Jest tutaj mnóstwo przepisów, szukam czytam i nie wiem na który się zdecydować, może macie jakiś sprawdzony niedrogi przepis na gorące danie.Potrzebuje zrobić coś na małe spotkanie rodzinne.Z góry dziękuje:)
Ja czesto robie srogonowa nie jest moze za tani ale drogi tez nie i zawsze uzywam wieprzowiny wychodzi taniej.
Albo takie zwyczajne leczo parowki albo małe klopsiki podsmazone) pieczarki ogorek korniszony papryka konserwowa lub swierza(troche) mozna dac groszek kukurydze i to wsystkow pomidorowym przecierze. Ztym ze co sie dowiedziałam to ze parowki po ugotowaniu wytwarzaja jakies substancje rakotworcze no alee od czasu do czasu mozna zjesc.
U nas powodzeniem cieszą się krokiety, można zrobić z mięsem, pieczarkami, lub z kapustą i grzybami, do tego czysty czerwony barszcz, dobre i niedrogie są nóżki drobiowe, można je smażyć w piekarniku z ketchupem( jest przepis na wż) do tego jakaś surówka i gotowe, tanie i bez pracy:) A i flaczki wołowe, lub drobiowe.
Propnuję zrobić czysty barszcz czerwony i do tego paszteciki z mięsem lub kapustą i grzybami (możesz przygotować wcześniej a potem tylko odgrzać). Polecam też leczo, strogonowa, bogracza, albo parówki w cieście francuskim, lub zapiekane z serem i boczkiem. Mogą być też flaczki lub bigosik. To zawsze możesz zrobić wcześniej i potem odgrzać.
Jest tutaj mnóstwo przepisów, szukam czytam i nie wiem na który się zdecydować, może macie jakiś sprawdzony niedrogi przepis na gorące danie.Potrzebuje zrobić coś na małe spotkanie rodzinne.Z góry dziękuje:)
Ja czesto robie srogonowa nie jest moze za tani ale drogi tez nie i zawsze uzywam wieprzowiny wychodzi taniej.
Albo takie zwyczajne leczo parowki albo małe klopsiki podsmazone) pieczarki ogorek korniszony papryka konserwowa lub swierza(troche) mozna dac groszek kukurydze i to wsystkow pomidorowym przecierze.
Ztym ze co sie dowiedziałam to ze parowki po ugotowaniu wytwarzaja jakies substancje rakotworcze no alee od czasu do czasu mozna zjesc.
U nas powodzeniem cieszą się krokiety, można zrobić z mięsem, pieczarkami, lub z kapustą i grzybami, do tego czysty czerwony barszcz, dobre i niedrogie są nóżki drobiowe, można je smażyć w piekarniku z ketchupem( jest przepis na wż) do tego jakaś surówka i gotowe, tanie i bez pracy:) A i flaczki wołowe, lub drobiowe.
Propnuję zrobić czysty barszcz czerwony i do tego paszteciki z mięsem lub kapustą i grzybami (możesz przygotować wcześniej a potem tylko odgrzać). Polecam też leczo, strogonowa, bogracza, albo parówki w cieście francuskim, lub zapiekane z serem i boczkiem. Mogą być też flaczki lub bigosik. To zawsze możesz zrobić wcześniej i potem odgrzać.
Proponuję zupę węgierską.