Forum

Kuchenne porady

Mleko gotowane z puszki

  • Autor: ellena24 Data: 2011-04-18 18:42:18

    Witam chciałam sie
    Was doradzic co moze byc powodem tego ze masa z gotowanego mleka z puszki wypłyneła i była bardzo rzadka.Gotowałam puszke 3 godziny zmiksowałam z poł kostki masła , połozyłam na biszkopt  a na mase z karmelu bita smietane z galaretka czy to było powodem.?

  • Autor: monia7301 Data: 2011-04-18 18:46:48

    Czy to mleko było słodzone chociaż ??

  • Autor: ellena24 Data: 2011-04-18 19:03:56

    Tak takie jak powinno zdzrzyło mi sie toi juz 2 raz ..

  • Autor: matylda27 Data: 2011-04-18 19:13:29

    Ja już dawno zrezygnowałm z dodawania masła do ugotowanego mleka, po prostu samą masę lekko miksuję i wszystko jest OK.

  • Autor: janeczka669 Data: 2011-04-18 20:10:13

    Myślę, że przyczyną jest dodanie masła, ja już go nie dodaję bo masa mi po nim rzednie.

  • Autor: ciastojad Data: 2011-04-18 20:33:38

    Coś jest nie tak ostatnio chyba  z masłem. Ja zawsze miksowałam  mleko z puszki  własnoręcznie gotowane, albo kupione juz ugotowane z masłem i nic nie było. Ostatnio 2razy goście łyżkami z tortownicy sobie ciasto nakładali, bo się zrobiła masa jak woda.

  • Autor: tyniunia123 Data: 2011-04-18 20:44:42

    Myślę że to na pewno wina masła. Tak jak wcześniej wspomniano ja również zawsze wykładam samo ugotowane mleko skondensowane koniecznie słodzone. Wychodzi piękna masa którą można nalożyc gorącą lub najpierw delikatnie zmiksowac. Spróbuj. na prawdę pyszne:)

  • Autor: Muminka 24 Data: 2011-04-18 21:06:55

    Niektóre mleka tak mają że się później robią rzadkie - mnie też się tak czasem zdarzało może to zależy od producenta :)

  • Autor: ellena24 Data: 2011-04-18 23:12:24

    W zasadzie juz probowałam 2 rodzaje mleka i i rozne masło 1 raz margaryne jestem zaskoczona bo taki ciasto robiłam juz jakies 5 lat wstecz i zawsze było pyszne a teraz juz kilka razy pod rzad tak jak ktos napisał masa popłyneła...

  • Autor: jolka60 Data: 2011-04-19 08:48:21

    Czyli-zależy ile jest mleka w "mleku "i masła w "maśle".
    W handlu produktów zatrzęsienie,ale czasami z pierwowzoru zostaje tylko nazwa.

  • Autor: Agnie Data: 2011-04-30 18:35:02

    Spróbuj w mikrofalówce. Robi się niecałą minutę - tylko trzeba mieszać co kilka sekund! (żeby nie wykipiała i się nie przypaliła) ;-)

Przejdź do pełnej wersji serwisu