Forum

Gawędy o jedzeniu

Waflowe skorupki.

• Autor: jolka60 Data: 2011-04-14 08:26:21

Przy okazji przeglądania przepisów wielkanocnych,a dokładnie pomysłów na farsze do jajek przypomniałam sobie o nowości pod nazwą skorupki waflowe.Jakiś czas temu pokazywano je w porannym programie kulinarnym.Ich zalety omawial pomysłodawca,testowano je na miejscu.
    Ciekawsze jest to,że można je jeść nie tylko na surowo,ale zapiekać (tylko nie w mikrofali) oraz smażyć (w studiu smażono) i podobno pozostają chrupkie.Tyle opinia producenta.ale ja chciałabym wiedzieć,
    czy ktoś z Was miał już z nimi do czynienia i jeśli tak,jak wypadł Wasz test?

• Autor: mysha2006 Data: 2011-04-14 13:38:45

Nie miałam do czynienia ale ostatnio rzuciły mi się w oczy w Rossmannie.

• Autor: iwonkaka7 Data: 2011-04-14 15:28:54

Ja już widzialam te waflowe skorupki w Rossmannach:) bardzo mi się podobają, a zwłaszcza, że na opakowaniu są przepisy na nadzienia;)

• Autor: jolka60 Data: 2011-04-14 15:37:49

Ooo-w Rossmanie?Jutro zobaczę,bo w internecie widziałam jedynie w ofercie delikatesów ,z adnotacja "brak".

• Autor: iwonkaka7 Data: 2011-05-25 13:44:53

Ooo-w Rossmanie?Jutro zobaczę,bo w internecie widziałam jedynie w ofercie
    delikatesów ,z adnotacja "brak".

te waflowe foremki nazywają się Vafini.:)

więcej ciekawych przepisów na ich stronie internetowej jest: www.vafini.pl

• Autor: izeczka Data: 2011-05-25 16:49:42

ja już ich używałam nadziewając m.in. kolorowymi pastami z twarożku z różnymi dodatkami - jestem bardzo zadowolona - troszkę miękną, ale nie rozmiękają i nie rozpadają cię. Kupowałam rzeczywiście w Rossmanie - w kartoniku jest 16 takich skorupek, kosztuje to niecałe 7zł

• Autor: joasiek Data: 2011-05-25 18:40:32

A jakie są w smaku? Czy podobne jak wafelki do lodów? 

• Autor: izeczka Data: 2011-05-25 19:27:04

w konsystencji tak chociaż bardziej zwarte dzieki czemu nie nasiąkają farszem a w smaku chyba mniej słodkie niż te do lodów więc można je nadziewać czym tylko chcesz - na słodko i na wytrawnie

• Autor: makusia Data: 2011-05-25 21:54:38

Świetny pomysł, i fotki smakowite..mniam:)

• Autor: jolka60 Data: 2011-05-27 05:20:49

Dziewczyny,chciałam kupić je przed świętami (oczywiście,że  przez ciekawość).Już wcześniej "myszka" pisała,że są w Rossmanie,ale u mnie ,niestety,nie.Mam jeszcze pytanie-czy zapiekałaś w nich lub smażyłaś?
    Tak poza tym,piękne te Twoje faszerowane jajeczka.

• Autor: izeczka Data: 2011-05-27 09:30:09

nie, ja nie zapiekałam a ni nie smażyłam, ale jadłam smażone u koleżanki i bardzo mi smakowały - farsz był ze zmielonych jajek na twardo, doprawiony zieleniną

i powiem jeszcze, że nie wiem od czego to zależy, ale właśnie nie we wszystkich Rossmanach są te skorupki - pytałam w 2 sklepach i obsługa nawet nie wiedziała o co chodzi a w tym najbliższym moejgo miejsca zamieszkania po prostu są i już :-)

• Autor: jolka60 Data: 2011-05-27 09:55:12

U mnie było to samo-jedna ze sprzedawczyń proponowała mi nawet malowane,nie wiem-plastikowe,czy drewniane jajka.Naprawdę,nie wiedziały.Idę dzisiaj do Rossmana,to "za pamieci" spytam.

• Autor: joasiek Data: 2011-05-27 20:06:48

Ja też dziś u mnie w Rossmanie szukałam i nic... Sprzedawczynie powiedziała, że widocznie nie w każdym są.  A już miałam nadzieję, że jutro na grillu zabłysnę czymś nowym :((

• Autor: izeczka Data: 2011-05-27 21:10:11

te, które kupiłam w Rossmanie wyglądają tak - pudełko i zawartość

• Autor: jolka60 Data: 2011-05-28 05:32:15

Dziewczyny-postęp.Chyba docierają do większości "rossmanów".Wczoraj powiedziano mi,że mają,ale jeszcze nie rozpakowane,na magazynie.Gdyby bardzo mi zależało,ekspedientka poszłaby po nie.Powiedziałam,że do jutra (czyli dzisiaj )wytrzymam.Ważne,ze są.

• Autor: iwonkaka7 Data: 2011-05-31 12:48:20

Dziewczyny-postęp.Chyba docierają do większości "rossmanów".Wczoraj
    powiedziano mi,że mają,ale jeszcze nie rozpakowane,na magazynie.Gdyby bardzo
    mi zależało,ekspedientka poszłaby po nie.Powiedziałam,że do jutra (czyli
    dzisiaj )wytrzymam.Ważne,ze są.

:) a w którym Rossmanie? w jakim miescie?:):)

• Autor: jolka60 Data: 2011-05-31 15:43:47

W"wielkim mieście" Bogatyni.

• Autor: joasiek Data: 2011-06-01 11:23:59

Nareszcie i ja znalazłam te skorupki. Jeszcze kilka dni temu ich nie było w Rossmanie, a wczoraj znalazłam je na półce z batonikami i napojami. Gdyby nie to, że któraś tutaj rzuciła zdjęcie pudełka, to bym ich pewnie nie wypatrzyła, tak były schowane w kąciku półki.

• Autor: iwonkaka7 Data: 2011-06-14 10:44:08

Nareszcie i ja znalazłam te skorupki. Jeszcze kilka dni temu ich nie było w
    Rossmanie, a wczoraj znalazłam je na półce z batonikami i napojami.
    Gdyby nie to, że któraś tutaj rzuciła zdjęcie pudełka, to bym ich
    pewnie nie wypatrzyła, tak były schowane w kąciku półki.

i co z nich przyrządziłaś? przepis z opakowania czy jakaś właśna kombinacja;>

• Autor: joasiek Data: 2011-06-14 10:52:09

Zrobiłam z tego co akurat miałam w domu czyli biały ser, śmietana, rzodkiewka i szczypiorek, sól, pieprz. Zwykła pasta na kanapki, ale w skorupkach smakowała inaczej. Szczególnie synio zachwycony był. Na pewno jeszcze pokombinuję z farszem do skorupek i przepisy z opakowania też mam zamiar wypróbować. Podsumowując- fajny sposób na przekąski.

• Autor: iwonkaka7 Data: 2011-06-22 15:53:30

Zrobiłam z tego co akurat miałam w domu czyli biały ser, śmietana,
    rzodkiewka i szczypiorek, sól, pieprz. Zwykła pasta na kanapki, ale w
    skorupkach smakowała inaczej. Szczególnie synio zachwycony był. Na
    pewno jeszcze pokombinuję z farszem do skorupek i przepisy z opakowania też
    mam zamiar wypróbować. Podsumowując- fajny sposób na
    przekąski.

masz rację, to jest naprawde fajny pomysl na przekąski:)  Są lekkie i chrupiące i co najwazniejsze nie zapychają jak typowe kruche babeczki..:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu