ja obecnie czyszczę a raczej dezynfekuję lodówkę tym http://www.redcoon.pl/B546040-Electrolux-E6RCS106_Akcesoria-lod%C3%B3wki-zamra%C5%BCarki Pozbyć się też można nim "zapachu lodówki"
Ja gratuluję komentarza.W Polsce są również inne wyznania i kiedy pan świętuje to ja pracuję.Internet to globalna wiocha i nie wszyscy muszą żyć wedlug jednego schematu wedle wiary katolickiej
A ja odniosłam wrażenie, że komentarz Bahusa był żartobliwy - sama uśmiechnęłam się szeroko, czytając zarówno treść pierwszego posta, jak i odpowiedź :) Pozdrawiam wszystkich ze srebrnymi lodówkami i tymi w innym kolorze (moja niestety jest żółta ze starości hihi, ale chłodzi na medal)
inox nowego typu już nie sprawia takiego problemu jak ten z przed ponad 5 lat ja mam taki właśnie 8 letni panel z inox-u na piekarniku i zmywarce nie działają żadne preparaty najlepsza jest odpowiedniej wilgotności ściereczka z mikrofibry (niebieska) z biedronki nie może być ani za sucha bo nie usunie śladów paluchów ani za mokra bo zostawi smugi podobnie zresztą mam z czyszczeniem pozostałej części kuchenki czyli szyby piekarnika i panelu sterowania kuchenki które są wykonane z lustrzanej szyby
I własnie dlatego ja nie zważając na modę , preferuję białe lodówki, kuchnie.Tylko zlewozmywak jest ten blaszany(groszkowany-podobno bardziej aseptyczny-wiem to od kontrolerów BHP z pracy)..A kuchnię i lodówkę myję ogólnodostępnymi środkami i wciąż jest biała, i czysta..Zlewozmywak po prostu myję i wycieram papierowym ręcznikiem.
Ja też myję środkami ogólnodostępnymi. Tylko inox od czasu do czasu trzeba przetrzeć odpowiednim środkiem. Robię to 2x w miesiącu i wystarcza. Lodówkę to nawet rzadziej. A sprzęty w inoxie wybrałam nie zważając na modę tylko jak dla mnie srebny wygląda dużo ładniej niż biały.
Ja mam specjalny preparat do srebnych urzadzen: piekarnik, czajnik, lodówka, wyciskacz do cytrusów itp. Z firmy HG. Konsystencja oleju. DOsyć drogi jest, mała buteleczka, ale bardzo wydajna- godna polecenia.
Pytanie j.w.Czekam na odp.Dzięki!
słyszałam, że oliwką dla dzieci
Są specjalne preparaty
http://www.mixelectronics.pl/plyn-do-czyszczenia-wnetrz-lodowek,24684
Tym można myć i z zewnątrz
ja obecnie czyszczę a raczej dezynfekuję lodówkę tym http://www.redcoon.pl/B546040-Electrolux-E6RCS106_Akcesoria-lod%C3%B3wki-zamra%C5%BCarki Pozbyć się też można nim "zapachu lodówki"
http://www.euro.com.pl/akcesoria-agd/produkty-czyszczace/wurth-srodek-do-stali-nierdzewnej.bhtml ja mam coś takiego. Używam do lodówki, kuchenki i okapu. Jest bardzo wydajny i dobry.
Świetny świąteczny wątek....gratuluję pomysłu i życzę miłego świątecznego mycia srebrnej lodówki ...
Być może problem pojawił się podczas świątecznych porządków i może dopiero wczoraj autorka miała chwilkę żeby w końcu usiąść przed kompem.
Ja gratuluję komentarza.W Polsce są również inne wyznania i kiedy pan świętuje to ja pracuję.Internet to globalna wiocha i nie wszyscy muszą żyć wedlug jednego schematu wedle wiary katolickiej
pozdrawiam serdecznie
A ja odniosłam wrażenie, że komentarz Bahusa był żartobliwy - sama uśmiechnęłam się szeroko, czytając zarówno treść pierwszego posta, jak i odpowiedź :)
Pozdrawiam wszystkich ze srebrnymi lodówkami i tymi w innym kolorze (moja niestety jest żółta ze starości hihi, ale chłodzi na medal)
inox nowego typu już nie sprawia takiego problemu jak ten z przed ponad 5 lat ja mam taki właśnie 8 letni panel z inox-u na piekarniku i zmywarce nie działają żadne preparaty najlepsza jest odpowiedniej wilgotności ściereczka z mikrofibry (niebieska) z biedronki nie może być ani za sucha bo nie usunie śladów paluchów ani za mokra bo zostawi smugi podobnie zresztą mam z czyszczeniem pozostałej części kuchenki czyli szyby piekarnika i panelu sterowania kuchenki które są wykonane z lustrzanej szyby
I własnie dlatego ja nie zważając na modę , preferuję białe lodówki, kuchnie.Tylko zlewozmywak jest ten blaszany(groszkowany-podobno bardziej aseptyczny-wiem to od kontrolerów BHP z pracy)..A kuchnię i lodówkę myję ogólnodostępnymi środkami i wciąż jest biała, i czysta..Zlewozmywak po prostu myję i wycieram papierowym ręcznikiem.
Ja też myję środkami ogólnodostępnymi. Tylko inox od czasu do czasu trzeba przetrzeć odpowiednim środkiem. Robię to 2x w miesiącu i wystarcza. Lodówkę to nawet rzadziej. A sprzęty w inoxie wybrałam nie zważając na modę tylko jak dla mnie srebny wygląda dużo ładniej niż biały.
Ja mam specjalny preparat do srebnych urzadzen: piekarnik, czajnik, lodówka, wyciskacz do cytrusów itp. Z firmy HG. Konsystencja oleju. DOsyć drogi jest, mała buteleczka, ale bardzo wydajna- godna polecenia.
Polecam nabłyszczacz do stali nierdzewnej. Jest super. Po umyciu łagodnym płynem psikamy nabłyszczaczem przecieramy suchą ściereczką i gotowe.