Witam żarłoczki! Liczę na Was, bo nie mam pomysłu do czego wykorzystać białka, które zostaną mi z pieczenia sernika (dokładnie 5 białek). Chodzi mi o jakies pomysły na dania niesłodkie (odpadają bezy i ciastka), nie chciałabym ich zużywać do pieczenia jakiegoś kolejnego ciasta, bo mam juz zaplanowane 3 na Święta:) Jakieś pomysły, propozycje? w ostateczności zużyje je do piany na wierzch sernika...
Witam żarłoczki! Liczę na Was, bo nie mam pomysłu do czego wykorzystać białka, które zostaną mi z pieczenia sernika (dokładnie 5 białek). Chodzi mi o jakies pomysły na dania niesłodkie (odpadają bezy i ciastka), nie chciałabym ich zużywać do pieczenia jakiegoś kolejnego ciasta, bo mam juz zaplanowane 3 na Święta:) Jakieś pomysły, propozycje?
w ostateczności zużyje je do piany na wierzch sernika...
Jak nic nie wymyślisz to zamroź
As ma rację można białka przela w pojemniczek lub folową torebkę i zamrozic, można też usmażyc dietetyczną jajecznicę z tych białek.