Ta "rocznica" odbywa się tutaj co miesiąc. Ciężko już odróżnić czy to jest rocznica, czy dwunasta miesięcznica a może trzysta sześćdziesiąta piąta dnica. Dwie ostatnie okazje mało okrągłe ale może jesteśmy świadkami narodzin nowej świeckiej tradycji: za miesiąc będzie okrągła trzynasto miesięcznica tragedii.
Masz rację, to co dzisiaj się działo pod PP przechodzi ludzkie pojęcie.J.Kaczyński zamiast jechać i pomodlić się nad grobem brata i bratowej, to woli siać zamęt. Powinni przegonić to towarzystwo, cholera mnie bierze jak patrze na te mohery co w autobusie czy tramwaju nie mają siły ustać, a tam aż im łapy chodzą do bójki. I to się nazywa uczczenie rocznicy katastrofy Smoleńskiej, żenada.
A co to kogo obchodzi jak Kaczyński świętuje, kłamstwo telewizyjne niektórym w głowach poprzewracało. Widze że władza potrafi ogłupić ,bo nie wszyscy ludzie potrafią samodzielnie mysleć.
Ewo, czemu ma odpuścić? temat jak każdy inny, nie tylko mnie denerwuje ta cała sytuacja.Wygląda na to że innych też, aż się niedobrze robi patrząc na to wszystko.
Po co patrzeć i się wkurzać? Jak mnie coś denerwuje to wyłaczam tv. Dziś nawet na chwile nie właczyłam, a wiem co się robi - od Was i znajomych chcąc niechcąc :)
Bardzo wam wszystkim dziękuję za wypowiedzi , bo już myślałem że to ja jestem nie normalny , że nie jestem jakiś taki patriotyczny i na pompowany, że powinienem pójść na belweder albo jeszcze na coś, cokolwiek nie wiem co, aby pokazać że ja też, no właśnie co? że ja co? no nie wiem co? już tyle czasu minęło nie długo będziemy myśleli że chodzi tu o samolot a nie o ludzi którzy nim lecieli. Widzę że już wielu osobom się przelało więc proszę o zamknięcie wątku i przepraszam. Nie wiedziałem że ktoś też może mieć dosyć.
Spajder- jesteś zupełnie normalny :) Gdyby nam pozwolono- tez bysmy byli. Rok temu zdarzyła się wielka tragedia. Zginęlo bardzo wielu ludzi. Trudno przejść nad tym obojetnie. Tylko, że zycie biegnie dalej. Nie toczy się wokól krzyża, nie toczy się wokół trumien. Nikt z moich bliskich nie zginał w tej katastrofie, mnie to nie dotyczy osobiście. Bardzo mi przykro, jak patrzę jak bliskich ofiar tej katastrofy wystawia się na pośmiewisko- ich intymne emocje, ich załobę, do której mają święte prawo, ich upominanie się o godność. A to co się w kraju robi dla mnie tym własnie jest- wystawianiem na pośmiewisko. Budzi mój niesmak.
Oglądąłam dziś telewizję- jak zwykle- jednym okie patrząc w telewizor, drugim - w komputer. Pochyliłam głowę. Czułam taka potrzebę. Innej manifestacji nie potrzebuję.
Jesteś całkiem normalny Spajder. I jesteś normalnie po ludzku wrażliwy. To nie w Twojej głowie jest bałagan, tylko w naszym ( W Polsce) zyciu publicznym.
Po przeglądnięciu informacji w internecie zastanawiam się czy nienawiść z ust polityków w tym dniu to godne uczczenie tej tragedii.
Ta "rocznica" odbywa się tutaj co miesiąc. Ciężko już odróżnić czy to jest rocznica, czy dwunasta miesięcznica a może trzysta sześćdziesiąta piąta dnica. Dwie ostatnie okazje mało okrągłe ale może jesteśmy świadkami narodzin nowej świeckiej tradycji: za miesiąc będzie okrągła trzynasto miesięcznica tragedii.
Dokładnie.100% racji.!
Dokładnie.... mam już dość;/
Trzeba było nie włączać tv
Włączyliśmy na sport
, i nawet w necie nie czytałam, miałam cichą nadzieję że na wż nie będzie o tym dyskusji
Masz rację, to co dzisiaj się działo pod PP przechodzi ludzkie pojęcie.J.Kaczyński zamiast jechać i pomodlić się nad grobem brata i bratowej, to woli siać zamęt.
Powinni przegonić to towarzystwo, cholera mnie bierze jak patrze na te mohery co w autobusie czy tramwaju nie mają siły ustać, a tam aż im łapy chodzą do bójki.
I to się nazywa uczczenie rocznicy katastrofy Smoleńskiej, żenada.
A co to kogo obchodzi jak Kaczyński świętuje, kłamstwo telewizyjne niektórym w głowach poprzewracało. Widze że władza potrafi ogłupić ,bo nie wszyscy ludzie potrafią samodzielnie mysleć.
On tak świętuje co miesiąc.
I bardzo mi przykro że Cię władza ogłupia, a telewizja kłamie.
Dobrze że Radyjko moherkowe mówi prawdę :)
Pan Gafa od "bulu" jest dla ciebie autorytetem :-)) a szkoda ha,ha :-))
Mylisz się, nie jest:) ale nie jest też JK .
Gafy zdarza się popełniac ludziom, czyżbyś Ty żadnej nie popełniła?
Znam taki zwyczaj, trwa przez pierwszy rok.
Spajderku, odpuść proszę ....
Ewo, czemu ma odpuścić? temat jak każdy inny, nie tylko mnie denerwuje ta cała sytuacja.Wygląda na to że innych też, aż się niedobrze robi patrząc na to wszystko.
No i własnie dlatego, ja osobiście mam dość tego cyrku.
Po co patrzeć i się wkurzać?
Jak mnie coś denerwuje to wyłaczam tv.
Dziś nawet na chwile nie właczyłam, a wiem co się robi - od Was i znajomych chcąc niechcąc :)
A ja właśnie obejrzałam fakty, pierwsze wiadomości w dzisiejszym dniu.
Współczuje ;)
Nie ma czego:) obejrzałam przy okazji,bo jedliśmy kolacje.
nie bój się :]
Nie bojaźliwa jestem :)))) Ale w swojej naiwności myślałam, że tutaj od tego odpocznę. Od kilku dni nie oglądam TV :)
i podobno przez następne kilka, też się nie da za bardzo ;)
To mamy tak samo, wż jest dla mnie spokojnym miejscem, bez polityki;/
Pochody, pochodnie, krzyż i jego obrona, teorie spiskowe, klotnie polityków, ... caly rok nas zbliżyl-do granic absurdu.
to było do przewidzenia :)
Może bardziej powinniśmy się skupić i pochylić głowy nad tym, nad czym nie skupiły się media i "rządzący".....
Nad wydarzeniami z 1940 roku...
...
Mnie bardzo zbliżyła...do zawału serca ze złości na ludzką głup[otę
Bardzo wam wszystkim dziękuję za wypowiedzi , bo już myślałem że to ja jestem nie normalny , że nie jestem jakiś taki patriotyczny i na pompowany, że powinienem pójść na belweder albo jeszcze na coś, cokolwiek nie wiem co, aby pokazać że ja też, no właśnie co? że ja co? no nie wiem co? już tyle czasu minęło nie długo będziemy myśleli że chodzi tu o samolot a nie o ludzi którzy nim lecieli.
Widzę że już wielu osobom się przelało więc proszę o zamknięcie wątku i przepraszam. Nie wiedziałem że ktoś też może mieć dosyć.
Prośbę spełniam z największą przyjemnością, i wątek zamykam:))
Spajder- jesteś zupełnie normalny :)
Gdyby nam pozwolono- tez bysmy byli.
Rok temu zdarzyła się wielka tragedia. Zginęlo bardzo wielu ludzi. Trudno przejść nad tym obojetnie. Tylko, że zycie biegnie dalej. Nie toczy się wokól krzyża, nie toczy się wokół trumien. Nikt z moich bliskich nie zginał w tej katastrofie, mnie to nie dotyczy osobiście. Bardzo mi przykro, jak patrzę jak bliskich ofiar tej katastrofy wystawia się na pośmiewisko- ich intymne emocje, ich załobę, do której mają święte prawo, ich upominanie się o godność. A to co się w kraju robi dla mnie tym własnie jest- wystawianiem na pośmiewisko. Budzi mój niesmak.
Oglądąłam dziś telewizję- jak zwykle- jednym okie patrząc w telewizor, drugim - w komputer.
Pochyliłam głowę.
Czułam taka potrzebę.
Innej manifestacji nie potrzebuję.
Jesteś całkiem normalny Spajder. I jesteś normalnie po ludzku wrażliwy. To nie w Twojej głowie jest bałagan, tylko w naszym ( W Polsce) zyciu publicznym.
Piona :)
Nie stresuj się- nic złego nie zrobiłeś.