Zostało mi po świętach pół butelki żurku,może ktoś podpowie jak można go wykorzystać.Może podrzucicie jakis przepisik.
Pół butelki - myślałam, że z 10 litrów.Najprościej zrobić zupę.Poniżej link na chleb na żurku wg Rzymianki.Muszę go kiedyś zrobićhttp://wielkiezarcie.com/recipe26697.html
Możesz śmiało zamrozić.
Ja na tym żurku bym zrobiła jakąś zupę.
Dolać ciepłej, przegotowanej wody i za 2-3 dni masz kolejną porcję żuru(zakwasu) na nastepny żurek lub zalewajkę.
No chyba tylko zurek
W zasobach W-Z jest przepis na "Chlebuś żurkowy" Kotlinki. Naprawdę dobry.
Zostało mi po świętach pół butelki żurku,może ktoś podpowie jak można go wykorzystać.Może podrzucicie jakis przepisik.
Pół butelki - myślałam, że z 10 litrów.
Najprościej zrobić zupę.
Poniżej link na chleb na żurku wg Rzymianki.
Muszę go kiedyś zrobić
http://wielkiezarcie.com/recipe26697.html
Możesz śmiało zamrozić.
Ja na tym żurku bym zrobiła jakąś zupę.
Dolać ciepłej, przegotowanej wody i za 2-3 dni masz kolejną porcję żuru(zakwasu) na nastepny żurek lub zalewajkę.
No chyba tylko zurek
W zasobach W-Z jest przepis na "Chlebuś żurkowy" Kotlinki. Naprawdę dobry.