Forum

Kuchenne porady

Pytanie do osób mające parowar Zelmer 37Z010

• Autor: kuchacik Data: 2011-03-31 16:45:31

Witam,

Właśnie wypakowałem mój parowar Zelmer 37Z010 i nad zegarem mam taką dość dużą ,chyba rysę. Wasze też tak mają ? czy tylko mój egzemplarz ? Dopiero teraz to widzę bo mama mi to odbierała i nie mogłem sprawdzić. Do 5 dniu mogę wymienić ,ale nie będę wymieniał jak to tak ma być.
    Proszę o odp.

• Autor: Wkn Data: 2011-03-31 20:13:55

A mógłbyś wstawić zdjęcie tej rysy w powiększeniu - "lukniemy", bo z opisu ciężko zgadnąć, czy tak miało być, czy rzeczywiście jest pękniecie, które trzeba reklamować.

• Autor: kuchacik Data: 2011-03-31 20:26:30

Nie da rady zrobić zdjęcia ,bo jak mam flesza to odbija światło a jak bez to nie widać.

Tak czy inaczej - to wyglądaj jak pęknięcie tylko pytanie - tak one mają fabrycznie czy to mój egzemplarz.
    I tutaj dlatego chciałem się zapytać osób które go mają.
    Tak czy inaczej w sklepie powiedzieli że wymienią - tylko muszę czekać do poniedziałku aż sprowadzą nowy.

Jutro jeszcze zoabczę w innym sklepie ,jak tak będzie to chyba wymienię na model 37Z011 który jest z inoxu

• Autor: kuchacik Data: 2011-03-31 22:25:46

Udało mi się zrobić zdjęcie, oto one: (Na żywo jest to bardziej widoczne)

Trzeba się trochę przyjżeć ,ale widać. Dodatkowo zaznaczyłem strzałkami.

Zależy mi na czasie odpisania tych osób które go mają. Bo to może być już taka forma produkcyjna - na mikserze tej firmy 481 też jest jakby taka skaza i to na każdej sztuce.

• Autor: kuchacik Data: 2011-03-31 22:27:48

Jak wyłączyć ten nadruk wielkie żarcie ? Bo zasłania to obraz ;/;/;/

• Autor: as Data: 2011-03-31 22:37:20

Nie da się wyłączyć. to zapobiega kopiowaniu obrazów na inne strony przez osoby niepowołane.

• Autor: kuchacik Data: 2011-03-31 22:47:49

Zaznaczyłem drugą strzałką od doły - bo to idzie od tego pokrętła do tych przycisków. .

Kurcze. .a miałem dzisiaj już w nim coś zrobić a tak będzie stał w pudle do poniedziałku ;/ ja to mam pecha. Dobrze ,że w sklepie są OK i wymienią bez problemu - polecam Mix Electronics.

• Autor: Wkn Data: 2011-04-01 14:44:09

Co się odwlecze, to nie uciecze, najwyżej wyczekane będzie lepiej smakowało :)
    Dobrze, że reklamacja została rozpatrzona pozytywnie.

• Autor: kuchacik Data: 2011-04-01 16:57:03

Mam zamówiony model Zelmer 37Z011 - ten z metalu - oglądałem w innych sklepach i w każdym był super zrobiony.

Co do reklamacji - to w Mix Electronics mają takie "prawo" że do 5 dni można wymienić jak coś nie tak, a że w tym sklepie znają mnie tam bardzo dobrze (czasami kupuje tam kilka rzeczy w miesiącu) to nie mam żadnego problemu - nawet jak jest takie uszkodzenie.

• Autor: kuchacik Data: 2011-04-22 21:46:04

Ooo. .Zapomniałem o tym temacie. Więc kupiłem tego Zelmera 37Z011 - jest wykonany perfekcyjnie ,nie ma żadnch skaz i prezentuje się super.

Parowar sprawuje się dobrze ,ale muszę przyznać że ostatnio coś go nie używam bo mi się nie chce :P ale od jutra przywrócę go do łask ;)

P.S. Pierś z kurczaka jest dobra jak jest pokrojona w kostkę i przyprawiona przyprawom gyros. I tak w sumie to robiłem w nim ziemniaki ,marchewkę ,pieczarki (okropne były) , i ryż - wg mnie ten ryż się za bardzo do siebie skleja w tej misce.

Najbardziej rozwala mnie rozbierzność cen w sklepach . Ja w Mixsie kupiłem go za 195 zł a RTV EURO AGD ten sam parowar kosztuje 299zł :D

Przejdź do pełnej wersji serwisu