Czy może być to wina mąki ziemniaczanej?Jeszcze mi się to nie przydarzyło,a gotuję go do masy budyniowej od lat (0,5l. mleka,2łyżki maki ziemniaczanej,2łyżki mąki pszennej,2łyżki cukru).Zawsze wychodził mi bardzo gęsty a dzisiaj normalnie był lejący i nawet nie próbowałam połączyć go z masłem.Dodam że chciałam ugotować następny i było to samo.Znalazłam trochę mąki ziemniaczanej kupionej już dawno i budyń wyszedł taki jak trzeba.Dlatego przypuszczam że to wina mąki którą kupiłam kilka dni temu (firma "KROS").Zastanawiam się czy to nie produkt "kartoflankopodobny" i czy się do czegoś nada.Pozdrawiam.
Jesli przepis jest okej to widocznie mąka jest ... .A może mleko jest niedobre? Spróbuj bez mąki ziemniaczanej. Ja kiedyś miałam przepis na krem z bułki zwykłej rozgotowanej w mleku.Trzeba tylko ciągle mieszać ,żeby się nie przypaliło. Krem wychodzi nawet delikatniejszy. Powodzenia!!
A ja dzisiaj miałam taką sytuację, że przez margarynę do masy budyniowej- masa stała mi się również rzadka. A robię swoją sprawdzoną masę budyniową- zawsze wychodziła, a tu dzisiaj klapa:) Czyli widać, że każdy produkt jest różny od siebie i nie zawsze efekt koncowy potrawy wyjdzie taki sam.
Czy może być to wina mąki ziemniaczanej?Jeszcze mi się to nie przydarzyło,a gotuję go do masy budyniowej od lat (0,5l. mleka,2łyżki maki ziemniaczanej,2łyżki mąki pszennej,2łyżki cukru).Zawsze wychodził mi bardzo gęsty a dzisiaj normalnie był lejący i nawet nie próbowałam połączyć go z masłem.Dodam że chciałam ugotować następny i było to samo.Znalazłam trochę mąki ziemniaczanej kupionej już dawno i budyń wyszedł taki jak trzeba.Dlatego przypuszczam że to wina mąki którą kupiłam kilka dni temu (firma "KROS").Zastanawiam się czy to nie produkt "kartoflankopodobny" i czy się do czegoś nada.Pozdrawiam.
Jesli przepis jest okej to widocznie mąka jest ... .A może mleko jest niedobre? Spróbuj bez mąki ziemniaczanej. Ja kiedyś miałam przepis na krem z bułki zwykłej rozgotowanej w mleku.Trzeba tylko ciągle mieszać ,żeby się nie przypaliło. Krem wychodzi nawet delikatniejszy. Powodzenia!!
A ja dzisiaj miałam taką sytuację, że przez margarynę do masy budyniowej- masa stała mi się również rzadka. A robię swoją sprawdzoną masę budyniową- zawsze wychodziła, a tu dzisiaj klapa:) Czyli widać, że każdy produkt jest różny od siebie i nie zawsze efekt koncowy potrawy wyjdzie taki sam.