Forum

Pomysł czy Problem?

Kategoria "dekorowanie potraw" co o tym myślicie?

  • Autor: bronislawa70 Data: 2011-04-09 11:21:50

    Nie lubię jak przygotowana przekąska podana jest byle jak,dlatego staram się odpowiednio podać i efektownie ozdobić.Pięknie udekorowane dania to nic trudnego, ale czasami brakuje nowych pomysłów. Dlatego wielka szkoda,że na WŻ nie ma kategorii "Dekorowanie potraw", gdzie były by "przepisy" na dekoracje zrobione z ogórka,marchewki czy rzodkiewki krok po kroku lub zdjęcia półmisków pięknie udekorowanych.Co o tym myślicie?

    http://wielkiezarcie.com/recipe60586.html
    http://wielkiezarcie.com/recipe54787.html
    http://wielkiezarcie.com/recipe52819.html

  • Autor: marzanna.k5 Data: 2011-04-09 13:19:47

    Świetny pomysł.Miłe dla oka są pięknie udekorowane potrawy.

  • Autor: marikka23 Data: 2011-04-09 13:24:23

    Zgadzam się , dział "dekorowanie potraw" przydał by mi się bardzo. Zawsze mam z tym problem i sięgam po to, co mam pod ręką, ale ileż można używać szczypiorku i rzodkiewki. Też czekam na nowe pomysły. Pozdrawiam

  • Autor: makusia Data: 2011-04-09 16:47:59

    Wszelakie dekorowania potraw nie są przepisami, powinny być wstawiane w artykułach, bo tam ich miejsce, jak np ten : http://wielkiezarcie.com/article49315.html

  • Autor: bronislawa70 Data: 2011-04-09 19:34:14

    Makusia, zgadzam się, ale tylko z jednym cyt. "dekorowania potraw nie są przepisami". Natomiast nadal uważam,że byłoby miło gdyby taki dział powstał, ponieważ nawet najsmaczniejsza potrawa  podana ot tak przekreśli nasze całogodzinne nieraz przygotowania.Pięnie dekoracje  podnoszą smak potrawy ,dlatego uważam,ze jedno z drugim ma związek.Było by fajnie, gdyby wchodząc w ulubione zrobić klik i wyskoczy nam róża z salami,czy kwiat z pora,a nie szukać we wszystkich artykułach na forum .

  • Autor: mamusia_muminka Data: 2011-04-09 20:30:29

    Jestem za!

  • Autor: makusia Data: 2011-04-09 22:05:24

    Jestem "za", już  jakiś czas temu Pampas obiecał że będzie możliwość dodawania artykułów do ulubionych, musimy go "molestować" o przyspieszenie, i może dołoży  dział o dekorowaniu potraw:)

  • Autor: MAGDAITYLE Data: 2011-04-10 08:15:10

    Ja też bym się z chęcią czegoś w tej sprawie nauczyła. Mam taką książkę "Ozdabianie potraw" - polecam. W tym dziale możnaby też umieszczać np. jak otrzymać niektóre kształty drożdżówek, ciastek, pomysły na ciasta, ozdabianie tortów, no i czasem wymyślny sposób na koreczki, wędliny itp. Przydałoby się. Mało na ten temat w internecie, kiedyś szukałam.

  • Autor: renia Data: 2011-04-10 21:40:37

    Macie rację. Od jakiegoś czasu szukam przepisu na masę do tortu z której można byłoby robić ozdoby szprycą. Te które robię są jakieś byle jakie a to za miękka, a to się rozwarstwia, a to podchodzi wodą. Może ktoś podzieliłby się ze mną swoim doświadczeniem.

Przejdź do pełnej wersji serwisu