Tak się zastanawiam nad kupnem wagi kuchennej firmy Soehnle - wyczytałem ,że to jest podobno niemieckie ,ale pytanie - czy dobrze waży ? Ma ktoś ? używa ? Jak tak ,to proszę o podzielenie się swoimi uwagami odnośnie tego sprzętu.
Do tego w RTV_EURO_AGD jest w promocji z 89zł na 49zł. .Wczoraj ją oglądałem i żałuję że nie kupiłem ..Mam nadzieję że jeszcze będą ..Do tego gwarancja na 3 lata - to chyba samo mówi za siebie ;)
Makusia - miałem Eldom ,ale taką zwyczają skalową i była beznadzieja, za każdym razem co innego pokazywała do tego była niedokładna i jak coś potrzebowałem w gramach to jej to zawsze inaczej wychodziło ..Nie wiem jak te elektroniczne. ..
Byłem nastawiony na Zelmera ,ale te mi wczoraj wpadły w oko i tak jakoś chyba kupię tego Soehnle.
Abstrahując od konkretów... jak szef kupi dupowate elementy, to załoga żartuje, że pewnie promocja była. Ale to takie zboczenie zawodowe z całkiem innej branży.
Dziękuję Wszystkim za pomoc. Jak się okazało wagi Soehnle są Made in P.R.C. czyli Chiny. Ale nie powiem - wykonane są super i raczej warte ceny.
Niemniej jednak wybrałem sobie taką wagę http://allegro.pl/waga-kuchenna-eldom-ek3052-termometr-minutnik-i1595986760.html Firma Eldom . .czyli też Chiny. .Ale mam ją za darmo bo wybrałem sobie z katalogu nagród za punkty ;) Dzisiaj złożyłem zamówienie ..będzie do miesiąca (pewnie Chińczycy muszą ją pierwsze wyprodukować :P). Będziemy widzieć jak się będzie sprawować ..dam znać.
czekam na opinię :) ja kupiłam około pół roku temu wagę firmy tefal i niestety zadowolona nie jestem zastanawiam się ..... "może wszystkie elektroniczne tak mają " że za każdym razem pokazują zbliżone ale jednak inne wartości
W zeszłym roku kupiłam w Lidlu wagę firmy "silvercrest"-tzw "dietetyczna".Korzystam jak na razie tylko z funkcji ważenia.Jestem zadowolona,waga jest dokładna Wybór był przypadkowy,była przecena,a ja akurat potrzebowałam wagi.
Dobra ,wage dzisiaj odebrałem. Jest to Eldom EK3052-P. Pierwsze wrażenia dość dobre - duża misa ,waga ładnie zrobiona (choć ma kilka skaz na plastiku ,ale normalne w każdej firmie i tej renomowanej i nie), ważyłem cukier - dokładnie waży, można w każdym momencie wytarować ,pokazuje aktualną temperaturę w pomieszczeniu - z tolerancją do 2*C - fajna sprawa. Jako dodatkową funkcję ma timer. Ogólnie jak na produkt z katalogu nagród to jestem zadowolony. Cena tej wagi jest zbliżona do Soehnle - gdybym sam kupował to pewnie postawił bym na Soehnle ze względu na firmę i ciut lepsze wykonanie wizualne (wszystko jest szkalne). Jedyne co mi się nie podoba w tym Eldomie to to iż wyświetlacz nie ma szybki (nawet plastikowej) tylko jakąś sztywną folię - jak się naciśnie na niego palcem to ładnie wchodzi do środka. .To jest jedyna wada tej wagi. Niemniej jednak produkt oceniam dobrze. Mam nadzieję że będzie ważyła dokładnie a przede wszystkim będzie niezawodna. DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC ;) Kuchacik.
P.S. Temat uważam za zakończony i można go zamknąć.
Witam,
Tak się zastanawiam nad kupnem wagi kuchennej firmy Soehnle - wyczytałem ,że to jest podobno niemieckie ,ale pytanie - czy dobrze waży ? Ma ktoś ? używa ? Jak tak ,to proszę o podzielenie się swoimi uwagami odnośnie tego sprzętu.
Pozdrawiam
Mam z firmy Eldom, KLIK, i jestem z niej zadowolona.
.. mam juz dobre 15 lat .. nie mam zastrzezen
Dzięki za odpowiedzi, podoba mi się taka:
http://www.soehnle.de/index.php?id=293&L=0&sy_produkt[id]=228&cHash=e732a9c1a0
Do tego w RTV_EURO_AGD jest w promocji z 89zł na 49zł. .Wczoraj ją oglądałem i żałuję że nie kupiłem ..Mam nadzieję że jeszcze będą ..Do tego gwarancja na 3 lata - to chyba samo mówi za siebie ;)
Makusia - miałem Eldom ,ale taką zwyczają skalową i była beznadzieja, za każdym razem co innego pokazywała do tego była niedokładna i jak coś potrzebowałem w gramach to jej to zawsze inaczej wychodziło ..Nie wiem jak te elektroniczne. ..
Byłem nastawiony na Zelmera ,ale te mi wczoraj wpadły w oko i tak jakoś chyba kupię tego Soehnle.
Abstrahując od konkretów... jak szef kupi dupowate elementy, to załoga żartuje, że pewnie promocja była. Ale to takie zboczenie zawodowe z całkiem innej branży.
Ja ją kupuje do celów prywatnych a nie zawodowych ;)
Mam wagę kuchenną firmy Adler, ale ważę na niej tylko mięso do szynkowara:) Córka korzysta czasami jak piecze ciasta.
Dziękuję Wszystkim za pomoc. Jak się okazało wagi Soehnle są Made in P.R.C. czyli Chiny. Ale nie powiem - wykonane są super i raczej warte ceny.
Niemniej jednak wybrałem sobie taką wagę http://allegro.pl/waga-kuchenna-eldom-ek3052-termometr-minutnik-i1595986760.html
Firma Eldom . .czyli też Chiny. .Ale mam ją za darmo bo wybrałem sobie z katalogu nagród za punkty ;)
Dzisiaj złożyłem zamówienie ..będzie do miesiąca (pewnie Chińczycy muszą ją pierwsze wyprodukować :P). Będziemy widzieć jak się będzie sprawować ..dam znać.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje.
Szymon
czekam na opinię :)
ja kupiłam około pół roku temu wagę firmy tefal i niestety zadowolona nie jestem
zastanawiam się ..... "może wszystkie elektroniczne tak mają " że za każdym razem pokazują zbliżone ale jednak inne wartości
W zeszłym roku kupiłam w Lidlu wagę firmy "silvercrest"-tzw "dietetyczna".Korzystam jak na razie tylko z funkcji ważenia.Jestem zadowolona,waga jest dokładna
Wybór był przypadkowy,była przecena,a ja akurat potrzebowałam wagi.
Wczoraj byłem się w sklepie zapytać czy już przyszła moja waga ..jeszcze jej nie ma ..masakra. .coś Chińczycy nie chcą robić : P : P ha ha ha
Dobra ,wage dzisiaj odebrałem. Jest to Eldom EK3052-P.
Pierwsze wrażenia dość dobre - duża misa ,waga ładnie zrobiona (choć ma kilka skaz na plastiku ,ale normalne w każdej firmie i tej renomowanej i nie), ważyłem cukier - dokładnie waży, można w każdym momencie wytarować ,pokazuje aktualną temperaturę w pomieszczeniu - z tolerancją do 2*C - fajna sprawa. Jako dodatkową funkcję ma timer. Ogólnie jak na produkt z katalogu nagród to jestem zadowolony. Cena tej wagi jest zbliżona do Soehnle - gdybym sam kupował to pewnie postawił bym na Soehnle ze względu na firmę i ciut lepsze wykonanie wizualne (wszystko jest szkalne). Jedyne co mi się nie podoba w tym Eldomie to to iż wyświetlacz nie ma szybki (nawet plastikowej) tylko jakąś sztywną folię - jak się naciśnie na niego palcem to ładnie wchodzi do środka. .To jest jedyna wada tej wagi. Niemniej jednak produkt oceniam dobrze. Mam nadzieję że będzie ważyła dokładnie a przede wszystkim będzie niezawodna.
DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC ;)
Kuchacik.
P.S. Temat uważam za zakończony i można go zamknąć.
Pozdrawiam.