Mam problem otóż szukam wózka dla noworodka jakie wózki sprawdziły się u Was może polecicie coś konkretnego w cenie do ok 700 zł może być używany.Czy wózki typu 3w1 się sprawdzają np wożenie dziecka po markecie w foteliku samochodowym na stelażu ? Czy ciężko to złożyć i rozłożyć?.
Witam, nie mamy tako, ale już od trzech lat wózek Bartatina Jedo Classic(teraz drugie dziecko w nim wozimy)-jest to duży, klasyczny wózek 2 w 1, z możliwością dokupienia do niego fotelika 3 w 1(można też dokupić foteliki Maxi Cosi+adapter), nowy wózek to koszt ok. 1000 zł, używane na pewno mniej (a wózek nie do zdarcia, trochę za nisko kosz, ale można sobie z tym poradzić). Znakomity dla noworodka i maluszka, bo na pasach, duża gondola-ale ciężki, "terenowy", nie każdy takiego potrzebuje. Ja osobiście lubię wózki 3w 1, bo jeśli jeździ się troche z dzieckiem, to nie trzeba go budzic przy wysiadkach i załatweniach. Zwykle gdy dziecko ma ok roku, to trzeba kupic jakaś lekką spacerówkę. Teraz są bardzo popularne X-landery, to dość fajne wózki, ludzie chwalą, powinien być duży wybor używanych. Pozdrawiam!
jaki jest wozek tako to niewiem bo nigdy nie mialam okazji go uzytkowac ale powiem ci co ja zauwazylam jak sie kupuje wozki typu 3w1 i to tansze takie do 1000zl to przewaznie sa diabelnie ciezkie ja sobie plulam w brode bo pozniej i tak musialam dokuic lekka spacerowke bo tego nie jestem w stanie sama podniesc, a do tego trzeba miec spory bagaznik zeby go tam zmiescic. Teraz jakbym miala kupowac o bym kupila osobno gleboki i osobno spacerowke. Jesli chodzi o fotelik na stelazu to wozki z taka mozliwoscia sa niestety sporo drozsze niz 700zl no chyba ze sie cos zmienilo przez 2 lata :)
Moje porady: Duże koła dmuchane - amortyzują i dają się poruszać po wertepach Duża gondolka i głęboka spacerówka - żeby dziecko miało przestrzeń i się mieściło Duży kosz na zakupy Odczepialna, ciemna tapicerka - aby można było uprać, a w razie gdy plamy nie puszczą, żeby nie było widać Łatwość składania i odczepialne kółka - aby można było łatwo i szybko włożyć do samochodu Składana rączka i regulowana na wysokość - w razie jazdy windą oraz dla wyższych prowadzących Oparcie na rączki - dzieci lubią się wieszać na niej Lekkość - żeby móc nim jeździć, ale cięższe są stabilniejsze Spacerówka rozkładana na płasko - żeby dziecko miało zdrowy kręgosłup Spacerówka od i do matki... przydaje się gdy świeci słońce i żeby obserwować dziecko lub, zeby dziecko obserwowało
Ja mam X-landera XA uważam rewelacyjny jak na moje potrzeby, bo dużo nim jeżdżę po wertepach, no i składam do samochodu, kupiłam używany za 700zł. Kupiłabym również Mutsy albo Maxi Cosi.
Hej ja mam wózek Tako Jumper, póki co korzystam z gondoli i fotelika. Wózek sprawuje się całkiem nieźle, jest bardzo skrętny i jak na ten przedział cenowy jest lekki. Szybko można go rozmontować- na początku potrzeba trochę wprawy, ale ja robię to sama. Foteli samochodowy można również "wczepić" do stelaza wózka co jest ogromnie przydatne. Siatka na zakupy jest dla mnie wystarczająca. Gondola jest fajna pomieści nawet większe dziecko. Duża gama kolorystyczna wózków to kolejna zaleta. Jeśi chodzi o minusy to ja mam zawsze problem na podjazdach dla wózków, bo moge wyjeżdżać tylko tylnimi kolami a przednie jadą po schodkach, więc jedyna rada to jazda na dwóch tylnich kołach. Dzsiaj to mialam jakiś pechowy dzień na jednych schodkach wózek prawie mnie przewróćił, a na drugie wjechać nie mogłam, bo zbyt strome hehe Drugi minus to okrycie na fotelik samochodowy, jest małe więc w zimie nawet koc dla dzieci mi się nie mieścił, do tego nie ma zatrzasków tylko rogi trzeba przeciskać przez takie plastikowe narożniki, moja rada to wykorzystanie okrycia ze spacerówki.
Podsumowując moja ocena 7/10 a wszystkiemu winne małe kółka przednie, bo tak to byłoby 8,5 ;)
Mam problem otóż szukam wózka dla noworodka jakie wózki sprawdziły się u Was może polecicie coś konkretnego w cenie do ok 700 zł może być używany.Czy wózki typu 3w1 się sprawdzają np wożenie dziecka po markecie w foteliku samochodowym na stelażu ? Czy ciężko to złożyć i rozłożyć?.
Dopisano 11-04-17 18:42:53:
A może Wiecie jak spisują się wózki TAKO JUMPER?Nigdy nie patrzyłam na marki tylko na koła, zawieszenie i cenę.
Witam,
nie mamy tako, ale już od trzech lat wózek Bartatina Jedo Classic(teraz drugie dziecko w nim wozimy)-jest to duży, klasyczny wózek 2 w 1, z możliwością dokupienia do niego fotelika 3 w 1(można też dokupić foteliki Maxi Cosi+adapter), nowy wózek to koszt ok. 1000 zł, używane na pewno mniej (a wózek nie do zdarcia, trochę za nisko kosz, ale można sobie z tym poradzić). Znakomity dla noworodka i maluszka, bo na pasach, duża gondola-ale ciężki, "terenowy", nie każdy takiego potrzebuje. Ja osobiście lubię wózki 3w 1, bo jeśli jeździ się troche z dzieckiem, to nie trzeba go budzic przy wysiadkach i załatweniach. Zwykle gdy dziecko ma ok roku, to trzeba kupic jakaś lekką spacerówkę.
Teraz są bardzo popularne X-landery, to dość fajne wózki, ludzie chwalą, powinien być duży wybor używanych.
Pozdrawiam!
jaki jest wozek tako to niewiem bo nigdy nie mialam okazji go uzytkowac ale powiem ci co ja zauwazylam jak sie kupuje wozki typu 3w1 i to tansze takie do 1000zl to przewaznie sa diabelnie ciezkie ja sobie plulam w brode bo pozniej i tak musialam dokuic lekka spacerowke bo tego nie jestem w stanie sama podniesc, a do tego trzeba miec spory bagaznik zeby go tam zmiescic. Teraz jakbym miala kupowac o bym kupila osobno gleboki i osobno spacerowke. Jesli chodzi o fotelik na stelazu to wozki z taka mozliwoscia sa niestety sporo drozsze niz 700zl no chyba ze sie cos zmienilo przez 2 lata :)
moja siostra ma wózek tako i jest bardzo zadowolona z niego. używają go już 3 rok i jest ok.
Moje porady:
Duże koła dmuchane - amortyzują i dają się poruszać po wertepach
Duża gondolka i głęboka spacerówka - żeby dziecko miało przestrzeń i się mieściło
Duży kosz na zakupy
Odczepialna, ciemna tapicerka - aby można było uprać, a w razie gdy plamy nie puszczą, żeby nie było widać
Łatwość składania i odczepialne kółka - aby można było łatwo i szybko włożyć do samochodu
Składana rączka i regulowana na wysokość - w razie jazdy windą oraz dla wyższych prowadzących
Oparcie na rączki - dzieci lubią się wieszać na niej
Lekkość - żeby móc nim jeździć, ale cięższe są stabilniejsze
Spacerówka rozkładana na płasko - żeby dziecko miało zdrowy kręgosłup
Spacerówka od i do matki... przydaje się gdy świeci słońce i żeby obserwować dziecko lub, zeby dziecko obserwowało
Hej ja mam wózek Tako Jumper, póki co korzystam z gondoli i fotelika. Wózek sprawuje się całkiem nieźle, jest bardzo skrętny i jak na ten przedział cenowy jest lekki. Szybko można go rozmontować- na początku potrzeba trochę wprawy, ale ja robię to sama. Foteli samochodowy można również "wczepić" do stelaza wózka co jest ogromnie przydatne. Siatka na zakupy jest dla mnie wystarczająca. Gondola jest fajna pomieści nawet większe dziecko. Duża gama kolorystyczna wózków to kolejna zaleta. Jeśi chodzi o minusy to ja mam zawsze problem na podjazdach dla wózków, bo moge wyjeżdżać tylko tylnimi kolami a przednie jadą po schodkach, więc jedyna rada to jazda na dwóch tylnich kołach. Dzsiaj to mialam jakiś pechowy dzień na jednych schodkach wózek prawie mnie przewróćił, a na drugie wjechać nie mogłam, bo zbyt strome hehe Drugi minus to okrycie na fotelik samochodowy, jest małe więc w zimie nawet koc dla dzieci mi się nie mieścił, do tego nie ma zatrzasków tylko rogi trzeba przeciskać przez takie plastikowe narożniki, moja rada to wykorzystanie okrycia ze spacerówki.
Podsumowując moja ocena 7/10 a wszystkiemu winne małe kółka przednie, bo tak to byłoby 8,5 ;)