Mój mąż zagubił kartę pojazdu i dokumenty sprzedaży do motoru, który chcemy sprzedać. Co robić? Czy da gdzieś się uzyskać duplikat takiej karty? Jak przywrócić "tożsamość" i wiarygodność, że nie kradziony naszemu motorowi?
Trzeba podejsc do wydziału komunikacji u nas znajduje sie w Urzędzie Miejskim. Składa się wniosek o wydanie duplikatu karty pojazdu, czas oczekiwania ok 2 tygodni.
Zadzwoń do swojego wydziału komunikacji i wszystkiego się dowiesz.Co kraj to obyczaj i nie zawsze urzędnicy stosują te same zasady w poszczególnych urzędach.
Mój mąż zagubił kartę pojazdu i dokumenty sprzedaży do motoru, który chcemy sprzedać. Co robić? Czy da gdzieś się uzyskać duplikat takiej karty? Jak przywrócić "tożsamość" i wiarygodność, że nie kradziony naszemu motorowi?
Nową kartę pojazdu, tzw. "wtórnik" otrzymasz po zgłoszeniu zagubienia w Urzędzie Miasta czy w starostwie bądź w Gminie ( w zależności gdzie się mieszka) czeka się 10 dni (tak jest u mnie)..ale opłata słona... bo wydanie karty pierwszorazowo do pojazdu kosztuje 75 zł + koszty ewidencyjne 0,50 zł. a wtórnik 150 zł + koszty ewidencyjne
Trzeba podejsc do wydziału komunikacji u nas znajduje sie w Urzędzie Miejskim.
Składa się wniosek o wydanie duplikatu karty pojazdu, czas oczekiwania ok 2 tygodni.
http://www.kartapojazdu.republika.pl/karta-pojazdu.html
Zadzwoń do swojego wydziału komunikacji i wszystkiego się dowiesz.Co kraj to obyczaj i nie zawsze urzędnicy stosują te same zasady w poszczególnych urzędach.
Mój mąż zagubił kartę pojazdu i dokumenty sprzedaży do motoru,
Nową kartę pojazdu, tzw. "wtórnik" otrzymasz po zgłoszeniu zagubienia w Urzędzie Miasta czy w starostwie bądź w Gminie ( w zależności gdzie się mieszka) czeka się 10 dni (tak jest u mnie)..ale opłata słona... bo wydanie karty pierwszorazowo do pojazdu kosztuje 75 zł + koszty ewidencyjne 0,50 zł. a wtórnik 150 zł + koszty ewidencyjnektóry chcemy sprzedać. Co robić? Czy da gdzieś się uzyskać
duplikat takiej karty? Jak przywrócić "tożsamość" i wiarygodność,
że nie kradziony naszemu motorowi?
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Temat uważam za zamknięty i wyczerpany :)