Forum

Kuchenne porady

Mrożenie devolay'i i innych.

  • Autor: usiaa Data: 2011-04-21 22:01:10

    Cześć Dziewczyny,
    Mam kilka pytań odnośnie mrożenia mięsiw różnego rodzaju.
    Chciałabym przygotować devolaye, pieczeń z piersi indyka z morelą i warkocze z karkówki
    i zamrozić już takie gotowe przyprawione, przygotowane, wiecie, takie tylko do wrzucenia na ogień.
    Karkówce myślę, że na pewno sie nic nie stanie, ale dręczą mnie devolaye boje się, że z serem
    stanie się coś niedobrego (bo masło chyba normalnie można mrozić) i z tym indorem też mam dylemat.

    Czy robił coś ktoś takiego może? Albo wie jak to się może skończyć? :)
    I jak to zrobić by mięska były jak najlepsze, najbardziej aromatyczne (mam nadzieje, że wiecie o co chodzi)
    po rozmrożeniu?
    Z góry dziękuję za wszelkie porady.

  • Autor: kuchacik Data: 2011-04-21 22:17:44

    Jak z serem to chodzi Ci pewnie o Szwajcara , Devolay jest z masłem.

    Ja bym to normalnie dał do woreczków tylko bez panierki - później tylko wyciągniesz ,odmrozisz , opanierujesz i upieczesz. ..Nigdy tak nie robiłem ,ale wydaje mi się ,że tak będzie dobrze.Oczywiście wszystko bym już przyprawił. Serowi nie powinno się chyba nic stać - w końcu też będzie zamrożony. .

    Pozdrawiam.

  • Autor: usiaa Data: 2011-04-21 22:34:28

    tak, dokładnie o to mi chodzi :) dziękuję :)

  • Autor: f-K Data: 2011-04-21 22:42:52

    Jesli przygotujesz wszystko ze swiezego miesa (a nie rozmrazanego), to bedzie ok. Jesli chcesz przygotowac wszesniej wszystko, mozna upiec i dopiero wtedy zamrozic- karkowce nic sie nie stanie, wrzuc tylko do podpieczenia (po odmrozeniu) do piekarnika, tak samo pieczen z indyka (ale dodaj do nadzienia maslo, zeby nie bylo suche), a dewolaje (tez maslo do sera), podpiecz dla chrupiacej skorki, przed podaniem.

  • Autor: limetka81 Data: 2011-04-22 06:23:29

    ja tak robiłam i ani ser ani masło się nie zmieniło. zamrażałam panierowane - gotowe do smażenia. wszystko było ok. ogólnie sery można mrozić - bardzo często to robię

  • Autor: Kluko Data: 2011-04-22 09:22:16

    Robiłem już tak nie raz:) Spokojnie możesz zamrozić przygotowane roladki (oczywiście bez panierki) i po rozmrożeniu (i opanierowaniu) smażyć:)  Pieczeń z piersi indyka i karkówki ja bym na Twoim miejscu przygotował wcześniej, upiekł i gotowe zamroził:)

  • Autor: linka35 Data: 2011-04-22 20:13:56

    Ja często mrożę devolaye surowe w panierce. Przed usmarzeniem rozmrażam i jeszcze raz obtaczam w samej bułce, nic się z nimi nie dzieje.

  • Autor: MAGDAITYLE Data: 2011-04-22 20:30:09

    Usiaa wita dziewczyny, a tu już dwóch facetów się odezwało hehehe ;)

  • Autor: Kluko Data: 2011-04-22 21:29:24

    Idzie się przyzwyczaić ;)

Przejdź do pełnej wersji serwisu