Ja narazie upiekłam pasztet i roladę boczkową, podzieliłam na porcje i do zamrażarki.Zaraz będę piekła karkówkę.Robię to wcześniej , żeby nie napracowac się przed samymi świętami. Przed świętami upiekę jeszcze kaczkę.
Pasztet z drobiu, szynka pieczona - z przepisu Kuleczki oraz karczek pieczony z czosnkiem- z przepisu Till ( w oryginale schab) i biała kiełbasa pieczona w piwie. Wiecej nie piekę, bo będzie nas mało, a nie lubimy za długo dojadać po świetach. Zresztą będą inne różne różności.
Oj,moje plany nieco się skurczyły,ale troszke mięsiwa podam. Na pewno schab pieczony ze śliwką,pasztet pieczony i,również pieczona )kaczka nadziewana. Oprócz tego biała kiełbasa,na dwa sposoby-zwykła gotowana i zapiekana,ale jeszcze nie zdecydowałam się nad przepisem.Jeszcze trochę kupnej wędzonej kiełbasy. Jestem nieco zawiedziona,bo mieliśmy wędzić szynki i boczek,ale chyba nic z tego nie wyjdzie.
U mnie już zamarynowany karczek czeka na pieczenie w zamrażalniku, będzie częściowo do obiadu a reszta do chleba na zimno (oczywiściście z chrzanem), planuje jeszcze białą zapiekaną kiełbaskę z czosnkiem. No i jeszcze na obiad jakiś drób, nie wiem jeszcze czy filet z kurczaka czy z indyka, jakoś nie umiem się zdecydować. Aha no i mam jeszcze pyszną swojską wędzoną kiełbaskę schabową... rany kto to zje:)
Jak faszerujesz mostek cielęcy. Ja robiłam na święta BN faszerowałam mięsem mielonym a w środku były marchewki. Pyszne mi to wszystko wyszło musze w końcu zgrać fotki i wstawić przepis.
Pasztet mama upiecze, ja bede piekla schab ze sliwka,pieczen z jajkami,pasztet z selera wszystko w iloscia bardzo malych no i oczywiscie wedzona kielbasa i losos.
Moje kulinarne plany Wielkanocne poważnie się skurczyły, ale przynajmniej będę miała pewność, że wszystko zostanie zjedzone przez kilkuosobową rodzinkę :) Na zimno będzie wędlina ze schabu gotowanego do pieczywa i tradycyjnej sałatki jarzynowej, a na ciepło na obiadokolację do ryżu i surówek będą roladki z piersi kurczaka z pieczarkami i suszonymi pomidorami.
Teraz się dopiszę, bo wszystko gotowe:) Tak więc, szynka wędzona, pasztet z królika ( odchudzony), szynka z indyka i szynkowa,parzona( z szynkowara) i swojska wędzona, a na ciepło biała kiełbasa w żurku, i duszona pierś indycza z żurawiną.
Jakie mięsa planujecie podać na wielkanocny stół?
Wegeterianie?
Eeee tam dżywia się miłoscią, żyje powietrzem ;)
Ja narazie upiekłam pasztet i roladę boczkową, podzieliłam na porcje i do zamrażarki.Zaraz będę piekła karkówkę.Robię to wcześniej , żeby nie napracowac się przed samymi świętami.
Przed świętami upiekę jeszcze kaczkę.
Pasztet z drobiu, szynka pieczona - z przepisu Kuleczki oraz karczek pieczony z czosnkiem- z przepisu Till ( w oryginale schab) i biała kiełbasa pieczona w piwie. Wiecej nie piekę, bo będzie nas mało, a nie lubimy za długo dojadać po świetach. Zresztą będą inne różne różności.
Oj,moje plany nieco się skurczyły,ale troszke mięsiwa podam.
Na pewno schab pieczony ze śliwką,pasztet pieczony i,również pieczona )kaczka nadziewana.
Oprócz tego biała kiełbasa,na dwa sposoby-zwykła gotowana i zapiekana,ale jeszcze nie zdecydowałam się nad przepisem.Jeszcze trochę kupnej wędzonej kiełbasy.
Jestem nieco zawiedziona,bo mieliśmy wędzić szynki i boczek,ale chyba nic z tego nie wyjdzie.
U mnie już zamarynowany karczek czeka na pieczenie w zamrażalniku, będzie częściowo do obiadu a reszta do chleba na zimno (oczywiściście z chrzanem), planuje jeszcze białą zapiekaną kiełbaskę z czosnkiem. No i jeszcze na obiad jakiś drób, nie wiem jeszcze czy filet z kurczaka czy z indyka, jakoś nie umiem się zdecydować. Aha no i mam jeszcze pyszną swojską wędzoną kiełbaskę schabową... rany kto to zje:)
To może podrzuć troszkę tej kiełbaski.Pomogę Ci.
Faszerowany mostek cielecy, pasztet z kaczki, boczek pieczony na ostro .
Jak faszerujesz mostek cielęcy. Ja robiłam na święta BN faszerowałam mięsem mielonym a w środku były marchewki. Pyszne mi to wszystko wyszło musze w końcu zgrać fotki i wstawić przepis.
Pasztet mama upiecze, ja bede piekla schab ze sliwka,pieczen z jajkami,pasztet z selera wszystko w iloscia bardzo malych no i oczywiscie wedzona kielbasa i losos.
Moje kulinarne plany Wielkanocne poważnie się skurczyły, ale przynajmniej będę miała pewność, że wszystko zostanie zjedzone przez kilkuosobową rodzinkę :)
Na zimno będzie wędlina ze schabu gotowanego do pieczywa i tradycyjnej sałatki jarzynowej, a na ciepło na obiadokolację do ryżu i surówek będą roladki z piersi kurczaka z pieczarkami i suszonymi pomidorami.
U mnie na Wielkanoc z mieska bedzie :
- schab gotowany, z przepisu koli. (pyszota)
- biała kiełbaska domowa gotowana
- biała kiełbaska domowa pieczona
- domowa, wędzona kiełbasa
- boczek wędzony
- szynka wędzona
- baleron wędzony
Teraz się dopiszę, bo wszystko gotowe:)
Tak więc, szynka wędzona, pasztet z królika ( odchudzony), szynka z indyka i szynkowa,parzona( z szynkowara) i swojska wędzona, a na ciepło biała kiełbasa w żurku, i duszona pierś indycza z żurawiną.
z miesiwa to bedzie:karkówka pieczona i szynka pieczona ( w wersji i na cieplo na obiad i na zimno, do chleba), kiełbasa swojska w zurku i tyle.
pozdrawiam
U mnie było: karkówka pieczona w środku z marchewką,boczek zawijany i zawijaniec z mięsem mielonym i jajkiem w cieście francuskim.