Kto święto wymyślił, że pracować musimy, porządki, ogromne zakupy do domu znosimy. Panie zabiegane, pod nosem coś mamroczą, panowie wieją z domu gdzie ich oczy poniosą. Narazić się łatwo i to bez żadnej przyczyny, w domu królują kobiety, kochane dziewczyny. Bałagan robią, my sprzątać po nich musimy, szykują góry jadła, my koszty zaś ponosimy. Lepiej odpocząć można w parku na ławce, opalać twarz, oglądać motyle, małe latawce. Pomarzyć o spokoju, że wszystko już zrobione, wyjść sobie na spacer, zabrać dzieci i żonę. Ech, marzenia, realia szybko do nas wracają, nie dają spokoju, już do sprzątania wołają. Zbliżają się święta, zostały jeszcze godziny, ten czas poświęcimy sobie, dla całej rodziny. Przy stole, wspólnie wszyscy się spotkamy, podzielimy święconkę, życzenia sobie poskładamy. Życzmy więc zdrowia, uśmiechu co niemiara, to święto rodzinne, tradycja i taka jest nasza wiara
Lajan, jak zawsze jesteś niezawodny! Ja również przyłączam się do tych życzeń. Niech te święta przyniosą wszystkim wspaniałą, wiosenną energię, niech będą radosne i baaaaardzo rodzinne. Nacieszmy się naszymi bliskimi. Zdrowia i pisankowych "kolorów" w sercu. Emila
Witaj Lajanie wiosennie! wierszyk super jak zawsze. Muszę trochę odpocząć, tak zagalopowałam z pieczeniem ciast, że zapomniałam do babki wlać roztopioną margarynę. Babka będzie napewno bardzo sucha. wyrosła pięknie.!! Wszystkim życzę bardzo radosnych i zdrowych Świąt Wielkanocnych, smacznych i kolorowych jajek i wielkiegoooo dyngusa!! Irena.
To i ja się podepnę :) Lajanie czytam Cię, czytam:) choć w kawiarence udziału nie biorę ( tam to taka " stara wiara" ) :)) Wiersz jak zwykle piękny :) Ja również składam wszystkim życzenia pięknych , ciepłych, kolorowych, Świąt Wielkiej Nocy
Dla Wszystkich Wużetowiczów zdrowych i radosnych świąt :)) Lajan, piękny wierszyk, ale nie do końca prawdziwy :)))))) Bahus, ja już tam wiem za które słowa to piwo :)
Dla Wszystkich Wużetowiczów zdrowych i radosnych świąt :))Lajan, piękny wierszyk, ale nie do końca prawdziwy :))))))Bahus, ja już tam wiem za które słowa to piwo :)
Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych, składam najserdeczniejsze życzenia: dużo zdrowia, radości, smacznego jajka, mokrego dyngusa, mnóstwo wiosennego optymizmu oraz samych sukcesów, dla wszystkich Żarłoczków-Alll
Niech te święta Wielkiej Nocy będą dla Was spokojne, inspirujące i prawdziwie rodzinne...Smacznego jajka, mokrego dyngusa i mnóstwa serdeczności dla wszystkich użytkowników Wielkiego Żarcie. :)
Po kilkutygodniowej nieobecności witam Wszystkich , a z okazji Świąt Zmartwychwstania Pańskiego życzę samych słonecznych i radosnych dni. Tęskniłam za Wami !
Nie umiem być srebrnym aniołem - ni gorejącym krzakiem - Tyle Zmartwychwstań już przeszło - a serce mam bylejakie.
Tyle procesji z dzwonami - tyle już alleluja - a moja świętość dziurawa na ćwiartce włoska się buja (...).
I wiem, gdy łze swoją trzymam jak złoty kamyk z procy - zrozumie mnie mały Baranek z najcichszej Wielkiej Nocy.
Pyszczek położy na ręku - sumienia wywróci podszewkę -
Serca mojego ocali
czerwoną chorągiewkę.
Wszystkim Żarłoczkom życzę Wspaniałych Świąt... by na stole było dużo pyszności, w domu - tłum gości... i by w sercu nie zabrakło tego co najbardziej istotne w te święta... Pozdrawiam!
Niech Wam jajeczko dobrze smakuje, bogaty zajączek uśmiechem czaruje, mały kurczaczek spełni marzenia, wiary, radości, miłości spełnienia. Zdrowych,pogodnych Świat Wielkanocnych, radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz Wesołego Alleluja!
Kto święto wymyślił, że pracować musimy,
porządki, ogromne zakupy do domu znosimy.
Panie zabiegane, pod nosem coś mamroczą,
panowie wieją z domu gdzie ich oczy poniosą.
Narazić się łatwo i to bez żadnej przyczyny,
w domu królują kobiety, kochane dziewczyny.
Bałagan robią, my sprzątać po nich musimy,
szykują góry jadła, my koszty zaś ponosimy.
Lepiej odpocząć można w parku na ławce,
opalać twarz, oglądać motyle, małe latawce.
Pomarzyć o spokoju, że wszystko już zrobione,
wyjść sobie na spacer, zabrać dzieci i żonę.
Ech, marzenia, realia szybko do nas wracają,
nie dają spokoju, już do sprzątania wołają.
Zbliżają się święta, zostały jeszcze godziny,
ten czas poświęcimy sobie, dla całej rodziny.
Przy stole, wspólnie wszyscy się spotkamy,
podzielimy święconkę, życzenia sobie poskładamy.
Życzmy więc zdrowia, uśmiechu co niemiara,
to święto rodzinne, tradycja i taka jest nasza wiara
Lajan, jak zawsze jesteś niezawodny!
Ja również przyłączam się do tych życzeń. Niech te święta przyniosą wszystkim wspaniałą, wiosenną energię, niech będą radosne i baaaaardzo rodzinne. Nacieszmy się naszymi bliskimi. Zdrowia i pisankowych "kolorów" w sercu. Emila
Witaj Lajanie wiosennie! wierszyk super jak zawsze. Muszę trochę odpocząć, tak zagalopowałam z pieczeniem ciast, że zapomniałam do babki wlać roztopioną margarynę. Babka będzie napewno bardzo sucha. wyrosła pięknie.!! Wszystkim życzę bardzo radosnych i zdrowych Świąt Wielkanocnych, smacznych i kolorowych jajek i wielkiegoooo dyngusa!! Irena.
To i ja się podepnę :) Lajanie czytam Cię, czytam:) choć w kawiarence
udziału nie biorę ( tam to taka " stara wiara" ) :))
Wiersz jak zwykle piękny :)
Ja również składam wszystkim życzenia pięknych , ciepłych, kolorowych, Świąt Wielkiej Nocy
Aleś to piknie napisał!
Nie zgadzam się tylko z tym, że mężczyźni sprzątają po kobiecej kuchennej pracy! Przynajmniej mój nie! :)
Przyłączam się do życzeń i Wszystkim Żarłokom życzę Radosnych Świąt, by to, co dobre było w obfitości a to, co moze zaszkodzić było w umiarze :))
I ja Wam życzę moi Kochani wszystkiego co dobre:) Rodzinnych spotkań,ciepła,serdeczności...
Lajan, za wierszyk masz u mnie piwo...;)
Dla Wszystkich Wużetowiczów zdrowych i radosnych świąt :))
Lajan, piękny wierszyk, ale nie do końca prawdziwy :))))))
Bahus, ja już tam wiem za które słowa to piwo :)
Dla Wszystkich Wużetowiczów zdrowych i radosnych świąt :))Lajan,
Przed Tobą się nic nie ukryjepiękny wierszyk, ale nie do końca prawdziwy :))))))Bahus, ja już tam wiem
za które słowa to piwo :)
Wesołego Alleluja
Wesołych Świąt!!!
Super - Wesolych Swiat
Zdrowych,pogodnych a przede wszystkim spokojnych Świat dla wszystkich Żarłoczków.
Z wierszykiem Lajana zawsze weselej:))
Wszystkim Wesołych Świąt:))
Radosnego przeżywania Świąt Wielkiej Nocy w gronie najbliższych osób, życzę wszystkim WŻ-cikowcom
Wszystkim z okazji Świąt Wielkanocnych życzę zdrowia, radości, serdecznej, rodzinnej atmosfery i wesołej zabawy w Lany Poniedziałek :-))
Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych,
składam najserdeczniejsze życzenia:
dużo zdrowia, radości, smacznego jajka, mokrego dyngusa,
mnóstwo wiosennego optymizmu
oraz samych sukcesów, dla wszystkich Żarłoczków-Alll
Jaj przepięknie malowanych,
Świąt słonecznie roześmianych
W poniedziałek dużo wody
Zdrowia ,szczęścia oraz zgody
Życzy kuchacik
Życzę niewysłowionej radośći, jaką się odnajsuje po drugiej stronie Wielkiej Nocy. Dobrego Świętowania
Niech te święta Wielkiej Nocy będą dla Was spokojne, inspirujące i prawdziwie rodzinne...Smacznego jajka, mokrego dyngusa i mnóstwa serdeczności dla wszystkich użytkowników Wielkiego Żarcie. :)
Po kilkutygodniowej nieobecności witam Wszystkich , a z okazji Świąt Zmartwychwstania Pańskiego życzę samych słonecznych i radosnych dni. Tęskniłam za Wami !
ks. Jan Twardowski
Wielkanocny pacierz
Nie umiem być srebrnym aniołem -
ni gorejącym krzakiem -
Tyle Zmartwychwstań już przeszło -
a serce mam bylejakie.
Tyle procesji z dzwonami -
tyle już alleluja -
a moja świętość dziurawa
na ćwiartce włoska się buja (...).
I wiem, gdy łze swoją trzymam
jak złoty kamyk z procy -
zrozumie mnie mały Baranek
z najcichszej Wielkiej Nocy.
Pyszczek położy na ręku -
sumienia wywróci podszewkę -
Serca mojego ocali
czerwoną chorągiewkę.
Wszystkim Żarłoczkom życzę Wspaniałych Świąt... by na stole było dużo pyszności, w domu - tłum gości... i by w sercu nie zabrakło tego co najbardziej istotne w te święta... Pozdrawiam!
Niech Wam jajeczko dobrze smakuje,
bogaty zajączek uśmiechem czaruje,
mały kurczaczek spełni marzenia,
wiary, radości, miłości spełnienia.
Zdrowych,pogodnych Świat Wielkanocnych, radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz Wesołego Alleluja!