Witam chciałam sie Was doradzic co moze byc powodem tego ze masa z gotowanego mleka z puszki wypłyneła i była bardzo rzadka.Gotowałam puszke 3 godziny zmiksowałam z poł kostki masła , połozyłam na biszkopt a na mase z karmelu bita smietane z galaretka czy to było powodem.?
Coś jest nie tak ostatnio chyba z masłem. Ja zawsze miksowałam mleko z puszki własnoręcznie gotowane, albo kupione juz ugotowane z masłem i nic nie było. Ostatnio 2razy goście łyżkami z tortownicy sobie ciasto nakładali, bo się zrobiła masa jak woda.
Myślę że to na pewno wina masła. Tak jak wcześniej wspomniano ja również zawsze wykładam samo ugotowane mleko skondensowane koniecznie słodzone. Wychodzi piękna masa którą można nalożyc gorącą lub najpierw delikatnie zmiksowac. Spróbuj. na prawdę pyszne:)
W zasadzie juz probowałam 2 rodzaje mleka i i rozne masło 1 raz margaryne jestem zaskoczona bo taki ciasto robiłam juz jakies 5 lat wstecz i zawsze było pyszne a teraz juz kilka razy pod rzad tak jak ktos napisał masa popłyneła...
Witam chciałam sie
Was doradzic co moze byc powodem tego ze masa z gotowanego mleka z puszki wypłyneła i była bardzo rzadka.Gotowałam puszke 3 godziny zmiksowałam z poł kostki masła , połozyłam na biszkopt a na mase z karmelu bita smietane z galaretka czy to było powodem.?
Czy to mleko było słodzone chociaż ??
Tak takie jak powinno zdzrzyło mi sie toi juz 2 raz ..
Ja już dawno zrezygnowałm z dodawania masła do ugotowanego mleka, po prostu samą masę lekko miksuję i wszystko jest OK.
Myślę, że przyczyną jest dodanie masła, ja już go nie dodaję bo masa mi po nim rzednie.
Coś jest nie tak ostatnio chyba z masłem. Ja zawsze miksowałam mleko z puszki własnoręcznie gotowane, albo kupione juz ugotowane z masłem i nic nie było. Ostatnio 2razy goście łyżkami z tortownicy sobie ciasto nakładali, bo się zrobiła masa jak woda.
Myślę że to na pewno wina masła. Tak jak wcześniej wspomniano ja również zawsze wykładam samo ugotowane mleko skondensowane koniecznie słodzone. Wychodzi piękna masa którą można nalożyc gorącą lub najpierw delikatnie zmiksowac. Spróbuj. na prawdę pyszne:)
Niektóre mleka tak mają że się później robią rzadkie - mnie też się tak czasem zdarzało może to zależy od producenta :)
W zasadzie juz probowałam 2 rodzaje mleka i i rozne masło 1 raz margaryne jestem zaskoczona bo taki ciasto robiłam juz jakies 5 lat wstecz i zawsze było pyszne a teraz juz kilka razy pod rzad tak jak ktos napisał masa popłyneła...
Czyli-zależy ile jest mleka w "mleku "i masła w "maśle"
.
W handlu produktów zatrzęsienie,ale czasami z pierwowzoru zostaje tylko nazwa.
Spróbuj w mikrofalówce. Robi się niecałą minutę - tylko trzeba mieszać co kilka sekund! (żeby nie wykipiała i się nie przypaliła) ;-)