Ja też podziwiam. Robert niepełnosprawny jest od urodzenia - komplikacje porodowe. Do zeszłego roku poruszał się tylko o kulach. I dopiero wtedy uzyskał prawo do posiadania wózka - pewnei wcześniej dla urzędników była zbyt duża mobilność samodzielna.
Od razu świat stanął przed nim otworem. Początkowo w granicach miasta. No i projekt na ten rok - wyprawa dookoła Polski.
Jak dla niektórych wózek jest końcem świata i marzeń, tak dla Roberta stał się wolnością i początkiem do realizacji marzeń.
W trakcie podrózy do mnie nei zawita.. Ale i tak będę trzymała kciuki.
Już wcześniej o tym pisałam. Teraz pomysł się matrializuje - znaleźli się organizatorzy, sponsorzy (tych nigdy za wiele).
Wklejam zdjęcie mojego znajomego - który w tym roku na wózku zamierza objechać Polskę - w 100 dni.
Gdyby ktoś miał ochotę na wsparcie finansowe - można je udzielić.
Tu numer konta Bank Spółdzielczy w Gryfinie nr 94 9377 0000 0000 5991 2000
A może wsparcie jakimś posiłkiem czy wodą w trakcie podróży?
Chodzi o wsparcie moralne i psychiczne, gdy w czasie przygotowań i samej podróży dopadnie dół i zwątpienie
Tu link do profilu na Nk
Trzymam kciuki za Twojego znajomego, ekkore!
Podziwiam ludzi, którzy - mimo przeciwności - biorą się z życiem za bary i nie narzekając realizują swoje marzenia, plany.
Ja też podziwiam.
Robert niepełnosprawny jest od urodzenia - komplikacje porodowe.
Do zeszłego roku poruszał się tylko o kulach. I dopiero wtedy uzyskał prawo do posiadania wózka - pewnei wcześniej dla urzędników była zbyt duża mobilność samodzielna.
Od razu świat stanął przed nim otworem.
Początkowo w granicach miasta.
No i projekt na ten rok - wyprawa dookoła Polski.
Jak dla niektórych wózek jest końcem świata i marzeń, tak dla Roberta stał się wolnością i początkiem do realizacji marzeń.
W trakcie podrózy do mnie nei zawita..
Ale i tak będę trzymała kciuki.
Start w połowie (bardziej drugiej) maja...
nr konta jest za krotki o 4 cyfry...
Skopiowałam tylko - zaraz się zapytam...
Kopiowałam z profilu na Nk - a tam pewnie wkradł sie błąd
jeszcze raz numer
94 9377 0000 0000 5991 2000 0002