Witajcie, jakie jedzonko na wielkanoc można zrobić wcześniej i zamrozić? Pierogi już tak robilam ale nie wiem co jeszcze można tak zrobić, żeby nie było dużego nawału pracy przed samą wielkanocą, a w domu na na swięta będzie aż 8 osób :) Co Wy mrozicie?
Szczerze mówiąc to ja tak na wielkanoc to nie szaleje z potrawami.Ale uważam,że zamrażać nie powinnaś za wcześnie bo potem to wszystko będzie obciekać woda.Możesz np.wczesniej ugotować bigos i pokłaść w słoiki a potem tylko odgrzac tyle ile Ci potrzeba.Możesz usmażyć kotlety schabowe i je zamrozić (jeśli oczywiście planujesz je robić).A dalej to niewiem.
Witajcie, jakie jedzonko na wielkanoc można zrobić wcześniej i zamrozić? Pierogi już tak robilam ale nie wiem co jeszcze można tak zrobić, żeby nie było dużego nawału pracy przed samą wielkanocą, a w domu na na swięta będzie aż 8 osób :)
Co Wy mrozicie?
Szczerze mówiąc to ja tak na wielkanoc to nie szaleje z potrawami.Ale uważam,że zamrażać nie powinnaś za wcześnie bo potem to wszystko będzie obciekać woda.Możesz np.wczesniej ugotować bigos i pokłaść w słoiki a potem tylko odgrzac tyle ile Ci potrzeba.Możesz usmażyć kotlety schabowe i je zamrozić (jeśli oczywiście planujesz je robić).A dalej to niewiem.
Ja wczesniej robie pasztet, tzn duszone i skrecone przez maszynke miesko zamrazam, potem przed pieczeniem dodaje jajka i cebule.
Jest już taki temat http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=413101&post=413101, można go z powodzeniem kontynuować. Ten więc zamykam.