaniu zelatyny fix jets przelicznik- ilosc torebek zelatyny fix do ilosci listkow zelatyny...
Moje pytanie brzmi: 3 lyzki zelatyny to ile tych listkow??
Jestem poczatkujaca kuchareczka i probuje tez troche piec, no ale jak widzicie pojawiaja sie na tej drodze male zawilosci...
´prosze o porade i dziekuje z gory!
Na 0.5 l plynu potrzeba 9g zelatyny..(takie sa u mnie paczuszki z zelatyna) W platkach jest 6 platkow na 0.5l plynu. Te 9g to na moje oko odpowiada ew, jednej lyzce ..przelicz ile masz plynu na krem.. i powinno byc ok.